Bütçeyi yaz biraz da burada kavga edelimFİYATI ARADAN ÖNCELİKLE ÇIKARTALIM.
nerdeyse 1.5 aydır araba bakıyoruz ailede her kafadan bir ses çıkıyor. her aksam ev beyaz futbol programına döndü ne illet bir şey mis bu
Alon Mush iyice cozutmasaydı ben de Tesla derdim ama şimdi Tesla araba alınca onunla gezmeye utanırım.Daha ne istiyorsun parayı aradan çıkardıktan sonra
gerisi aile içinde hoş vakit geçirmedir.
Tabiki TESLA
Araba almak zor değildir, maddi imkanlar kısıtlıdır. F/P bakıyorsunuzdur.
"Bütçe belirtirsen yardımcı olalım."![]()
Hocam bütce 1kBütçeyi yaz biraz da burada kavga edelim![]()
1k derken 1 milyon demek istediğini varsayıyorum. Şahsen ben olsam şöyle bir şey alırdım o bütçedeHocam bütce 1k
Şimdinin 1.0 turboları, eskinin 1.6 atmosferikleriyle benzer güç üretiyor ve benzer şekilde yürüyor. 0.9 turbo da 1.4 atmosferik gibi yürüyor. Yani 1.0 atmosferik olsa ben de hak veririm ama adının 1.0 olmasının dışında gidişinde bir sorun yok. Ben 1.5 atmosferik bir araç kullanıyorum ama bazı 1.0 turbolar benim arabadan daha canlı gidiyor. Benim araba sadece son hızda daha iyidir muhtemelen 1.0 turbolara göre.Yani iyidir değildir, bilemem ama oldum olası şu fındık kadar motor hacmi olup da fik fik fik turbo beslemeli arabaları sevemedim, gitti. Otomobil kullanıyorsun motosiklet gibi 0.9 hacim ne 1.0 hacim ne?
Eskinin 1.6 atmosferinin ömrü ileŞimdinin 1.0 turboları, eskinin 1.6 atmosferikleriyle benzer güç üretiyor ve benzer şekilde yürüyor. 0.9 turbo da 1.4 atmosferik gibi yürüyor. Yani 1.0 atmosferik olsa ben de hak veririm ama adının 1.0 olmasının dışında gidişinde bir sorun yok. Ben 1.5 atmosferik bir araç kullanıyorum ama bazı 1.0 turbolar benim arabadan daha canlı gidiyor. Benim araba sadece son hızda daha iyidir muhtemelen 1.0 turbolara göre.
Uzattım ama sözün özü, 1.0 motorlara karşı ön yargı var.
Tabii ki düşük hacimli turbolu motorla yüksek hacimli atmosferiğin ömrünü karşılaştırmak çok doğru değil. Ancak bir çoğumuz arabaları çok uzun yıllar kullanmıyoruz. Ben 2019'da 0.9 clio aldım sıfır km olarak. 90 bin km kullandım 2023 yılında sattım. Çok gezdim, her yere girdim ve hiç sorun çıkarmadı. Sattığım kişi de tanıdık şu anda 120 binde falan. Yine bir sorunu yok motorun. Tabii ki 300-400 bin kmler beklemiyorum ama 200 bin çok çok rahat gidecek gibi duruyor şimdilik.Eskinin 1.6 atmosferinin ömrü ile
Şimdinin 1.0 motorunun ömrü aynı değil...
Olması da beklenemez zaten...
Benim arabam 1.9 tdi 110 hp
1.0 larda 165 hp araba var yahu.. Ama canından can gidiyordur orası ayrı..
Abi sendeki motor gudubet bir olay, 1.9 ve 1.4 TDİ motorlar taş gibiler. Tek hassas noktaları kötü yağ koyulursa egzantrik milleri bozuluyor, birde pd enjektöre sahip oldukları için subap ayarı gibi enjektör horozlarının ayarı yapıldımı tadından yenmez.Eskinin 1.6 atmosferinin ömrü ile
Şimdinin 1.0 motorunun ömrü aynı değil...
Olması da beklenemez zaten...
Benim arabam 1.9 tdi 110 hp
1.0 larda 165 hp araba var yahu.. Ama canından can gidiyordur orası ayrı..
Şu an 330 binde.. 200 daha gider sanırım...Tabii ki düşük hacimli turbolu motorla yüksek hacimli atmosferiğin ömrünü karşılaştırmak çok doğru değil. Ancak bir çoğumuz arabaları çok uzun yıllar kullanmıyoruz. Ben 2019'da 0.9 clio aldım sıfır km olarak. 90 bin km kullandım 2023 yılında sattım. Çok gezdim, her yere girdim ve hiç sorun çıkarmadı. Sattığım kişi de tanıdık şu anda 120 binde falan. Yine bir sorunu yok motorun. Tabii ki 300-400 bin kmler beklemiyorum ama 200 bin çok çok rahat gidecek gibi duruyor şimdilik.
Çekiş gidiş, buna rağmen az yakış...Abi sendeki motor gudubet bir olay, 1.9 ve 1.4 TDİ motorlar taş gibiler. Tek hassas noktaları kötü yağ koyulursa egzantrik milleri bozuluyor, birde pd enjektöre sahip oldukları için subap ayarı gibi enjektör horozlarının ayarı yapıldımı tadından yenmez.![]()
Anadolu yakasında hepsi alınabilir gibi.Ben kararsızlık yönünden otomobilden daha zor buluyorum. İstanbul gibi bir şehir'de scooter tipine mecbursun. Ve yatırım da gerçekten en çok bunlara yapılmış. Cruiser alayım desen trafik yüzünden çok fazla dur kalka maruz kalacaksın. Çinliler dışında çok fazla ekonomik seçenek yok. Hyosung - Royal Enfield - Brixton hiçbiri distribütör ve servis yönünden güvenilir durmuyor. Xmax ve Forza dışında seçenek bırakılmıyor.
Hocam tesekkürler ama arabayı çok kurcalamışlar acıklamayı okudunuz mu1k derken 1 milyon demek istediğini varsayıyorum. Şahsen ben olsam şöyle bir şey alırdım o bütçede