[Ankara - MT]

bu ne sessizlik böylee...bu hafta sonumu boşalttımki kesin bir gezi olur diye:(( ösym sınav görevi almadım bu nedenle..gitti paralar :(

Pazar gunu (07.07.2013) ogle saatlerinde
Ankara - Kirikkale
Ankara - Haymana
Ankara - Cubuk

Bu 3 guzergahtan birine gitmeyi dusunuyorum. Ogle yemeginde mangal da yapabiriz. Kesin olarak katilacak varmi.

benim gv250 de gazdan, frenden, debriyajdan bağımsız olarak boğuk sesler, sankii hararet yapmış gibi sesler gelmeye başladı..rodajda olduğu ,içinde çok dikkatli kullanıyorum, devrini 5.5-6 arası, hızı 80 den yukarı çıkarmıyorum, artçı falanda yok..durup dururken oldu bunlar..birde ayak freninde bir ayarlama yapmadığım halde çokk yukarda..ne olaki a dostlar??

bugun ilk defa uzun yol yaptım motorumla beypazarı yaptık hatunla iyi bir deneyim oldu

bugün bende ilk defa uzun yola çıktım kızılca hamama gittim, herhalde kabuğu kırdım gibi kendime olan güvenim iyice geldi :)
artık bende etkinliklerinize katılabilirim.

haftasonu yedigöllerdeydim..arabayla gittik, bu sezon içerisinde gitmeyi düşünenen varsa kesinlikle vazgçeşsin...enduro motoru yoksa eğer..endurocularda 40 kilometrelik tozlu yollar bana komaz derse bilemem...

yola çıkmadan önce mengen yolu çok bozuk boludan gidin denildi...boluya geldiğimizde yol girişinde yol kapalıdır tabelasını görmemize rağmen devam ettik...ilerden gelen kamyoncu yolun açık olduğu söyledi...10 km toprak yoldan sonra gördüğümüz kamyoncu kapalı olduğunu belirterek ara yoldan düzce yığılcaya çıkıp ordan gitmemizi tavsiye etti 15 km olduğunu söylerek..1 saatlik toprak ve taşlı yoldan arabanın altını vura vura gittikten sonra orman şefliğinde görevli arkadaş yığılcanın 33 km olduğunu belirtti ki bu da 1.5 saatlik bir yol...yolun hiç bitmeyeceğini düşünerek yığılcaya vardık ve ordan da bir süre asfalt yoldan sonra tekrar toprak yolda baya bi müddet gittik artık arabanın içi bile toz katmanı oldu...dişlerimi birbirine sürttüğümde ağzımda kum vardı...:)

nihayet 10:00 da ankara dan çıkıp 17 de ydi göllere vardı...dönüşte kötü dedikleri mengen yolundan döndük daha kötü nasıl olabilir diyerek, ki o yolda aynen geldiğimiz yollar gibiydi...

sabah kampta görevli 3 de mengen yolunun da kapanacağını söyleyerek kamp alanındaki herkesi uyarıyordu..

şu an bolu dan giden yolda çalışma yapılıyor ki muhtemelen bu sezon geçer..siz siz olun neresi açık neresi kapalı öğrenin:)

benim gv250 de gazdan, frenden, debriyajdan bağımsız olarak boğuk sesler, sankii hararet yapmış gibi sesler gelmeye başladı..rodajda olduğu ,içinde çok dikkatli kullanıyorum, devrini 5.5-6 arası, hızı 80 den yukarı çıkarmıyorum, artçı falanda yok..durup dururken oldu bunlar..birde ayak freninde bir ayarlama yapmadığım halde çokk yukarda..ne olaki a dostlar??

Rodajdaki motorda henüz ayarlar tam oturmadığı, parçalar birbirine alışmadığı için bir takım anormallikler olabilir, bin km dolmadan motor kendini tam belli etmez, bu sıkıntıları bakıma gittiğinizde servis ile paylaşın, muhtemelen çok sıkıntılı birşey değildir, olsa bile garantiden değişir.
Arka fren ayarını doğru yapmak önemli, çok yukarıda olursa ani frende çabuk kitler-çok aşağıda olursa kaza anında geç tepki vermenize sebep olur, bunuda servise muhakkak yaptırın :wiinkk:

hoca motorunun redlayn'ı nerde başlıyo bilmiyom da sanki rodaj için acık fazla devirli kullanıyon gibime geldi.
imza; redlayn'ı 7000 rpm'de başlayan bir garip xt600cü.
nam-ı diğer torklu ve öfkeli :)

hoca motorunun redlayn'ı nerde başlıyo bilmiyom da sanki rodaj için acık fazla devirli kullanıyon gibime geldi.

Abi acıtmicaksa 9-9500de falan olması lazım :)

imza:Tarladaki Maraba (Turuncu traktör sahabısı)..

turk-fiat-traktor.jpg

Hacı redline ı hatırladığım kadarıyla 9 yada 10 dan sonra. ama ben 6 yı geçmedim daha...benzin yokmuş:)) benzin doldurursam bu ses olmayacakmış. derviş öyle diyor..

Hacii yanlis bilmiyosam gv de 12bin de redline basliyo :) Benim motorda da 11bin de baslar ama XT falan icin ben onu 7bine dusuruyom, sonra cok uzuluyolar kalkislarda falan :)

Abi acıtmicaksa 9-9500de falan olması lazım :)

imza:Tarladaki Maraba (Turuncu traktör sahabısı)..

http://www.ahmetnazmimemduh.com/wp-content/uploads/2009/02/turk-fiat-traktor.jpg

zoruna gitmesin, lombardiniciyiz gardaş

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:13 ----------

Hacii yanlis bilmiyosam gv de 12bin de redline basliyo :) Benim motorda da 11bin de baslar ama XT falan icin ben onu 7bine dusuruyom, sonra cok uzuluyolar kalkislarda falan :)

breh breh! 12bin nedir yau.
5bin neyinize yetmiyor?
imza: kanaatkar motorcular konfederasyonu

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:15 ----------

Hacı redline ı hatırladığım kadarıyla 9 yada 10 dan sonra. ama ben 6 yı geçmedim daha...benzin yokmuş:)) benzin doldurursam bu ses olmayacakmış. derviş öyle diyor..

yapıştır azizim yapıştır.
bizim emektarı kündeye getirmeyen bi sen bi de buğra kaldıydı zaten :pale:
#direnfaati

Adam izletiyor demek kendini :)

Bende redline yok, morline var. Herşey sürücüye bırakılmış :)

Ramazan bayramı sonrası tek gece (çadır) konaklamalı bir gezi ayarlasak mı ne dersiniz arkadaşlar?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar