Araba almanın motosiklet almaktan daha zor olması

Motosikleti
Triumph Trident 660
FİYATI ARADAN ÖNCELİKLE ÇIKARTALIM.
nerdeyse 1.5 aydır araba bakıyoruz ailede her kafadan bir ses çıkıyor. her aksam ev beyaz futbol programına döndü ne illet bir şey mis bu

Motosikleti
cbf 150
Aslında çok basit, belliki paran kısıtlı o yüzden elli kişi düşünüyorsunuz ben gidiyorm galeriye alıyorum kamyonu çıkıyorum.

hepsini almak çok basit motorda arabada teknede. sadece neye ihtiyacın var onu düşün. Kalitemi? işlevmi? ekonomimi? dayanıklılıkmı? dayanıklıysa toyota işlevse toyota ekonomiyse linea kaliteyse mercedes

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Daha ne istiyorsun parayı aradan çıkardıktan sonra
gerisi aile içinde hoş vakit geçirmedir.
Tabiki TESLA
Alon Mush iyice cozutmasaydı ben de Tesla derdim ama şimdi Tesla araba alınca onunla gezmeye utanırım.
Toyota'nın tamamen elektrikli araba çıkarmasını bekliycem artık.

Neyse, konuyu güzel sulandırdık, sonra köfteci tayfa da bütün konuları sulandırıyor diyenler yalancı çıkmasın diye yaptım. :)

Ciddi diyecek olursam, PSA grubunun 1.2 benzinli motorlu arabalarından uzak durun diyeyim. Para mühim değilse Toyota Corolla Cross tam bir aile arabası, hem de toyota, tek eksiği toyota olduğu için sanayide çevre edinme imkanınız olmaz.

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Araba almak zor değildir, maddi imkanlar kısıtlıdır. F/P bakıyorsunuzdur.
"Bütçe belirtirsen yardımcı olalım." :D

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yani iyidir değildir, bilemem ama oldum olası şu fındık kadar motor hacmi olup da fik fik fik turbo beslemeli arabaları sevemedim, gitti. Otomobil kullanıyorsun motosiklet gibi 0.9 hacim ne 1.0 hacim ne?

Motosikleti
Yamaha XSR700
Yani iyidir değildir, bilemem ama oldum olası şu fındık kadar motor hacmi olup da fik fik fik turbo beslemeli arabaları sevemedim, gitti. Otomobil kullanıyorsun motosiklet gibi 0.9 hacim ne 1.0 hacim ne?
Şimdinin 1.0 turboları, eskinin 1.6 atmosferikleriyle benzer güç üretiyor ve benzer şekilde yürüyor. 0.9 turbo da 1.4 atmosferik gibi yürüyor. Yani 1.0 atmosferik olsa ben de hak veririm ama adının 1.0 olmasının dışında gidişinde bir sorun yok. Ben 1.5 atmosferik bir araç kullanıyorum ama bazı 1.0 turbolar benim arabadan daha canlı gidiyor. Benim araba sadece son hızda daha iyidir muhtemelen 1.0 turbolara göre.

Uzattım ama sözün özü, 1.0 motorlara karşı ön yargı var.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Şimdinin 1.0 turboları, eskinin 1.6 atmosferikleriyle benzer güç üretiyor ve benzer şekilde yürüyor. 0.9 turbo da 1.4 atmosferik gibi yürüyor. Yani 1.0 atmosferik olsa ben de hak veririm ama adının 1.0 olmasının dışında gidişinde bir sorun yok. Ben 1.5 atmosferik bir araç kullanıyorum ama bazı 1.0 turbolar benim arabadan daha canlı gidiyor. Benim araba sadece son hızda daha iyidir muhtemelen 1.0 turbolara göre.

Uzattım ama sözün özü, 1.0 motorlara karşı ön yargı var.
Eskinin 1.6 atmosferinin ömrü ile
Şimdinin 1.0 motorunun ömrü aynı değil...
Olması da beklenemez zaten...
Benim arabam 1.9 tdi 110 hp
1.0 larda 165 hp araba var yahu.. Ama canından can gidiyordur orası ayrı..

Motosikleti
Yamaha XSR700
Tabii ki düşük hacimli turbolu motorla yüksek hacimli atmosferiğin ömrünü karşılaştırmak çok doğru değil. Ancak bir çoğumuz arabaları çok uzun yıllar kullanmıyoruz. Ben 2019'da 0.9 clio aldım sıfır km olarak. 90 bin km kullandım 2023 yılında sattım. Çok gezdim, her yere girdim ve hiç sorun çıkarmadı. Sattığım kişi de tanıdık şu anda 120 binde falan. Yine bir sorunu yok motorun. Tabii ki 300-400 bin kmler beklemiyorum ama 200 bin çok çok rahat gidecek gibi duruyor şimdilik.

Motosikleti
Ns200 15"
Abi sendeki motor gudubet bir olay, 1.9 ve 1.4 TDİ motorlar taş gibiler. Tek hassas noktaları kötü yağ koyulursa egzantrik milleri bozuluyor, birde pd enjektöre sahip oldukları için subap ayarı gibi enjektör horozlarının ayarı yapıldımı tadından yenmez. :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Tabii ki düşük hacimli turbolu motorla yüksek hacimli atmosferiğin ömrünü karşılaştırmak çok doğru değil. Ancak bir çoğumuz arabaları çok uzun yıllar kullanmıyoruz. Ben 2019'da 0.9 clio aldım sıfır km olarak. 90 bin km kullandım 2023 yılında sattım. Çok gezdim, her yere girdim ve hiç sorun çıkarmadı. Sattığım kişi de tanıdık şu anda 120 binde falan. Yine bir sorunu yok motorun. Tabii ki 300-400 bin kmler beklemiyorum ama 200 bin çok çok rahat gidecek gibi duruyor şimdilik.
Şu an 330 binde.. 200 daha gider sanırım...
Abi sendeki motor gudubet bir olay, 1.9 ve 1.4 TDİ motorlar taş gibiler. Tek hassas noktaları kötü yağ koyulursa egzantrik milleri bozuluyor, birde pd enjektöre sahip oldukları için subap ayarı gibi enjektör horozlarının ayarı yapıldımı tadından yenmez. :)
Çekiş gidiş, buna rağmen az yakış...
Şimdikiler go kart motoru gibi. . :)

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Emülsiyonudur, algısıdır vergisidir fiyatıdır yakıtıdır, ülkede küçük hacimlilerin tercihi çok anormal değil. AB ülkelerinde de emülsiyonlardan dolayı böyledi diye hatırlıyorum. Al sana V8, algısı vergisi 1.0 la aynı, yakıtta da damping yaptık deseler bu forumdan kimseni la yürü git diyeceğini sanmıyorum. Fakirsiniz, kabul edin.

Octavia 1.0 e-tec. Yanlış bilmiyosam 3 silindir. Bu motor bu arabayı çeker mi diye oturdum direksiyona. Vay arkadaş dedirtti.
Gerçi elektrik desteği muhabbeti var onlarda ama,mild hybrid deniyor sanıyorum, yine de...

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Siz hakikaten bir V8 kullanmanın zevkine varamamış bir nesilsiniz. Sizin için üzüldüm. O tatlı ses ve güç insanı s...m parasını dedirtir. Aslan besleyen yemini düşünmez misali.

Ben kararsızlık yönünden otomobilden daha zor buluyorum. İstanbul gibi bir şehir'de scooter tipine mecbursun. Ve yatırım da gerçekten en çok bunlara yapılmış. Cruiser alayım desen trafik yüzünden çok fazla dur kalka maruz kalacaksın. Çinliler dışında çok fazla ekonomik seçenek yok. Hyosung - Royal Enfield - Brixton hiçbiri distribütör ve servis yönünden güvenilir durmuyor. Xmax ve Forza dışında seçenek bırakılmıyor.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Ben kararsızlık yönünden otomobilden daha zor buluyorum. İstanbul gibi bir şehir'de scooter tipine mecbursun. Ve yatırım da gerçekten en çok bunlara yapılmış. Cruiser alayım desen trafik yüzünden çok fazla dur kalka maruz kalacaksın. Çinliler dışında çok fazla ekonomik seçenek yok. Hyosung - Royal Enfield - Brixton hiçbiri distribütör ve servis yönünden güvenilir durmuyor. Xmax ve Forza dışında seçenek bırakılmıyor.
Anadolu yakasında hepsi alınabilir gibi.
Ama avrupa yakası harbiden çare scooter
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1k derken 1 milyon demek istediğini varsayıyorum. Şahsen ben olsam şöyle bir şey alırdım o bütçede
Hocam tesekkürler ama arabayı çok kurcalamışlar acıklamayı okudunuz mu 😀

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar