cafein' Alıntı:
Valla bugüne kadar edindiğim tecrubeye göre birazda bu iş şans meselesi. Benim aldığımda, aynı seriden alan herkesin benzin filtresinde sorun vardı, bende olmadı mesela. Motorda şu ana kadar ciddi olarak bozulan tek şey sinyal switch i . Onun haricindeki olaylar zaten kontrol edilmesi gereken şeylerdi, mesela tekrar vidaları baştan aşağı sıktırtmak, frenleri kontrol ettirmek gibi. Ayrıca toplama işininde ciddiyetini göz önünde bulundurmak gerekir burada savsaklanarak patetes gibi makina toplanırsa 50 değil 150 kerrede gidilir servise. Bugün gittiğim servisin patronu kendi itiraf etti biraz sıkıştırınca, bizde acemisiyiz yavaş yavaş öğreniyoruz diye

r: Yani bu demektir ki hiçbir eğitim almamış ustalar Asya tarafından. Bu iş bu sistemle bukadar gider genede iyi kalkıyorlar altından.
Birde 150T1 ciler için söylüyorum egzostan ses geliyor diye sakın kaynak felan yaptırmayın. Geçen hafta ses şikayeti ile gittiğimde, egzostan ses geliyor bunu kaynattır demişlerdi bende garantiden değiştirin o zaman dedim haftaya gelin demişlerdi yoğunuz şeklinde konuştular bende bugün bir hafta dolduğu için gittim . Usta patronla konuş o okeylerse sipariş verelim dedi bende okey konuşurum dedim ve adama bunun garantiden değişmesii gerektiğini söyledim. Bana idda ederek bu kadar kısa sürede egzosun bozulamıyacağını anlatmaya çalıştı. Herhangi bir kazaya maaruz kalmadığını anlattım, durup duruken olduğunu ve geçen hafta kendi ustasının bu arızadan bir kaç kişinin daha geldiğini söylediğini söyledim. Usta inkar etti tabiki hehehe, neyse uzatmıyayım patron ben parçayı yollarım yurt dışına egzosu değiştiririm dedi ama yurt dışı bunu kullanıcı hatası olarak yorumlarsa parasını alırım dedi. Bende sen hele yolla onlar kapsam dışı tutarsa bizde ona göre savunmamızı yaparız ilgili merciiler aracılığı ile dedim. Velhasılı kelam iş döndü dolaştı bu sesin egzostan olamıyacağına geldi ve ne gariptir ki bu teşhisi sanki ben koymuşumda haybeden de egzosu değiştirecekmişim az kalsın muamelesi görüyorum adamlardan. En sonunda dayanamadım geçen hafta bu teşhisi siz koydunuz ve egzos için bu hafta gelmemi söylediniz şimdi de bana saçma sapan bir savunma yapıyorsun usta olan sizsiniz ben değilim ki???

r: Sen bu ses aynaın vidasından geliyo desen ve tamir etsen ben anlamam ,yani neticeye bakarım. Ve gerçekten de ses arka lastikteki fren teşkilatının merkezinden geliyordu dağıtıp sıkıştırdılar olay bitti. :queen:
Sabah sabah ne yazdım yaw :sunny: Sizinde başınıza gelebilir dikkatli olun. Ha unutmadan siteden ve haber teşkilatımızdan bahsettim başta pek kazımadı arkadan ruhsatı sahibine veripte motorunu bulamadığınız arkadaş bugün geldi mi dedim çok şaşırdı sen nereden biliyorsun dedi. Bende siteden tekrar bahsettim bu sefer can kulağı ile dinledi. Dedim ki zannetmeyin yaptıklarınız burada kalıyor aksine akşam olduğu zaman herkes bilgilerini paylaşıyor bu yüzden ayağınzı denk alın eğer uzun vadede bu işi devam ettirmek istiyorsanız. :cherry:
evet kardeş iyi etmişin söylemekle! adamlar külhanbeyi edasıyla yaklaşıyor. sıkıntını anlatmaya gidiyorsun ondan sonra suçlu durumuna düşüyorsun! Artislik yaparlarsa uzun soluklu ekmek yiyemiyeceklerini, yaptıklarının yanlarına kar kalmayacağını anlatmak lazım!
stavro' Alıntı:
selam arkadaslar ben bu seslerden kafayi yiyecegim hergün yeni bir ses daha ekleniyor simdide zannedersem kayistan ses gelmeye basladi arti olarak kayis bol mu acaba bilgisi olan varsa veya degistiren varsa cevap versin lütfen
1 senedir çeşitli yerlerinden gelen seslere okadar alıştım ki artık duymuyorum bile
çok uğraştım sesleri kesmek için ama 3 gün sonra yine ayrı yerden yada arka diskten ses gelmeye başlıyo
o sebepten sesin peşini bıraktım artık

r: :farao:
28 Masyıs sağanca gezisine benim 1 yıllık Asya 150 T1 ile katıldım, işte ölçüm değerleri arkadaşlar.
Motor: Asya 150T1
Moto Hacmi: 150cc
Motorun Km'si: 6900km
Alındığı Yıl: 27 Temmuz 2005
Sapanca için toplan yapılan km: 262km
Tüketilen yakıt: 7.55 Litre
Gezi günü benzin litre fiyatı (PO): 2, 87 YTL / Litre
Ortalama Hız : 67 km/saat (molalar dahil)
Bu yolculukta 100KM deki benzin sarfiyatı (ortalama) : 2,88 Litre / 100Km
Bu durumdaki ölçüm değerleri:
262 Km de 7,55 Litre Yaktım
------------------------------
1 Km de 0,0288 Litre Yaktım
1 km de 82 bin 600 LİRA yakmış oldu
100KM deki benzin sarfiyatı (ortalama) 2,88 Litre
100KM sarfiyat Tutarı :8,26 YTL, ya da 8 milyon 200 TL
Özetle arkadaşlar, 262KM süren gezi gününü, 21,6 YTL ödeyerek tamamlamış oldum. 2000 Model VW Bora 1.6 arabamla gelsem
Ortalama 86 YTL ödemem gerekecekti. Umarım bu bilgiler işinize yarar.