akü göstergesi

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Aliexpress'ten aldığım voltaj göstergeli usb portu işimi görüyor. Arkasında düğmesi de var ihtiyacım olmadığında kapatıyorum.
Link: https://tr.aliexpress.com/item/1005...t_main.76.71223d122RwJ6x&gatewayAdapt=glo2tur
Sb99a525558c64c469c85d2e1b981c1b9G.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hiç bir şey için kontak hattına müdahale etmeyin, elektriği o hattan asla çekmeyin. Motorun beynini elinize alırsınız. Röle kullanın. Kendiniz yapamayacak iseniz oto elektrikçide yaptırın. tetiklemeyi de plaka aydınlatmasından alsın. Araya da kesinlikle sigorta bağlasın. Sigorta değeri röleden düşük olmalı.
Benim motorda yetkili servis tetiklemeyi kontak hattından alıp röleyi tetiklemişti. Yetkili servis yaptığına göre bir bildiği var demiştim. Yine de motordan motora değişebilir, plaka aydınlatması da kontağı açınca yanan bir yer olduğu için daha mantıklı.

Benim motorda yetkili servis tetiklemeyi kontak hattından alıp röleyi tetiklemişti. Yetkili servis yaptığına göre bir bildiği var demiştim. Yine de motordan motora değişebilir, plaka aydınlatması da kontağı açınca yanan bir yer olduğu için daha mantıklı.
Sadece tetiklemeyi aldıysa sorun yaratma ihtimali düşük olur ama alınan riske değmez. Ben olsam tetiklemeyi kontak hattından sökerdim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Sadece tetiklemeyi aldıysa sorun yaratma ihtimali düşük olur ama alınan riske değmez. Ben olsam tetiklemeyi kontak hattından sökerdim.
Zaten benim motorun sele altında kablolar spagetti gibi olmuş, motorun eski sahibi olan arkadaş bütün aksesuarları kendi eklemiş, hangi kablo nereye gidiyor kendim bakınca hiç bir şey anlamadım, motoru alırken yetkili servise gidip xmax'deki turuncu takip cihazını söktürüp yenisine taktırmıştım, servis kontaktan almıştı aradaki rölenin tetiklemesini. Ama ilk fırsatta düzgün bir elektrikçiye bütün tesisatı elden geçirtme niyetim var, motoru aldığımda gösterge panelinin üst tarafında tomtom navigasyon cihazı vardı onu söktüm kullanamadım diye yerine telefon tutucu taktım ama kablo soketi hala duruyor, grenajı falan söküp o kbloyu çıkartmak lazım benim yapabileceğim iş değil deyip bıraktım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Temu'dan bunu sipariş ettim. Geldiğinde taktırırım acelesi yok.
https://www.temu.com/goods.html?_bg..._1741330634797_6pxk3ogx5e&refer_page_sn=10045

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar