Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hiç bir şey için kontak hattına müdahale etmeyin, elektriği o hattan asla çekmeyin. Motorun beynini elinize alırsınız. Röle kullanın. Kendiniz yapamayacak iseniz oto elektrikçide yaptırın. tetiklemeyi de plaka aydınlatmasından alsın. Araya da kesinlikle sigorta bağlasın. Sigorta değeri röleden düşük olmalı.
Benim motorda yetkili servis tetiklemeyi kontak hattından alıp röleyi tetiklemişti. Yetkili servis yaptığına göre bir bildiği var demiştim. Yine de motordan motora değişebilir, plaka aydınlatması da kontağı açınca yanan bir yer olduğu için daha mantıklı.
Benim motorda yetkili servis tetiklemeyi kontak hattından alıp röleyi tetiklemişti. Yetkili servis yaptığına göre bir bildiği var demiştim. Yine de motordan motora değişebilir, plaka aydınlatması da kontağı açınca yanan bir yer olduğu için daha mantıklı.
Zaten benim motorun sele altında kablolar spagetti gibi olmuş, motorun eski sahibi olan arkadaş bütün aksesuarları kendi eklemiş, hangi kablo nereye gidiyor kendim bakınca hiç bir şey anlamadım, motoru alırken yetkili servise gidip xmax'deki turuncu takip cihazını söktürüp yenisine taktırmıştım, servis kontaktan almıştı aradaki rölenin tetiklemesini. Ama ilk fırsatta düzgün bir elektrikçiye bütün tesisatı elden geçirtme niyetim var, motoru aldığımda gösterge panelinin üst tarafında tomtom navigasyon cihazı vardı onu söktüm kullanamadım diye yerine telefon tutucu taktım ama kablo soketi hala duruyor, grenajı falan söküp o kbloyu çıkartmak lazım benim yapabileceğim iş değil deyip bıraktım.