ben yazınca herkes kızdı burda. o yakıt değerlerini bir çok motosiklet yakalar dedim. 5. vites 40-45 km sürat nedir? hangimiz bu hızlrda 5. vites sabit sürüş yapıyor?
bunun dışında 15 gün önce bu motoru bende test ettim hemde test motorunun yanında orada satın alan bir paketçini motorunuda kullandım ve 2 motordada gazı açtığımda (alt devirlerde) yığılma gaz yememe problemi vardı. bunu buraya yazdım yine tepki aldım. neymiş, egzos sistemi ile alakalıymış, yok yanmamış benzinmiş falan filan. şuna anlam veremiyorum. test edenler yorumlasın deniyor, beğenmediğimiz yada eksik bir yanını görüp söyleyincede hemen tepki verip kızıyorlar. her test eden olumlu şeylermi yazacak, test edip eksik gördüklerimizi yazmayalımmı buraya? özellikle birkaç fanatik arkadaş var zaten onlara hayret ediyorum, ne desek babasının fabrikası gibi cevap yazıp savunmaya geçiyor. tekrar söylüyorum ki bu arkadaşta yazmış. gaz açıldığında motorda yığılma ve boğulma var. bunun nedeni nedir? bu kronik bir sorunmudur? şu ana kadar 20 motor aldım kullandım böyle birşeyle karşılaşmadım. sabah soğuktu falan muhabbetine girmeyin hiç. bunun bir sebebi olmalı...
bu konu ile geçen bir açıklama yapmıştım!
şu an motorum 3 bin kmye yaklaştı ve böyle bir sorun söz konusu değil. İnşallah istanbula yolun düşerse veya otarafa yolum düşerse sana benim kendi motorumu test ettirmek isterim.
Ve discover 125'i cup tarzı motorla kıyaslamak yanlış olur bence kilo sürüş dengesi yapısı bir birlerinden farklı motor yapıları aynı değil. Mesala honda innova 125İ enjeksiyonlu modeli kullan Crypton gözünde ciddi değer kaybedecektir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:07 ----------
Dostum ne fark eder 15 veya 1 saat kullansa? Adam yazmış cbf ybr hepsini kullandim. Tecrubesi var belli ki. Titreşim varsa benim icin büyük problem. Sifir aldigim Cb125 imi 2000 km de bu yuzden sattim.
20 yıldır motor kullanıyorm geçmişte 10 yılda moto kuryelik yaptım her gün 250-300 km yol! çin malları hariç piyasada kullanmadığım motor kalmadı.
cb125 bende aldım 20. gün sattım. inan bana benim motorum 3 bin kmye geliyor ve cb 125 gibi kesinlikle değil.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:11 ----------
gayet taraflı bir yazı olmuş, en iddialı olduğu konuda '' yakıt tüketiminde'' elde edilen sonuçlar taraflı olmasına rağmen iç açıcı değil, 45-60 km sabit hızla o değerlerin altında bir yakıt tüketimine ulşatım ybr 125 ile. dip gaz ile yakıt tüketimi ybr 125'te daha ekonomik ayrıca. diğer testler (konfor, yol tutuş, güç, kalite vs) sürüş dinamiği ve sürücü yorumu ile değerlendirilebilir ancak tabii. şu an sadece yakıt tüketimi üzerinden naçizane yorum yapıyorum.
bana da senin yazdıkların inandırıcı gelmedi!
Discover 125 çift bujili sisteme sahip aynı zamanda 4 valve, biz bu test gezisinde bir motorun buji piposunu çekip 100 kmre test ettik. yakıttüketimi diğer motora göre % 27'ye yakın artış gösterdi.
twin spark teknolojisini araştırısak 2004 yılı ve sonrası BMW 650F modellerinde geçiş yapıldığını görürsünüz. 2004 öncesi ve sonrası GS650F lerde yakıt farkına ulaşırsınız.
Diğer markalarla arasındaki teknoloji farkını, bg gücünü göz ardı etmemek gerekir.