Şu başlığa ekliyeyim , arkadaşlar Robert Bosch un meşhur bir sözü vardı bilirsiniz
"insanların güvenini kaybedeceğime para kaybetmeyi tercih ederim" demiş ama bir kişinin Bosch markasına olan güvenini kaybetti maalesef..
2024 Nisan ayında satın aldığım akü 2024 Kasım ayında yani daha 7 aylıkken soğuklar başlayınca zor marş çevirmeye başlayınca Bosch müşteri hizmetlerini aradım , aküyü Maslak'da ki yetkili bayileri Gizem Otomotiv e götürmemi söylediler götürdüm , akü iki gün orada kaldı , şarj edip test ettiler tamam sorun yok dediler , taktım motora ama 6 yıldır 15,5-16 gösteren voltaj ekranda 14,5 i geçmedi..
bu hafta gece aşırı soğuk başlayınca akü yine cortladı , gece kontağı açtım voltaj 9 a inmisti ve Düşük Batarya yazısı çıktı marş hiç basmadı..
Bosch Müşteri hizmetlerini aradım , akünün garanti süresi bitmiş geçmiş olsun size 3500 kaçtı dediler..
Bugün Balata Uzmanı adlı mağazada 1946 tl ye BS marka akü bulunca gittim aldım..
Mağazanın sahibi yıllardır bu sektörde ve kendiside motosiklet kullanıcısı , vlogerlarla videoları YouTube da var neyse...
arkadaş Varta , Bs ve Yuasa marka akü sattığını , Bosch motosiklet akülerinde çok sorun yaşadığı için artık satmadığını söyledi , markaya olan güvenim resmen altüst oldu , şu olayı yaşamasam adamın Bosch u karaladığını falan düşünürdüm..
1,5 yılda pert olan bir akü üretmiş Bosch ve fiyatıda diğerlerinden çok ucuz falan değil , ok her üründe sorunlu imalat olabilir ama garanti süreciyle ilgili yapılan açıklamada böyle bir deve yakışmadı..
satın alma esnasında hatırlayın istedim