Bende bir fotoğraf koyayım artık
(not: boy 1,83, kilo 91. Resimde küçük gibi görünmüş ama üzerine binerken yüksek ve iri geliyor. Hatta üzerindeyken 1,5 karışlık kaldırımdan indim gıdım değmedi).
Arkadaşlar bir deneme yaptım.
Motorum Kanuni Windy 150 LX
Normalde tapa gaz 2 lt yakıt ile max 60 km yol yapıyor.
Hız 80 - 90 km olarak.
2 lt yakıt (10tl) ile 90 km yol yaptım.
Ani kalkışlardan kaçındım 40 - 60 km gezindim.
60 km geçmedim. Sizce nasıl?
eski 100 mg prince kullanıcısı olarak motoru nasıl degerlendiriyorsun?
prince ile 2.2 yakardin
şimdi 2.0 yakiyorsun
üstelik 150 cc
motor nasıl?
rahatlik nasıl
tavsiye eder misin?
discover 125 st ile kıyas yaparsak hangisi daha iyi secim olur
125 st pek tutmadi sanırım
alan da satıyor
kac paraya aldin?
benim aklimda da discover 100 veya elektrikli motosiklet var
Ben yağı kendim götürmedim. Serviste firmanın önerdiğini ifade ettikleri castrol yağdan koydular.Sevis konusunda aynı şekil; motor yağı değiştirildi (motul 15w50 götürmüştüm kendim onu koydular), yağ filtresi. Bir de zincir korumanın ordaki ufak kapağı açıp sprey sıktı, arka lastiği tutan büyük vidalarla oynadı (gerginlik ayarladı herhalde bilmiyorum). Sağda solda 1-2 vidayı sıktı o kadar. Düz 50 lira aldılar bendende (güneşli - Oktay motor). Yağ filtresiyle beraber hakkıdır diyeceğim ama bajajın lanse ettiği masrafsız falan filan laflarına pek uymuyor. Neyse 5binde görüşürüz artık![]()
Merhaba
60 lira bakım ücreti bence gayet uygun. (Bazı arkadaşlarım benden de az vermiş)Yağ filtresi ve yağ değişti sonuçta. Üstelik kapalı kutuda en kaliteli Castrol yağ konuldu. Üstüne üstlük adam bir de en az 2 saatini ayırıp baştan sona ne gerekiyorsa yaptı.Yağladı sıktı gresledi test etti ayarladı (Yapılması gerekenler serviste dev bir panoyla belirtilmiş, ben de elimde kullanma kılavuzunun PDF sayfasını basıp hazırlıklı gittim.). (Rica ettim zincir de bakladan çıkarılıp temizlenip yağlandı, yapılmasa da bir şey değişmezdi)
Şimdi bu kadar bakım ne olmalıydı 10 lira mı??? Sonuç olarak verdiğim bakım ücreti son kuruşuna kadar haketti.
Zincirler o.Ring'li degil selamlar
YURDUKORU kardeşim,
aldığın hizmetler anladığım kadarıyla benden fazla,
merak ediyorum sen ne kadar ödemiştin ilk bakım ücreti olarak?
Arkadaşlar herkes motorunun bakımını yapabilir.
36 TL 5100 15w50 Motul yağ, 5 TL balata spreyi, yağ süzgeci, yağ değişimi, zincir yağlama ve ayarını kendim yaptım. Balata spreyi ile, yağ filtresi ve zinciri temizledim. Zinciri, motordan çıkan yağla yağladım. Hava ve rolanti ayarını akü kapağını sökerek rahatça yaptım. Hepsi bu. 41 lira. Yalnız Motul un 50 liraya yağı da var 20 liraya da. Benim tavsiyem sentetik olan 5100 ve 7100 serisi. Emin olun bunları yaparken de özenerek içeme sinerek o kadar güzelce yaptım ki motora bindiçe daha çok zevk almaya başladım. Tavsiye ederim. Bu arada Fabrika ya, Zincir, fren balata vs sparişi vermeyi de düşünüyorum. Ankara da olan arkadaşlarıma bu bakımlar konusunda yardımcı olabilirim. Saygılarımla.
Ya bana emniyetten 2.ek1 verilmedi vergi dairesine giriyorum ismim çıkmıyor ama plakam ruhsatim herseyim tamam acaba emniyet kendi veriyor belgeyi vergi dairesineİşlemleri soruyorsan.
Bayiye işlemleri kendin yapacağını belirttiğinde sana fatura ile birlikte gerekli tüm evrakları teslim ediyor.
Senin bu evraklara eklemen gereken belgeler ise trafik sigortası ve Ek-1.
ilk önce yapman gereken bağlı bulunduğun emniyet müdürlüğünden yeni tescil için randevu almak.
Ek-1 emniyetin yanındaki muamelecilerde 10 dakikada dolduruluyor. İki adet gerekli zaten sen onlara evrakları verdiğinde onlar doldurup sana veriyor.
Trafik sigortanı da sigortacından şase no ve motor no üzerinden yaptırıp evraklara ekliyorsun. Daha sonra plaka belli olduğunda zeyil yapılıyor
Nüfus kağıdı fotokopini de alman gerekli. Zaten benim Ek-1'i dolduran eleman eksik fotokopilerimi de tamamlayıp evrakları düzenleyip öyle verdi bana hepsini
Sonra randevu saatinde emniyete gidip işlemleri yaptırıyosun. Orada sana ruhsatın ile beraber plaka basım için bir evrak veriyor.
O evrakla en yakın şoförler odasına gidiyorsun. Plakanı da burada bastırıyorsun.
Geriye bir tek sana emniyetten verilen ikinci Ek-1 ile beraber olan evrakları vergi dairesine teslim etmek kalıyor ki bu çok acele olmayan ama yapman gereken bir işlem.
İlk başta biraz karmaşık gelse de kolay hallediliyor. Emniyette işim 40 dakikada bitti sayılır benim.
Arkadaşlar herkes motorunun bakımını yapabilir.
36 TL 5100 15w50 Motul yağ, 5 TL balata spreyi, yağ süzgeci, yağ değişimi, zincir yağlama ve ayarını kendim yaptım. Balata spreyi ile, yağ filtresi ve zinciri temizledim. Zinciri, motordan çıkan yağla yağladım. Hava ve rolanti ayarını akü kapağını sökerek rahatça yaptım. Hepsi bu. 41 lira. Yalnız Motul un 50 liraya yağı da var 20 liraya da. Benim tavsiyem sentetik olan 5100 ve 7100 serisi. Emin olun bunları yaparken de özenerek içeme sinerek o kadar güzelce yaptım ki motora bindiçe daha çok zevk almaya başladım. Tavsiye ederim. Bu arada Fabrika ya, Zincir, fren balata vs sparişi vermeyi de düşünüyorum. Ankara da olan arkadaşlarıma bu bakımlar konusunda yardımcı olabilirim. Saygılarımla.