Abi bu gazyağı ringlere zarar vermesin? Öyle her türlü çözücü kullanımının doğru olmadığını duymuştum. Sen daha iyisini bilirsin tabi. Birde ben mazotla temizlemenin çok iyi olduğunu duymuştum. Hatta mazotla temizleyip öylece bırakanlar var:cyclopsan. Bildiğim kadarıyla mazotla temizlesen bile yinede yağlamak gerekli. Zaten sadece mazot kullananların zincirleri hipoyla yıkanmış gibi parlıyor. Övünüyorlar o zincirle tertemiz bakıyorum diye![]()
O-ringlere mazot zarar verir diye kullanmıyorum. İlk defa gazyağı denedim. Oda bana zarar verdi :queen:
En yaygın zincir temizleme spreyi Castrol. Sürekli onu kullanırım.
Extradan söylemek istediğim birşey var. Dün Nikola Tesla'nın doğum günüydü. Google da zaten kendisinin anısına ana sayfasını değiştirmişti. Bugün kullandığımız ve elektirikle alakası olan nerdeyse herşeyi bizim kullanımımıza sunan ve zamanında ücretsiz ve kablosuz elektrik dağıtımıyla ilgili projeleri olan bu müthiş insanın bugün bu kadar gizli saklı kalmasına ve fakirlik içinde ölmesine neden olan açgözlülüğü ve bencilliği kınıyorum. Her zaman daha fazla kişinin bu muhteşem dahiden haberdar olmasını istemişimdir. O yüzden şöyle bir bahsedeyim dedim. İyiki doğdun Tesla.
Merak edenler için linki
http://tr.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla
Tesla'yı batıranda Edison. Edison'da hayatının son dönemlerinde rahat yaşamamış ya.
çok geçmiş olsun yaale:
Teşekkür ederim.
-zaferciğim,zincir temizlerken,asla motoru 1. vitese takıp işlem yapılmaması gerektiği ve senin bu yaşadığın gibi hatta daha da vahim durumlar ortaya çıktığı defalarca MT'de yazıldı.sanırım gözünden kaçtı.allah korumuş seni,geçmiş olsun.:salut:birde zinciri gazla temizlerken,eski bir diş fırçası kullanırsan,aralara daha iyi girebilirsin kardeş.:cat:
Yok abi motor çalışırken yapsaydım parmak yoktu şuan. Zincirin arası batsın; bundan sonra spreyi sıkarım, çıkan çıkar çıkmayan da kalsın.