[Ankara - MT]

yunusun üzerine gitmeyin olum ben bi kere şahidim bahçeli 7 de takılmıştık, motoruynan gelmişti...

Anıtparkta buluşup ordan Yunusgile geçelim gençler atölye çalışması var uygulamalı eğitim , ön lastik nasıl çıkarılır disk nasıl değiştirilir konu başlıkları altında =)

la ne tırtı memlekete koşarak mı gittik geldik biz?? gelirken çetin rüzgarlarla kim boğuştu?? kim ara sıra asfalttan çıkıp güzel kareler yakaladı :p hee söylee kimmm?? 1 haftada 800km yol yaptık daha ne yapak??

Birde anıtpark mı yunusgil park mı? onuda kesinleştirelim madem?? saat de vermedik

19.00 da olsun??

Sakin ol şampiyon :) Sinirlenince çok seksi oluyosun biliyosun :) En endülücü sensin, senden büyük yok:p

Turgay ın disk gelmiş galiba, yavaş yavaş yolunu yapıyo baksana.

Ben o zaman eve geçiyorum direk hüseyin başganda bize gelecek ilkin çekirgelerde ordan toplaşssında gelsinler yunusgile :queen:

Arkadaşlar bugün başıma talihsiz bir olay geldi.
Akşam motorla bir tur atayım diyerek, Çubuk etrafındaki yollarda geziyordum. Yaklaşık 80 km hızla giderken yol kenarındaki bir köpek önüme atladı, motorla kontra yaptım ancak yeterli olmadı ön çamurluğun sol tarafından köpeğe çarptım.
Köpek acı ile oradan uzaklaştı, ben yaklaşık 100 mt. sonra kontrollü olarak durdum. Motoru kontrolüm sırasında çamurluğun bağlantı yerinden çatladığını ve radyatör koruma kabına sis farının bağlantı noktasının kırıldığı gördüm.

Çok büyük çaplı hasar olmadığı için ön çamurluğu ve sis farının bağlı olduğu noktayı bantladım. Ancak çok hoşuma gitmedi görsel olarak..

Ne yapmalıyım Honda servise mi götüreyim, yedek parçayı kendim edip tamir mi etmeliyim?

Offf off

Akşam motorla bir tur atayım diyerek, Çubuk etrafındaki yollarda geziyordum. Yaklaşık 80 km hızla giderken yol kenarındaki bir köpek önüme atladı, motorla kontra yaptım ancak yeterli olmadı ön çamurluğun sol tarafından köpeğe çarptım.
Köpek acı ile oradan uzaklaştı, ben yaklaşık 100 mt. sonra kontrollü olarak durdum. Motoru kontrolüm sırasında çamurluğun bağlantı yerinden çatladığını ve radyatör koruma kabına sis farının bağlantı noktasının kırıldığı gördüm.

Çok büyük çaplı hasar olmadığı için ön çamurluğu ve sis farının bağlı olduğu noktayı bantladım. Ancak çok hoşuma gitmedi görsel olarak..

Ne yapmalıyım Honda servise mi götüreyim, yedek parçayı kendim edip tamir mi etmeliyim?

Offf off

Çok gecmis olsun hocam. Size bir sey olmamasina sevindim. Bu arada kontra yaparken debriyaji siktiniz mi?

Hayır hiç debriyaj sıkmadan, viraja yatarmış mı gibi kontra yaptım. Aslında dizimle motoru sağ yatırma pozisyonu vermiştim.

Abi aklinda bulunsun "Engel Kacisi" dedigimiz manevra'da hangi hizda olursan ol debriyaji sikip oyle kontrayi ver daha keskin ve hizli bir bicimde manevra yaparsin aktarmayi keserek sonra motoru dikip debriyaji birak normal bi bicimde. Ucu ucuna carpmis hayvan bu manevra ile kurtarabilirdin belki. Yine de gecmis olsun cok :pale:

Motorun çarpma sonrası resimler

imag0619k.jpg

imag0626a.jpg

imag0622i.jpg

Yunusum geç olsa da tebrik ederim. bu arada teessüf ederim bir hbr verin la tlfumuz var internetimiz yok heral de ben de yeni hava filtresiyle uğraştım nası susamışımm :)

Fatih ustadım tekrar ediyorum benim fikrim : orası radyatörün sadece kapağı çıkardığın zaman önemli bir işlevi olmadığını göreceksin söylediğim yöntem uzun süre gider böyle durmasın o makine de ayıp olur yani.

Biz<imkilerde o kapağı krom yapıp 100 dolar cıvarı istiyolar custom ama orjinali ne kadardır bilemedim , endülü farkı vardır eminim Yunusum anlar sanırım baktığında o da yorum yapacaktır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:38 ----------

Abi aklinda bulunsun "Engel Kacisi" dedigimiz manevra'da hangi hizda olursan ol debriyaji sikip oyle kontrayi ver daha keskin ve hizli bir bicimde manevra yaparsin aktarmayi keserek sonra motoru dikip debriyaji birak normal bi bicimde. Ucu ucuna carpmis hayvan bu manevra ile kurtarabilirdin belki. Yine de gecmis olsun cok :pale:

Yalnız uğur um tamam anladık ingilizce çok kullanıyosun da :) bilgi vereyim derken :D tevbee :)

Yunusum geç olsa da tebrik ederim. bu arada teessüf ederim bir hbr verin la tlfumuz var internetimiz yok heral de ben de yeni hava filtresiyle uğraştım nası susamışımm :)

Fatih ustadım tekrar ediyorum benim fikrim : orası radyatörün sadece kapağı çıkardığın zaman önemli bir işlevi olmadığını göreceksin söylediğim yöntem uzun süre gider böyle durmasın o makine de ayıp olur yani.

Biz<imkilerde o kapağı krom yapıp 100 dolar cıvarı istiyolar custom ama orjinali ne kadardır bilemedim , endülü farkı vardır eminim Yunusum anlar sanırım baktığında o da yorum yapacaktır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:38 ----------

Yalnız uğur um tamam anladık ingilizce çok kullanıyosun da :) bilgi vereyim derken :D tevbee :)

Abi okudum okudum yazdigimi anca jeton dustu ve koptum :queen: Laptop'ta benim TR klavye yok. TR karakter icin garip tus kombinasyonlari basmam gerekiyor her seferinde o da olmuyor :pale: Yoksa Türkçe'mize sahip cikma yanlisiyim ben de ama mazur gorun laptop'tan yazarken beni :rendeer:

Offf off

Abi çok geçmiş olsun, bence motoru falan boşver, düşmediğin için sevin, gerçekten böyle bir darbeden sonra düşmemek büyük mesele, hem şans-hem ustalık istiyor! motora illaki çözüm üretilir düşünme bence!

Abi geçmiş olsun yahu hani bize geliyodun bugün keşke gelseymişin ya :( yarın motorla işe geleceksen haber et de bi bakalım ikimiz iyicene bakalım nasıl bir çözüm üretebiliriz?
Ha illaki parça alacaksanda takarız beraberce, hoş bugün turgayın diski değiştiremedik benim lokma takımının azizliğinden dolayı ama sana tedarikli bi çalışma yapabiliriz.

fatih abi tekrar geçmiş olsun...

gençler bu arada bugün tepe prime da redbull racing F1 aracı mı ne getiriyodu, öyle bi atraksiyonları vardı....pazar günkü gezi ekibi haberdardı olaydan redbull gızları söylemişti ama unuttuk işte...F1 aracıyla pit stop tecrübesi falan yaptırıyolardı....

Abi geçmiş olsun yahu hani bize geliyodun bugün keşke gelseymişin ya :( yarın motorla işe geleceksen haber et de bi bakalım ikimiz iyicene bakalım nasıl bir çözüm üretebiliriz?
Ha illaki parça alacaksanda takarız beraberce, hoş bugün turgayın diski değiştiremedik benim lokma takımının azizliğinden dolayı ama sana tedarikli bi çalışma yapabiliriz.
Yunus dün kesinlik kazanmayınca işe motorla gitmedim, günümde çok yoğun geçmişti, stres atayım diye ilçe etrafındaki köy yollarına girdim stres sahibi oldum. Yarın (bugün) işe motorla gelirsem haberleşiriz birde çıplak gözle bakarsın ona göre hareket ederiz...
Ayrıca bu olay bana tecrübede oldu, kendime güvenim biraz daha arttı çünkü kriz anı ve sonrasını iyi idare ettim diye düşünüyorum. Kaza anı engelenebilir miydi? olay çok ani ve geçiş sırasında olduğu için ben zor olduğunu düşünüyorum. Ama eğitim eksikliğini hissetmiyor da değilim.

Fatih abi büyük geçmiş olsun , bu köpek çarpmaları otomobillerde bile ciddi kaza ve hasarlara neden oluyor ucuz yırtmışsın , nazarlık olsun .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar