Askerliğinizi Nerede Yaptiniz

84/1 erzincan acemi , usta birliği gene aynı yer :pr: aynı bölük :queen: , son 6 ayımdada Ankara EDOK da haberci :p

313 kd
acemilik burdur 58nci piyade er eğitim alayı (burdur'un soğuğu çok fena:cherry:)
usta birligi kıbrıs yeşilyurt 1nci topçu taburu

295. tertip 2003/3

İskenderun 6. deniz alayı komutanlığı (acemilik)
Gölcük Yıldızlar Su Üstü Eğt Mrk Komutanlığı Kantin Er

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Acemi Birliği: Konya İnzibat Egitim Taburu..

Usta Birliği: İzmit Merkez Komutanlığı\Kocaeli
İnzibat Eri

normal tertip 79/2
ama 85/2 olarak gittim.
acemi birliği: Manisa Alaşehir ulaştırma taburu
Usta birliği :Hakkari Dağ ve Komando Tugayı,Tugay Karargah Bölüğü Hakkari Merkez.

1987/1 tertip olarak kütahya hava er eğitim tugayı usta birliğimde ankara etimesgut hava hastanesinde hala yapmaktayım şafak 284

1983/3 acemı:kutahya jandarma usta:hatay yayladağı (suriyesınırı).

83/3 acemı:Kutahya Jandarma Taburu.usta:Hatay Yayladağı (Suriyesınırı).

Son düzenleme:
izmir narlıdere ben oraya gidiyorum vatani görevimi yapmaya elektrikçi yazmışlar ama elektrikden bi dram bişey anlamıyorum daha doğrusu unuttum

Bende usta birliğini orda yaptım. Gittiğin yer güzel ama devren kötü bea:)
Elektrikçi yazdıklarına bakma, orası çok büyük bi yer nerde ihtiyaç varsa oraya gönderirler zaten...

301 kd
Sivas 5. Piyade Er Eğitim Tugayı, eğitimci olunca çaresiz eğitim çavuşluğu yaptık. ne soğuktu ya, -25 gördüm 3-5 nöbetinde,
gözümün önünden geçti birden yaşadıklarım...

Ben daha üniversitede okuyorum ve askerliğimi yapmadım.Vatani görevini yapan abilerime de teşekkür ediyorum bizi korudukları için.Farklı bişey söylemek istiyorum.Bence bu askerlik süreleri çok uzun ve insanın hayatına ket vuruyor.Gereksizce uzun.5 ay askerlik fazla geliyor bana şu an.Sonuçta insan 2 aydan sonra ne öğrenebiliyorki askerde???Bence 2-3 aya düşürülmesi lazım askerliğin.Sırf bu yüzden gözümde büyüyor....

301 kd
Sivas 5. Piyade Er Eğitim Tugayı, eğitimci olunca çaresiz eğitim çavuşluğu yaptık. ne soğuktu ya, -25 gördüm 3-5 nöbetinde,
gözümün önünden geçti birden yaşadıklarım...

bir sivas daha:queen:bende daha yeni temeltepedeki 90 günümü tamamladım.

şimdi ağrı dğubeyazıt 1.mekanize tugayı 1.mekanize taburu muharebe destek bölüğüne gidiyorum.

dediğin gibi eğitim çavuşu olmaktansa tuvaletçi olmayı tercih ederim

Ben daha üniversitede okuyorum ve askerliğimi yapmadım.Vatani görevini yapan abilerime de teşekkür ediyorum bizi korudukları için.Farklı bişey söylemek istiyorum.Bence bu askerlik süreleri çok uzun ve insanın hayatına ket vuruyor.Gereksizce uzun.5 ay askerlik fazla geliyor bana şu an.Sonuçta insan 2 aydan sonra ne öğrenebiliyorki askerde???Bence 2-3 aya düşürülmesi lazım askerliğin.Sırf bu yüzden gözümde büyüyor....

sana katılıyorum bizler yüksek okul mezunuyduk çoğunluk olarak.üniversiteye bağlı bir kurumda okumamıza ve sanaiide ara eleman olarak yetişmemize rağmen 15 ay yapıyoruz.en azından yüksek okul mezunlarınada yedek subaylık çıkarılmalı.
yüksek okul mezunları tekniker ünvanı alıyor.tekniker demek mühendis ile eş zamanlı çalışan ara iş gücü demek ve işin içinde birebir bulunan insan demek.16 ay okul okuyoruz tatilleri çıkarınca.15 ay askerlikte ise insan bildiği ve öğrendiği tüm bilgileri unutuyor ne yazık ki....buda iş gücü israfına neden oluyor:pale:

Son düzenleme:
189. dönem Eğitim;Ankara Etimesgut
Usta;4 ay TC Berk gemisi,geri kalan kısım 2.Dz Er Eğ.Alay komutanlığı 30 Yataklı iaşeli revir komutanlığı Poligon/ İzmir.

Acemiliğimde İstanbul Sarıyer Garipçede Bahriyeydim...

uzun bir geziden sonra Ankara Elmadağda Deniz Katip er olarak askerlik hayatıma nokta koyup 21.11.1999 da teskere aldım...21.yüzyılda evimde ailemleydim...bundan daha güzel bir duygu yoktu...

ahanda bende aynı yerde askerlık yaptıgım bırını buldum ama sen benden sora gıtmışın metehan bende 1976/1 acemı sarıyer garıpçe usta birligi izmit gölcuk TCG ÇAKABEY gemisinde yaptım

bir sivas daha:queen:bende daha yeni temeltepedeki 90 günümü tamamladım.

şimdi ağrı dğubeyazıt 1.mekanize tugayı 1.mekanize taburu muharebe destek bölüğüne gidiyorum.

dediğin gibi eğitim çavuşu olmaktansa tuvaletçi olmayı tercih ederim

Temeltepenin çok daha soğuk olduğunu söylüyorlardı devre arkadaşlarım ama sen görmemişin tabi o soğuğu, ağrı'da soğuğu yemek kısmetmiş sana...

benim mangama lise mezunu biri düştümü bayram ederdim, en azından dediğimi anlayacak diye, 2 yıllık bi mezun geldimide zaten bizden biri gibi olurdu, bencede 2 yıllık bölümden mezun olanlara 4 yıllıklar gibi bazı ayrıcalıkların tanınması lazım...

hayırlı teskereler sana...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar