303 kısa dönem.jandarma onbaşı..
(çavuş yapmadılar bizi) iyi ki de yapmadılar, çavuş kolluğu kadar bela bişey yok.NÖB.ONB. yetti de arttı bana.
acemi birliği çanakkale 166. eğitim alayı, usta birliği eski foça jandarma komando okulu.
çanakkalede düz jandarma eğitimi aldık, dağıtım jandarma komando tugayına çıkınca astsubayımız son derece geyik bi şekilde şapkasını çıkarıp yan taktı ve sen artık mavi bere giyicen her babayiğide neasip nolmaz hayırlı olsun! diyerek beni inanılmaz korkuttu.her sabah 3 km techizatlı koşu korkusuyla gittim.gerçekten de acemide kep giyip ustada bere giydik.ama müze komandosu olduk.düz jandarma olan herkes rahat yapacak diye bişey yok.jandarma komando olan herkes de sürünecek diye bişey yok. askerlik bu belli olmuyor.
kütüphane ve müzeden sorumluydum.meslekçi olduğum için çok ama çok rahattım.6 ay kafa dinledim geldim.kısa dönem olduğu için pek bişey yaşamadık.
askerdeki tek ilginç anım başımdaki eski asteğmenle yeni gelenin zimmet yüzünden kapışması ve arada kalmamdı.durumu nasıl idare edeceğimi şaşırmıştım.askerlik stresli olduğu kadar da komik bi ortam.