[Ankara - MT]

An itibariyle eve girdim, motoru park yerinden evin önüne çekip parketmekti amacım ama motora binince içime şeytan girdi sanki, açtım gazı, doğukent bulvarından ikeanın önüne, oradan u dönerek ahlatlıbelin önüne ve oradan da u dönüp benzinim bitti!....bomba gibiyim lannn :D

Diyceksin diye çok korktum :)

Frenler güzel olmuş, çok da değişik olmuş, çok da iyi olmuş...

Buarada ben pazar günü motordaydım. Ama işlerim vardı, o açıdan gezdim diyemem. Hani gezdim ama gezi maksatlı olmadı. Zaten güne noktayı yunus ustalarda koydum. Adam Capo mu o mu şu mu derken 690 DUKE almış gelmiş. Vallahi helal olsun dedim. Siz de bir hayırlı olsun deyin bence (Yunuscan resimleri paylaş lütfen :wiinkk: )

Bir de amortisör mevzuu geçmiş, Şu benim amortisörlerin orjinal yağ değerlerini öğrenebilene yemek ısmarlıycam. 5w, 7.5w yoksa 10w mi? Hadi bu kalınlık değerini KTM modellerinden araştırıp tahmin edebilirim ancak Kaç mL yağ olmalı onu bulamıyorum...:silent: Kışın değiştireyim diyorum. Ön takımdan genel olarak memnun değilim. Düşük hızlarda frenlemelerde oluşan saplamalar var amortisörlerde. Frenler de genel olarak biraz nazlı gibi. 2sinin de hidroliğini değiştireyim diyorum kışın ama amortisörün özelliklerini bulamadım daha...

Olm benzinim bitti super totolarda ve f650 lerde sik yasanan artik kroniklesmis bir sorun yani, sukur bugune kadar yasamadim boyle bisi :) Ben pazar gunu motoru yikadim, motomax a ugrayacaktim ama vazgectim, kimseden ses cikmayinca da eve geldim geri. 690 cok yakiyomus sanirsam, Yunus a gelmez o alet, daha az yakan bisiler lazim ona :)

Bu aksam eger cok soguk olmazsa, ulus yibaya gitmeyi dusunuyorum, oglen de motomax a ugramayi, hersey is ve soguk degiskenlerine bagli tabii.

Olm benzinim bitti super totolarda ve f650 lerde sik yasanan artik kroniklesmis bir sorun yani, sukur bugune kadar yasamadim boyle bisi :) Ben pazar gunu motoru yikadim, motomax a ugrayacaktim ama vazgectim, kimseden ses cikmayinca da eve geldim geri. 690 cok yakiyomus sanirsam, Yunus a gelmez o alet, daha az yakan bisiler lazim ona :)

Bu aksam eger cok soguk olmazsa, ulus yibaya gitmeyi dusunuyorum, oglen de motomax a ugramayi, hersey is ve soguk degiskenlerine bagli tabii.

Biz sık yaşanan benzin sorunsalını çözdük hacı ama senin problem daha yeni başlamakta :)
Hele kredinin ilk taksidini bi yatır bakalımda sonra kronikleşir gider sende o poroblem :queen:
Benim sıkıntım bitti işte bu ay son taksidi yatırdıneysi isterse 10lt yaksın :p

Al bi 2005 üstü F650GS kurtul bu dertten, her yola da gelir.Olmadı temiz bir R1100 GS bulursan da fena olmaz. Supermoto felan tırt o işler :)

2002-bmw-c1-i0x3.jpg

Yunusa uygun motor budur :p

Biz sık yaşanan benzin sorunsalını çözdük hacı ama senin problem daha yeni başlamakta :)
Hele kredinin ilk taksidini bi yatır bakalımda sonra kronikleşir gider sende o poroblem :queen:
Benim sıkıntım bitti işte bu ay son taksidi yatırdıneysi isterse 10lt yaksın :p

Valla ilk taksidi bu ay odedim ve oturdu icime, ama bi guzel tarafi var bir iki ay fazla binemeyecegimden benzin koymayacak diye dusunuyorum, pantolon mont bot almak lazim alamiyorum anasini satayim, bu gidisle bunca yildan sonra ilk defa bir kredi karti sahibi olucam gibi geliyor bana valla. Yolda kalmam da, yiyecek para olmadigindan zayiflayabilirim yani:) aslinda iyi de olur, cok da guzel olur.

Valla ilk taksidi bu ay odedim ve oturdu icime, ama bi guzel tarafi var bir iki ay fazla binemeyecegimden benzin koymayacak diye dusunuyorum, pantolon mont bot almak lazim alamiyorum anasini satayim, bu gidisle bunca yildan sonra ilk defa bir kredi karti sahibi olucam gibi geliyor bana valla. Yolda kalmam da, yiyecek para olmadigindan zayiflayabilirim yani:) aslinda iyi de olur, cok da guzel olur.

Aman kredi kartına bulaşma, bu yaşımda ben bulaştım, kurtulamıyorum :)

O değil de benim yemek teklifimi de kimse dikkate almamış, "tamam arkadaş, değiştiririz senin yağını, koyarız göz kararı sorun olmaz" diyen olmamış :p Çok kalbim kırıldı çoook, biz birilerine krank alalım, "gerekirse getir takalım" diyelim... :salut: Hani kardeştik ! :)

Ağabeylerim,ablalarım,kardeşlerim tekrar selamlar..
Bu öğrenci kardeşinizin kafasını kurcalayan bir durum var..
Mondial 125 zn kullanıyorum.(öğrencilik malum :pale: ) genel olarak çok memnunum fakat ön taraftan şikayetim var,sizlere sormak istedim.
Ön frene basıp çektiğim zaman gacırt gucurt sürtme sesleri geliyor..Ön fren manetine çok çok hafif dokunduğumda bu ses geçiyor..
Acaba ön tekerlek rulmanındanmıdır diyerekten rulmanlara wd-40 sıkıyorum 2-3 gün ses kesiliyor tertemiz oluyor sonra yine başlıyor..Abidinpaşada yüceer motor var askerlik şubesinin orada..Oraya götürdüm orada 18 yaşlarında bir çocuk (usta!) şöyle yalandan bi baktı, 'abi bunun fren merkezi balataya sürtüyo değişmesi lazım' dedi..Açıkcası pek inanmadım..Sonra balata spreyi sıktılar sağolsunlar yine bir 3-5 gün sıkıntı yoktu dün akşam yine gacırtı başladı..
İşin ilginç tarafı ön fren manetine çok çok hafif dokunduğumda (fren yapmış olmuyorum neredeyse) gıcırtı gidiyor..
Serviste de rulmanlardan kaynaklı birşey olmadığını söylediler..Açıkcası ön teker kopup gidecek gibi geliyor korkuyor insan..Süratli kullanan bir insan değilim..60'ın üzerine bile nadir çıkarım..Ama tedirgin oluyorum gerçekten..
Şu kardeşinize bi el atın yahu..

Al bi 2005 üstü F650GS kurtul bu dertten, her yola da gelir.Olmadı temiz bir R1100 GS bulursan da fena olmaz. Supermoto felan tırt o işler :)

Olm 650gs alacaksam bendekini niye satıyorum :mrgreen: ben zaten memnunumki motörümdan :sunny: ha 1100lere de baktım ama acık modelli olsun yaa benim amacım birazda model yükseltmek ve sadece uzun gezilerimde kullanacağım yüksek cc enduro tarzı birşey,
Hayır bende er6,5 n alıcam ama artık iyice ayağa düştü alet her önüne gelen alıyo kızılay dağıtmış sanki :flower:

c1 :sunny: hiç yakıştıramadım sana :p

Hee sen al kredi kartınıda nası geziyon bak yandım anam diyee.
Bide neymişde motora binmeyeceğimişde bilmemneymiş de geçicen o işleri sen :)
Hani bu lafları erhan yallısı dese inanırım ama sende endülücü kanı var damarlarında eRh+ dolaşıyo olm senin :queen:

O değil de benim yemek teklifimi de kimse dikkate almamış, "tamam arkadaş, değiştiririz senin yağını, koyarız göz kararı sorun olmaz" diyen olmamış :p Çok kalbim kırıldı çoook, biz birilerine krank alalım, "gerekirse getir takalım" diyelim... :salut: Hani kardeştik ! :)

la bebe,
Süpermotosu olupda asvaltta gidemeyen bebe,
Plakası olupda plakasız gezen bebe,
Amortisörlerim geri tepişmiyo deyipde tepişemeyen bebe!!

Seninkide laf yani beraber bakmadık mı la seninkinin söküm takım işlerine??
hayır benden başka kimlen yapacan sanki :mrgreen: o yüzden seslenmedim ben :p

Mondial 125 zn kullanıyorum.(öğrencilik malum :pale: ) genel olarak çok memnunum fakat ön taraftan şikayetim var,sizlere sormak istedim.
Ön frene basıp çektiğim zaman gacırt gucurt sürtme sesleri geliyor..Ön fren manetine çok çok hafif dokunduğumda bu ses geçiyor..
Acaba ön tekerlek rulmanındanmıdır diyerekten rulmanlara wd-40 sıkıyorum 2-3 gün ses kesiliyor tertemiz oluyor sonra yine başlıyor..Abidinpaşada yüceer motor var askerlik şubesinin orada..Oraya götürdüm orada 18 yaşlarında bir çocuk (usta!) şöyle yalandan bi baktı, 'abi bunun fren merkezi balataya sürtüyo değişmesi lazım' dedi..Açıkcası pek inanmadım..Sonra balata spreyi sıktılar sağolsunlar yine bir 3-5 gün sıkıntı yoktu dün akşam yine gacırtı başladı..
İşin ilginç tarafı ön fren manetine çok çok hafif dokunduğumda (fren yapmış olmuyorum neredeyse) gıcırtı gidiyor..
Serviste de rulmanlardan kaynaklı birşey olmadığını söylediler..Açıkcası ön teker kopup gidecek gibi geliyor korkuyor insan..Süratli kullanan bir insan değilim..60'ın üzerine bile nadir çıkarım..Ama tedirgin oluyorum gerçekten..

Sana bi yunus usta yolu gözükmüş uffie :)
Bi ara toplaşmaya gel bakalım neymiş senin problem rulmanlarda sıkıntı var ise o kolay alırsın 15tlye 2 rulman kendimiz söker yenilerini takarız,
Ayrıca fren merkezi zaten balataya sürtecek hatta balata fren merkezinde takılı halde,
ve seninkisi sadece balatadan gelen sürtünme sesi anlattığından anlaşılan
korkulacak birşey yok..

:) Aynı ben! :mrgreen: Benim önceki motorda da dediğin şeyler vardı. Balata spreyi felan sıkınca geçti bir ara. Sonra yine başladı. Hafif frene dokununca susuyordu. Balataları söktük, zımparaladık, 2 gün geçmedi tekrar başladı. Sonra satmaya yakın geçti :)

WD40 ve balata spreyine devam et. Belki doğru yerlere sıkamıyorsundur. Belki dediğim gibi, kendi kendine de geçebilir benimki gbi. Ama dikkat et, fren balatasına(ve diskine) WD40 gelmesin

---------- Post added at 14:04 ---------- Previous post was at 13:58 ----------

Plakası olupda plakasız gezen bebe,
Amortisörlerim geri tepişmiyo deyipde tepişemeyen bebe!!

Seninkide laf yani beraber bakmadık mı la seninkinin söküm takım işlerine??
hayır benden başka kimlen yapacan sanki :mrgreen: o yüzden seslenmedim ben :p

Sen daha ilk gün motoru sürdüğünde inice bana "dikkat et, amortisörlerde biraz boşluk gibi bişey var" demiştin ya, o mevzu işte.
Plakamı karıştırma bu işe :) O yeterince görevini yaptı, şimdi topkasede güzel güzel seyahat ediyor, yine yanımdan ayırmıyorum.:wiinkk:

kardeşim bende mamakta oturuyorum. söylediğin yer fatih abinin mondial servisi. çocuk dediğinde emrah. emrah iyidir hoşturda bi halttan anlamaz. Yunus abi el atıcaksa tamamdır ama hemen halledelim diyosan Mamakta menderes abi var istersen adresini verebilirim

Hani bu lafları erhan yallısı dese inanırım ama sende endülücü kanı var damarlarında eRh+ dolaşıyo olm senin :queen:

"eRh+" derken bile benim ismimi çağırıştırıyo sen ne diyon...nasip olursa son durağım bi enduro touring olur...ama şu aşamada fiyat performans yapıp fazer bakınıyom...

her ne kadar bugün hava güzel olsa da geçtiğimiz hafta hiç aramadım motoru açık konuşayım...yazın motorla işe gidip gelmekten kilo almışız...şu aralar sık sık yürüyorum ve faydasını gördüm:)

Olm 650gs alacaksam bendekini niye satıyorum :mrgreen: ben zaten memnunumki motörümdan :sunny: ha 1100lere de baktım ama acık modelli olsun yaa benim amacım birazda model yükseltmek ve sadece uzun gezilerimde kullanacağım yüksek cc enduro tarzı birşey,
Hayır bende er6,5 n alıcam ama artık iyice ayağa düştü alet her önüne gelen alıyo kızılay dağıtmış sanki :flower:

Yahu seninkine BMW demeye bin şahit, al işte F650GS istediğin yola gider :) 1100 harbi kral motosiklet, model felan hikaye.Zonguldak'ta vardı birtane hala içim gider o motosiklete.
Hakikaten kızılay dağıtmış gibi oldu, ER6 almayın kardeşim.Bir ER6 aldık herkes almaya kalktı. Bir farkımız olsun ya, yakında ER6 grubu olacağız :D

Yahu seninkine BMW demeye bin şahit, al işte F650GS istediğin yola gider :) 1100 harbi kral motosiklet, model felan hikaye.Zonguldak'ta vardı birtane hala içim gider o motosiklete.
Hakikaten kızılay dağıtmış gibi oldu, ER6 almayın kardeşim.Bir ER6 aldık herkes almaya kalktı. Bir farkımız olsun ya, yakında ER6 grubu olacağız :D

Bak ama kendin kaşındın soykancım :)

Al sana bir kapak....

hyol1.jpg

Ahanda şu yazılarıda bir oku bakem kendisi gezi raporu olur ve rahmi abimizdir,namı diğer LAMA

http://www.lamaorda.com/?page_id=1039

Ondan sonra gel de açıkla bir bana bu adam neden 2008-2009 yılında neden f650gs değil de 94-99 arası bir f650 ile istanbul-katmandu-delhi gitmiş de gelmiş,

Bunları bir incele,
Sonra hangi motor BMW imiş hangisi değil imiş tartışırız yine :king:

Her kim ki Yunus Usta'nın derinliğinden ve ustalığından şüphe etsin , şüphesiz ki o kaybedenlerle beraberdir .

vermeyin olum gezi raporu maporu bi dalınca işimizden gücümüzden kalıyoz eve iş götürüyoz anasını satayım...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar