42'de motor çok ölüyor(%7 tork kaybı), sürekli 100-120km/s hızlarda gidiyorsanız iyi sayılabilir (titreşim ve yakıt tüketimi azalır) ama biraz daha yüksek hız ve atiklik istiyorsanız 43dişli(%4 tork kaybı) tavsiye ederim. Orjinal dişlide 160km/s'te kesiciye giren motor 43 dişli ile 157km/s'de yeni yeni devir ışığı yakıyor(175km/s civarı maks hızı olur sanırım ben 171km/s gördüm), ve gidişi hızlanışı gayet memnun edici oluyor. 40'ı denemedim, 42den sonra denemeyi düşünmem bile.
Önceki sayfalarda kullananların yorumları var.
Usta kaç bakla sökcez 43 için
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:48 ----------
Kaç bakla sökecez
Dominarda kullanilan plastik malzeme kalitesi ns 200 ile ayni mi?
Usta kaç bakla sökcez 43 için
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:48 ----------
Kaç bakla sökecez
Arkadaşlar 42 dişli diyoduk, şimdi iş benim taa en başta aklımdan geçen 43e dönmüş gibi.Arkadaşın biri 42 motoru çok öldürüyor demiş, 43 mü yapalım yani 42 ile hiç uğraşmıyalım mı, neticede 43 de titreşimi 45 e göre azaltmaz mı kullananlar ne diyorsunuz, 42 iyi derken şimdi onu da gömmüş arkadaş. 40 belli ki çok öldürüyor onu anladık.42 ile 43 arasında devasa fark olur mu, 43 ideali midir yani. Bir de merak ettim kdiner 16000 gibi bir km zincir ve dişlinin eskimesi için çok erken değil mi yahu?
Buyrun yorumları alalım bakalım.
.............
Bu arada ns200gidon yükseltmesini gp kompozit değilde diğerini takınca o parlak olanı 150ye de tam uymuştu ben de. Bilginize sayın reo.
Ben 43 kullandım.Bana yetmedi.Belki size yeter.
Ben de 42 deniycem arkadaş da 42nin 100 120 km hızda kullanacaklar için ideal olduğunu söylemiş, benim durum bu. Yetmezse 43 e dönerim ama orjinali uzun süre kullanamayacağım kesin gibi.
42 ile 43 diş farkı alt devirlerde hissedilmesede özellikle 8.000Rpm den sonraki yüksek devirlerde aradaki 1 diş farki hissedilebilir ölçude yansitacaktir.
Işin özü,Tamamen yüksek devir ile alakali.
titreşimde durum nedir her ikisini kıyaslarsak. Aynı mı, hızdan çok titreşim ve vites aralarının uzaması benim derdim.
4.vitese kadar oranlarin değişmez,Arkadaşim,motorun 4.ten sonra daha az bağirdigini ve titresimin stok halden daha tatli oldugunu belirtiyor.
Ayni şekilde arkadaşim,42T ile rampalarda ve ara hizlanmalarda hiç sorun yaşamadigini soyluyor.
.............
Bu arada ns200gidon yükseltmesini gp kompozit değilde diğerini takınca o parlak olanı 150ye de tam uymuştu ben de. Bilginize sayın reo.