akü göstergesi

merhabalar yanlış konudan açmış olabilirim belki bilemiyorum son haline göre forum biraz degismis
Otomobilport.com_.tr_.Honda_.MSX125.4.jpg

motorumun göstergesi bu şekilde akü durumunu neresi gösteriyor burda?

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Akü göstergesi olmaz ki ?..
o motor resmi yanarsa bir sorun olduğunu anlarsın... :)

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Fotoğrafta çok net görülmüyor ancak göstergenizde sanırım akü voltaj değeri yok. Akü voltaj değeri motor çalışıyor iken 14.1 (13.8'e kadar düşebilir)-14.4 civarında göstermeli.

benim yamaha'da genel durum ışıklarından biri ama şöyle bir durum var daha hiç ama hiç bir abnormalite yaşamadım o yüzden akü arza ışığı asla yanmadı

bazı long touring motosikletler ve petronas fp1 gibi motosikletler dışında hiçbirinde akü voltaj ve genel akü telemetrik verisi sunulmaz çünkü "çok bilgi tüketiciyi stress eder" mantığı sektörde çok yaygındır

akü telemetri bilgisi çok önemliyse bilmene healer tipi cihazlar gibi tak kulan tipi okuyucu zamazingolar mevcut

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eski motorum Sym Wolf'te akünün voltaj değeri ekranda görünürdü, bunun ne kadar önemli olduğunu şimdiki motorumda anlıyorum. Harici takılan Çin malı akü voltaj göstergeleri var, iş görür mü sizce?

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Gösterge panelinde akü voltaj değeri bulunması büyük nimet...benim göstergede sabit tuttuğum birkaç veriden biridir (menüsü değiştirilebilen ekran için). Akü sağlığı, bir araç için en önemli değerlerden biridir ve bunu kontrol edebilmek çok mühim...

Yukarıda yazılanın aksine, artık yeni nesil motosikletlerin bir çoğunda akü voltaj değeri eklendi ekranlara. Benim dandik Kanuni'de bile var bu değer ve gayet stabil çalışıyor. Bu özellik olmadığı koşulda, zaman zaman bir multimetre ile akü değerlerini okumakta yarar var. Olmadık bir yerde sizi bırakabilir çünkü...

Gösterge panelinde akü voltaj değeri bulunması büyük nimet...benim göstergede sabit tuttuğum birkaç veriden biridir (menüsü değiştirilebilen ekran için). Akü sağlığı, bir araç için en önemli değerlerden biridir ve bunu kontrol edebilmek çok mühim...

Yukarıda yazılanın aksine, artık yeni nesil motosikletlerin bir çoğunda akü voltaj değeri eklendi ekranlara. Benim dandik Kanuni'de bile var bu değer ve gayet stabil çalışıyor. Bu özellik olmadığı koşulda, zaman zaman bir multimetre ile akü değerlerini okumakta yarar var. Olmadık bir yerde sizi bırakabilir çünkü...
Wow bilmiyordum , bak yeni birşey öğrendim

Motosikleti
Ns200 15"
Eski motorum Sym Wolf'te akünün voltaj değeri ekranda görünürdü, bunun ne kadar önemli olduğunu şimdiki motorumda anlıyorum. Harici takılan Çin malı akü voltaj göstergeleri var, iş görür mü sizce?
Abi motosikletinde akü uyarı ışığı varsa şarjdan ötürü problemini anlarsın, anlık görmek istersen ayrı bir konu fakat 150-200 TL Avometre alıp ölçüm yapmak iş görür.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Abi motosikletinde akü uyarı ışığı varsa şarjdan ötürü problemini anlarsın, anlık görmek istersen ayrı bir konu fakat 150-200 TL Avometre alıp ölçüm yapmak iş görür.
Akü uyarı ışığı yok ama akünün cortladığını ben sürekli yanan Fi ışığımın sönmesinden anlıyorum. Avometre işi bana çok mantıklı gelmiyor. Sürekli yanımda taşıma durumum yok ya da ölçtükten sonra eve gidip onu bırakmak bana işkence. Akü voltajını sürekli görebiliyor olsam benim için daha pratik.

merhabalar yanlış konudan açmış olabilirim belki bilemiyorum son haline göre forum biraz degismis
Otomobilport.com_.tr_.Honda_.MSX125.4.jpg

motorumun göstergesi bu şekilde akü durumunu neresi gösteriyor burda?
En kolay örnek olan CfMoto 250SR/NK modellerinde ekranda akü voltajı var bu çok iyi bir özellik çünkü sizi yolda bırakıcak veya sıkıntı çıkartabilecek önce ki sahibinden dolayı takılmış dandik bir akü motorunuzla hem sizi yolda bırakabilir hem elektrik teçhizatınıza zarar verebilir.

Motosikleti
Ns200 15"
Akü uyarı ışığı yok ama akünün cortladığını ben sürekli yanan Fi ışığımın sönmesinden anlıyorum. Avometre işi bana çok mantıklı gelmiyor. Sürekli yanımda taşıma durumum yok ya da ölçtükten sonra eve gidip onu bırakmak bana işkence. Akü voltajını sürekli görebiliyor olsam benim için daha pratik.
Bunun için sanırım kontaktan elektrik almak gerekir aksi taktirde direkt aküye bağlarsak sürekli olarak akünün voltajını gösterir ve aküyü bitirme ihtimali olabilir. Pulsar için gerekli değil pek ama Spontini için mantıklı gibi.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
iş görür.
Benim eski xmax'de de akü voltajını gösteriyordu ama şimdiki motorumda göstermiyor. Gidona monte bir şey alıp takma niyetim var, her zaman bakmasam bile bir sorun olduğunda bakabileyim diyorum.
Bende çakmak soketine takılan akü voltaj göstergesi var, motoru aldığımda çantadan çıkan yedek parçalar arasından çıkmıştı, önde çakmak soketi var oraya takıp görebiliyorum kontağı açınca ama sürekli orada takılı duramıyor o çakmak soketi nedense gevçek yapılmış sıkı durmuyor sürüş sırasında düşer gider, hatta orada telefon şarj cihazı bile takamadım sağlam durmadığı için. O parçayı da ilk fırsatta değiştirme niyetim var.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
12v çakmaklık çıkışı olan motorlarda voltaj göstergeli usb sarj cihazı ile socun çözülebilir.

41tFBWR7mRL._AC_SX425_.jpg

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
açılın dostlar ben elektrikçiyim!!!
her motorda çakmaklık soketi yok,bana göre olmasına gerek de yok neyse,
sağlıklı bir akünüz varsa sürekli kontrol etmenize de gerek yok,bakımdan bakıma motor çalışmıyorken ve çalışıyorken değerlere bakarsınız
kullanımı da pratik evdeki alet edavatınız için ve evde dolu olup olmadığınız pilleri de ölçersiniz işinizi görür yani

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
12v çakmaklık çıkışı olan motorlarda voltaj göstergeli usb sarj cihazı ile socun çözülebilir.

41tFBWR7mRL._AC_SX425_.jpg
işte bundan bende var üzerinde usb şarj çıkışı olmayanı var yalnızca akü voltajı ve sıcaklık gösteriyor, ama 12v çakmak soketinde sağlam durmuyor, sokette bir sorun var sanırım başka usb şarj cihazları da orada sağlam durmuyor.

Aliexpress'ten aldığım voltaj göstergeli usb portu işimi görüyor. Arkasında düğmesi de var ihtiyacım olmadığında kapatıyorum.
Link: https://tr.aliexpress.com/item/1005...t_main.76.71223d122RwJ6x&gatewayAdapt=glo2tur
Sb99a525558c64c469c85d2e1b981c1b9G.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bunun için sanırım kontaktan elektrik almak gerekir aksi taktirde direkt aküye bağlarsak sürekli olarak akünün voltajını gösterir ve aküyü bitirme ihtimali olabilir. Pulsar için gerekli değil pek ama Spontini için mantıklı gibi.
Hiç bir şey için kontak hattına müdahale etmeyin, elektriği o hattan asla çekmeyin. Motorun beynini elinize alırsınız. Röle kullanın. Kendiniz yapamayacak iseniz oto elektrikçide yaptırın. tetiklemeyi de plaka aydınlatmasından alsın. Araya da kesinlikle sigorta bağlasın. Sigorta değeri röleden düşük olmalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar