AS 150 T 19 A alacak arkadaşlar
Öncelikle motorunuzdan memnun kalacağınıza eminim. Diğer 150 lik çin mallarından yarım litre daha fazla benzin yakıyor ama bu da 9,5 hp lik gücünden kaynaklanıyordur. Benzin sarfiyatı tamamen kullanımınıza göre değişicektir. Zaten bu tüm motorlar için geçerlidir. Benim motor 1000 km yi geçti ve şu an 100 km de hiç durmadan tek başıma rüzgara karşı olmadan sabit hızda 70 km hızda gidersem 3 lt. yakıyor. Karma kullanımda 3,5 - 4 lt yakıyor. Sürekli şehir içinde dur kalk ve 50 yi geçmeden 100 km gidersem 4 - 5 lt yakıyor. Yani sizin anlayacağınız bu motor minimum 3 maxsimum 5 litre yakıyor. Benim kullanımıma gelince her 100 km de depoyu full yapıyıyorum ve 4 lt benzin alıyor. Yani benim kullanımımla 100 km de hep 4 lt yakıyor. Hep şehir içi ve genelde iki kişi biniyoruz.
Motorun performansı ise süper. İki kişi hatta önede çocuk alırsanız 3 kişi banamısın demiyor. Hele hele dik sayılacak yukarı doğru yokuşları nasıl çıktığına hayret ediyorum. Son sürati ise ben tek kişiyken en fazla 110 a çıktı o da hemen değil biraz zaman geçmesi gerekiyor ve rüzgarlı hava olmaması geriekiyor. Ama bu scooter larla bu kadar hızlı gitmemek lazım her açıdan zararlı. 0 dan 80 km hıza kadar canavar gibi gidiyor. Uçuruyor.
Motorun kalitesine gelince. Çin malları içinde şaşırtan bir sağlamlığı var. Sadece aynalar rölantideyken çok titriyor başka bir eksisini görmedim. 3000 km lere gelen arkadaşım var hala bir sorun olmadığını söylüyor. Işıklandırma çok iyi nerdeyse otomobil gibi aydınlatıyor diyebilirim. Far korna gaz kolu vs gibi takımları kaliteli yapmışlar. Hor kullanmazsanız bozulmaz. Arkda yolcu için rahat bir oturma pozisyonu var. Ayak koyma yerleri çok sağlam yapılmış, üstündde hoplayabilirsiniz. Göstergeler rahat görünüyor. Km sayacı doğru gösteriyor. Saatte koymuşlar ama keşke motor devir göstergeside koysalarmış. Benzin göstergesi yanlış gösteriyor ama servisten ayarlıyorlar üzülmeyin
Motorun fiyatına gelince, bir ay kadar önce 1850 ytl idi. Ama şu an fiyatı 1950 ytl olmuş. Mondial 150 ZC 2200 ytl olduğuna göre 250 ytl ucuzluk zaten asyayı tercih etmeye yetiyor.
taksit ve masrafları ise şöyle
1950 ytl peşin fiyat + 150 ytl plaka = 2100 ytl
2100 ytl toplam fiyat X %18 12 aylık vade farkı = 2478 ytl
2478 ytl vadeli fiyat / 12 ay taksit = 206 ytl aylık taksit.
Axcess , Fortis , Card finans , Word gibi kartları kabul ediyorlar. Tabii ne kadar peşin verirseniz o kadar iyi olur. Ama ben nakit para elimde kalsın dedim. Hepsini taksit yaptırdım. Gerisi size kalmış
Sevgiler