Akü Tavsiyesi : Varta mı?Bosch mu?

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Sevindim, aküyü doldururken daha önce yapmadığıysanız hakkında ufak bir video izleminizi tavsiye ederim, genelde gece boyu bekletilir asit konulduktan sonra ve açık bir alanda yapın. 🙃
Sağolasın; Eski usül akü aradığıma göre yapmışımdır :) Yahu bıktım bu jel akülerin çökünce geri gelmemesinden. Sürekli cihaza bağlı duruyor.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
2013 model Hyosung GV 250 motosikletimin hala üzerinde orjinal aküsü duruyor.Akü görevini yerine getirse de,sorunsuz marş bassa da artık 5 yıla yakın oldu ve aramızdan ayrılması yakındır.Motosikletime uyan iki akü arasında kaldım.Siz olsanız hangisini tercih edersiniz?Neden?

İlk seçenek ;
Varta YTX14-BS/ YTX14-4
9716854161458.jpg

İkinci seçenek ;
Bosch YTX14-BS
9702550503474.jpg
Yuasa, BS, Varta bulamazsan son tercih belki Bosch olabilir ama ben olsam Varta alırdım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

X-Max üstünde gelen BS marka aküyü 6-7 sene değişmeden kullandıklarını gördüm, Bende BS akü almıştım ama bozulmuştu ardından garantiye yollayıp ücret ödemeden yeni aküyü almıştım. Pulsar'ı toplayınca garantiden gelen aküyü suyunu doldurup şarja bağlayıp kullanacağım.

KTM'de çalışırken aküsü problemli olan ve garantiden akü değişimi olan motosikletlere BS marka akü takardık.

Fiyat performans olarak güzel aküdür.
Xmax'teki GS marka olmasın dostum. Çünkü hem yakın arkadaşımın Xmax İronmax'inde hem başka bir arkadaşın xmax'inde hem de Benim eski SYM Wolf'ün orjinalinde GS marka akü vardı, Taiwan malı. Acayip kalitelidir, Yuasa üretimi bir aküdür. Şöyle söyleyeyim 2016 model ironmax'in aküsü hâlâ sağlam ve çalışıyor ama kışları söküp akü şarj/bakım cihazında bağlı tutuyoruz.

Son düzenleme:
Motosikleti
XV250 - FZ6
Bosch akü 4-5 gayet iyi dayandı, Fz6 motorumda. Kışın kullanılmadığı halde. (Arada şarj ediyordum tabi.)
Tavsiye ederim.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Üstünde deve dişi gibi BOŞ yazan aküye para verip alıyoruz. Biz de az salak değiliz hani. (en azından ben) :rolleyes:

Motosikleti
Ns200 15"
Xmax'teki GS marka olmasın dostum. Çünkü hem yakın arkadaşımın Xmax İronmax'inde hem başka bir arkadaşın xmax'inde hem de Benim eski SYM Wolf'ün orjinalinde GS marka akü vardı, Taiwan malı. Acayip kalitelidir, Yuasa üretimi bir aküdür. Şöyle söyleyeyim 2016 model ironmax'in aküsü hâlâ sağlam ve çalışıyor ama kışları söküp akü şarj/bakım cihazında bağlı tutuyoruz.
Yok abi ya BS markaydı, hatta aynı olsun diye yine BS marka takmıştı. Skuter X-Max 300'dü.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yok abi ya BS markaydı, hatta aynı olsun diye yine BS marka takmıştı. Skuter X-Max 300'dü.
Benim 2016 xmax 250'nin üzerinden çıkan orjinal aküsü masamda kenarda duruyor, GS yazıyor üzerinde.

6 yıl dayanmıştı, sonra Fulbat marka jel akü aldım o da 3 yıl dayandı ama bir yıl hiç kulanılmadan otoparkta yatınca ölmüştür diye yuasa akü alıp takmıştım sezon başı. şu an iki akü de masamda duruyor. Bu kadar eski aküyü ne yapacksam artık, vstom'un eski aküsü de duruyor, başka bir arkadaşın vfr800'ün aküsünü değiştirdiğinde verdiği eski akü de duruyor, 4 tane akü uzun süredir masamda. :) Hepsini şarj cihazı ile şarj ettim, duruyor öyle, motorda kulanılmaz ama ufak tefek elektronik işlerde kullanırım.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
O kadarda değildir 10 yıl giden akü hiç duymadım 🙄
gerçi forum üyelerinden yaşlıveacemi rumuzlu İsmet abinin kardeşindeki 2016 model Medley'in Yuasa marka orijinal aküsünü geçen ay değiştirmişti 👍
2011 KLX250'nin orjinal aküsünü 2022'de emekli ettim. Furukawa Battery - Japon firma ama Thailand üretimi. Bu arada adamların başarılarına bakınca şaşırtmıyor.

Motosikleti
DUKE 250
ben otomobilimde hep varta kullanıyorum ama motorda hiç akü değiştirmedim.
ktmnin orjinal aküsü iyi çıktı, 2-3 ay kullanmasam bile şak diye tek marş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar