Akü Tavsiyesi : Varta mı?Bosch mu?

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
2013 model Hyosung GV 250 motosikletimin hala üzerinde orjinal aküsü duruyor.Akü görevini yerine getirse de,sorunsuz marş bassa da artık 5 yıla yakın oldu ve aramızdan ayrılması yakındır.Motosikletime uyan iki akü arasında kaldım.Siz olsanız hangisini tercih edersiniz?Neden?

İlk seçenek ;
Varta YTX14-BS/ YTX14-4
9716854161458.jpg

İkinci seçenek ;
Bosch YTX14-BS
9702550503474.jpg

İkisi de iyi markalar ama varta' nın asıl işi bu zaten. Ben olsam varta tercih ederdim...

Ben de olsam varta alırdım sanırım. Teknik anlamda bir bilgim yok. Tamamen kafamdaki marka algısından bu şekilde yorum yaptım.

Ayrıca, yuasa markasının gv250 için uygun modeli varsa önerebilirim.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Ben de olsam varta alırdım sanırım. Teknik anlamda bir bilgim yok. Tamamen kafamdaki marka algısından bu şekilde yorum yaptım.

Ayrıca, yuasa markasının gv250 için uygun modeli varsa önerebilirim.

En iyisi Yuasa zaten ve GV 250 için uygun modeli var ama gereksiz pahalı.Zaten yanılmıyorsam motorun orjinal aküsü Yuasa ve 5 yıldan sonra bile hala çalışıyor.Şimdilik Varta yada Bosch ile yetineceğim sanırım.Araların bariz kalite farkı olduğunu sanmıyorum.Varta biraz daha kuvvetli ihtimal gibi.

GV250 hedefimdeki iki motosikletten biri baya takip etmeye çalışıyorum olası arızaları vs. detayları.

İnternet ortamında genel olarak hyosungların elektrik tesisatının biraz nazlı olduğundan bahsediliyor. 100-150TL fark için ben olsam yuasadan ödün vermezdim.

Eski aküyü paraya saydırıp kalan miktarı çok taksit vs. halletmeyi öneririm yine de.

Acaba neden Mutlu gibi türk markaları motosiklet aküsü işine girmiyor

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
GV250 hedefimdeki iki motosikletten biri baya takip etmeye çalışıyorum olası arızaları vs. detayları.

İnternet ortamında genel olarak hyosungların elektrik tesisatının biraz nazlı olduğundan bahsediliyor. 100-150TL fark için ben olsam yuasadan ödün vermezdim.

Eski aküyü paraya saydırıp kalan miktarı çok taksit vs. halletmeyi öneririm yine de.

Küçük bir şehirde oturduğum için eski aküyü geri verme imkanım yok.Kargo ile göndersem aslı astarını geçer.Kullanım süresi boyunca Bosch,Varta gibi kaliteli akülerle Yuasa arasından voltaj,amper kalite farkı pek yok.Yuasa sadece 1-2 yıl daha uzun ömürlü gibi.

İkiside Alman markası ben geçenlerde Varta aldım. Eski motorcu bir abim söyledi nispeten daha iyidir diye.. Yuasa akü vardı bende de şarj ettirmeme rağmen soğuklarda marş basmıyordu. Varta mis gibi şimdi gırgır diyip hemen anında marşa basıyor.

Şu başlığa ekliyeyim , arkadaşlar Robert Bosch un meşhur bir sözü vardı bilirsiniz
"insanların güvenini kaybedeceğime para kaybetmeyi tercih ederim" demiş ama bir kişinin Bosch markasına olan güvenini kaybetti maalesef..

2024 Nisan ayında satın aldığım akü 2024 Kasım ayında yani daha 7 aylıkken soğuklar başlayınca zor marş çevirmeye başlayınca Bosch müşteri hizmetlerini aradım , aküyü Maslak'da ki yetkili bayileri Gizem Otomotiv e götürmemi söylediler götürdüm , akü iki gün orada kaldı , şarj edip test ettiler tamam sorun yok dediler , taktım motora ama 6 yıldır 15,5-16 gösteren voltaj ekranda 14,5 i geçmedi..

bu hafta gece aşırı soğuk başlayınca akü yine cortladı , gece kontağı açtım voltaj 9 a inmisti ve Düşük Batarya yazısı çıktı marş hiç basmadı..

Bosch Müşteri hizmetlerini aradım , akünün garanti süresi bitmiş geçmiş olsun size 3500 kaçtı dediler..

Bugün Balata Uzmanı adlı mağazada 1946 tl ye BS marka akü bulunca gittim aldım..

Mağazanın sahibi yıllardır bu sektörde ve kendiside motosiklet kullanıcısı , vlogerlarla videoları YouTube da var neyse...

arkadaş Varta , Bs ve Yuasa marka akü sattığını , Bosch motosiklet akülerinde çok sorun yaşadığı için artık satmadığını söyledi , markaya olan güvenim resmen altüst oldu , şu olayı yaşamasam adamın Bosch u karaladığını falan düşünürdüm..

1,5 yılda pert olan bir akü üretmiş Bosch ve fiyatıda diğerlerinden çok ucuz falan değil , ok her üründe sorunlu imalat olabilir ama garanti süreciyle ilgili yapılan açıklamada böyle bir deve yakışmadı..

satın alma esnasında hatırlayın istedim 🙄

Motosikleti
Yamaha XSR700
Akü motorda yan duruyorsa akmama garantisi veren tek marka yuasa.

Bosh akülerde bir kaç ay içerisinden ölme(şarj almama) sorunları yaşayan kişilere denk geldim. Varta ise yurt dışında bile kullanılan ve memnunum kalınan bir marka( yabancı forumlara göre). Ben olsam kesinlikle varta alırdım pahalı bile olsa.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bugün Balata Uzmanı adlı mağazada 1946 tl ye BS marka akü bulunca gittim aldım..

Mağazanın sahibi yıllardır bu sektörde ve kendiside motosiklet kullanıcısı , vlogerlarla videoları YouTube da var neyse...
Ben de o mağazadan akü almıştım, ricam üzerine aküyü aktif edip şarjı doldurup yollamıştı. İyi esnaftır ama o perpa binasını yapan mimara ve mühendise iyi sövmüştüm bir saat çıkışı bulamayınca. Labirent oranın yanında düz yol sayılır.

Ben bosch almıştım. Şu an için sorun yok. Şu yazılanları önceden okumuş olsaydım başka marka alabilirdim. BU BS aküler nasıldır. Fiyat olarak 1 tık daha ucuz gibi. Kullanan deneyen var mıdır?

Motosikleti
Ns200 15"
Ben bosch almıştım. Şu an için sorun yok. Şu yazılanları önceden okumuş olsaydım başka marka alabilirdim. BU BS aküler nasıldır. Fiyat olarak 1 tık daha ucuz gibi. Kullanan deneyen var mıdır?
X-Max üstünde gelen BS marka aküyü 6-7 sene değişmeden kullandıklarını gördüm, Bende BS akü almıştım ama bozulmuştu ardından garantiye yollayıp ücret ödemeden yeni aküyü almıştım. Pulsar'ı toplayınca garantiden gelen aküyü suyunu doldurup şarja bağlayıp kullanacağım.

KTM'de çalışırken aküsü problemli olan ve garantiden akü değişimi olan motosikletlere BS marka akü takardık.

Fiyat performans olarak güzel aküdür.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Akü motorda yan duruyorsa akmama garantisi veren tek marka yuasa.
Yooo? "Factory sealed" diye satılan tüm AGM veya GEL aküler döndürülebiliyor. Asit solüsyonu sonradan, kullanım öncesi alıcı tarafından eklenen aküler dik durmazsa akma yapar diye biliyorum...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

X-Max üstünde gelen BS marka aküyü 6-7 sene değişmeden kullandıklarını gördüm, Bende BS akü almıştım ama bozulmuştu ardından garantiye yollayıp ücret ödemeden yeni aküyü almıştım. Pulsar'ı toplayınca garantiden gelen aküyü suyunu doldurup şarja bağlayıp kullanacağım.

KTM'de çalışırken aküsü problemli olan ve garantiden akü değişimi olan motosikletlere BS marka akü takardık.

Fiyat performans olarak güzel aküdür.
Benim DL650'yi satamazsam akü değişimi zamanı geldiğinde (3 yıllık ve gayet iyi durumda) BS'nin LiFePo aküsünü almayı planlıyorum. Motoru 3kg hafifletecek.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Yooo? "Factory sealed" diye satılan tüm AGM veya GEL aküler döndürülebiliyor. Asit solüsyonu sonradan, kullanım öncesi alıcı tarafından eklenen aküler dik durmazsa akma yapar diye biliyorum...
Sitelerinden baktığım zaman bir çoğunda dik konumda kullanılır diye ibare var. Normalde olması gereken sizin dediğiniz gibi. Sadece yuasa'nın sitesinde her açıda sızdırmazlık garantisi veriyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Sitelerinden baktığım zaman bir çoğunda dik konumda kullanılır diye ibare var. Normalde olması gereken sizin dediğiniz gibi. Sadece yuasa'nın sitesinde her açıda sızdırmazlık garantisi veriyor.
Mesela BS'nin bu aküsü senin motora uygun ve "spillproof" ibaresi ile satılıyor:
(Altta hangi açılara döndürmenin uygun olduğunu gösteren diyagram var...)

Factory sealed tüm aküler böyle olmalı zaten...

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Aklı kelden, yakıtı shellden aküyü akücüden alacaksın. Yuasa, Bs, Varta. Bence sıralama bu. Aslında asıl işi olan her zaman daha sağlam olur.

Motosikleti
KT 150
Selamlar, bulabilirseniz Kymco nun var, varta freshpack var, bu tip sulu aküler in raf ömrü olmuyor. Yani siz alıp asitini kendiniz dolduruyorsunuz ve doldurana kadar akü asla yaşlanmıyor. Genel ömrü 5 yıl civarında bu tarz sulu aküleri tavsiye ederim. Fiyatları genelde daha uygun olur hem.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Varta Freshpack benim aylardır aradığım şeymiş. Ben asitli çalışan eski usul - ıslak çalışan akü arıyorum aylardır.

Motosikleti
KT 150
Sevindim, aküyü doldururken daha önce yapmadığıysanız hakkında ufak bir video izleminizi tavsiye ederim, genelde gece boyu bekletilir asit konulduktan sonra ve açık bir alanda yapın. 🙃

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar