[Adana - MT]

hayırsız adam, hani bana d haber edecektin???? ben de senelik iznimi almaya çalışıyordum senle nevşehire çıkmak için. :pr::pr: aşkolsun yaaa, aşkolsuuunnnn başka da bişi demiyorum sana.... :salut::salut:

Dostum, ben sana Ürgüp gezisi için söz verip vermedigimi hatirlamiyorum, en azindan böyle günübirlik ani bir gezi için, ama sana Mersin'e gelebilecegimi söyleyip sonra bu geziye karar verdigim icin yol boyunca pismanlik duydugumu söylesem inanir misin?

Tamamen kendimi, motoru, ve yolu test amaçli, tüm riskleriyle birlikte yapilmis bir seyahat oldugundan kimseyi etki altinda birakmak istemedim. Neredeyse tüm AdanaMT Egner'e giderken benimkisi biraz delilikti. Açikçasi hiç bir hazirlik olmadigindan, amma fakat velakin hazirlik yapilmaya basladiginda ya herkesin kendini organize etmesi sorun oldugundan ya da hazirlik konusunun kendisi çok derinlesip dallanip budaklandigindan "bismillah" dedim, tek basima çiktim. Nitekim geziyi birlikte planladigimiz arkadaslardan birisi haberi alinca beni tebrik etmekle beraber hâlâ konaklamali seyahate ne zaman uygun olacagini bilemedigini ekledi. Yani asil grup gezi planimiz hâlâ beklemede. Ben en azindan hayalimdeki geziyi gerceklestirmis oldum. Simdi ise kimsenin bana sözle anlatamayacagi sekilde yol ve güzergah hakkinda tecrübe sahibiyim. Bundan sonra kim isterse kilavuzluk edebilirim. Hatta bütün herseyin yaninda motorun ve kendimin sinirlarini da ögrenmis olduguma inaniyorum. Yalniz diger günlük gezilerimize göre pek ekonomik sayilmaz, sadece vakit degil, biraz da nakit gerektigini de anlamis bulunmaktayim.

Ancak borcum borç, seninle önce tanisip sonra uzun bir yol yapmak kisa zamanda yapmak istedigim ilk sey. Ilk etapta Mersin'den ileriye, senin belirleyecegin bir etap geçiyor aklimdan. Öte yandan, seninle önceki gece yaptigimiz sohbet esnasinda her nedense senin de Egner Gezisi icin Adana'ya gelebilecegini düsünmüstüm. Bu kadar kalabalik bir grup olacagini bilsem Egner'in kendisini pek sevmesem de yine de planlarimi gözden geçirip katilmak isterdim. Kapadokya içinse senelik izne filan gerek yok, normal hava ve yol sartlarinda bildigimiz Adana-Nigde yolundan gidildigi takdirde 1 günde yapilmayacak-gidilmeyecek yol degil.

selam murat.önce geçmiş olsun diyim :p meteoroloji her yeri yağmur gösterirken senin bu yola çıkman bile bile lades demen oluyor.o yol bu havada bir günlük çekilmez bence.neyse çekmişsin sonuçta, motoruna, canına sağlık olsun :rendeer:
resim yüklemeye gelince www.imageshack.us adresine git orada yüklersin:cat: anlatımı detaylı olarak sitede var.

Demir'im, Gürsel'im, dedigim gibi, hicbir plan veya hazirligim olmadi. Motosiklet isi biraz da öyle degil midir, bazen kafana estigi gibi takilmak gerekir. Hava durumuna bakmadim bile, çünkü zaten inandirici bulmuyorum. Bana tavsiye edildigi sekilde su siralar en uygun hava sartlariydi, gercekten de yagmur hariç dogru çiktigini söyleyebilirim. Kozan'dan sonra saat ilerleyene kadar hava Mali'nin daha önce uyardigi gibi soguk denebilecek gibiydi, yani bu tarihten daha önce yola cikilirsa soguk sorun yaratabilir. Daha sonra gün ilerledikçe de virajli yollar, kisa molalar, Ürgüp'ün içindeki gezi sicak havayi fazlasiyla hissetmeme sebep oldu, yani su siralar ayni geziyi yapmayi düsünenler ellerini cabuk tutsa iyi olur, korumali kiyafetler ile etrafta dolasmak bir hayli sorun oluyor. Amma velakin yaninizda üzerinizi degistirebileceginiz yedek kiyafetleriniz olmasa bile gezinin geneli muhtesem hava sartlarinda gecti, ne fazla soguk, ne fazla sicak.

Diger tarafta ziraatle ugrasan birisi olarak birden fazla adresten güvenilir hava durumu almak isim geregi. Eger meteorolojiye inanacak olsam su anda arazilerde yagmurlama-sulama-vb. yapmak zorunda kalmazdik. Nitekim gittigim güzergah boyunca bir çok beldede yaklasan bulutlara ragmen sulama devam ediyordu. Artik bahtima ne çikarsa diye devam ettim. Bulutlarla biraz kovalamaca oynadim, fakat eve dönüs yolunda maalesef daglari asacak çok fazla geçit olmadigindan yakalandim. Bir ara acaba Konya-Mut üzerinden mi eve dönsem diye çilginca bir düsünce bile gecti aklimdan, önümdeki kara bulutlarin bende yarattigi ümitsizligin sonucu olarak. Neyse, en azindan kendimi tatli su motorcusu olarak görmüyorum artik. Her ne kadar bunun ne kadar dogru oldugunu elestirecek kardeslerim ortaya atilacaksa da. Sonuç olarak, kimseye karsi degil, kendime göre bir macera yasadim.

hadi ya :cyclopsan murat bir günde turu tamamlamışsın hani bana konaklamalı tur demiştin :silent: valla gücendim şimdi deseydin günübirlik bizde gelirdik :cat: neyse başka zaman artık kısmet değilmiş :bounce:

Abi, konaklamali tur hâlâ geçerli, ben sadece bir ön hazirlik, bir antreman yaptim sayilir. Iyiki de yapmisim, belki Develi-Tufanbeyli yol ayrimindan sonraki yol sartlari seni rahatsiz edebilirdi. Çünkü asfalt yer yer, ve özellikle de virajlarda yerinden kalkmis, yol da cok fazla islek olmadigindan elden gecirilmemis. Simdi en azindan böyle bir gezi yapmak istersek hangi yoldan ne kadar sürüyor, yol sartlari nelerdir, ilk elden fikir sahibiyiz.

Konaklama için de bilgi vermek gerekirse, su an sezon daha açilmadigindan, ne zaman kafamiza esip yola çiksak mutlaka iyi-kötü bir yer buluruz diye ögrendim.

Zamanlama hakkinda, yukarida da yazdigim gibi, hava daha fazla isinmadan hareket edilmeli ki gezdigimiz yerlerde üzerimizdeki koruyucu malzemeler bir sorun yaratmasin.

Son düzenleme:
Fotograf koyamamizin sebebi ; her geziden sonra demirgursel'in attigi ozel mesajlar ( siz topic aciyorsunuz benim topicime kimse bakmiyor , yazmiyor vb. sozler iceren...kirici ve asagilayici sozler yuzunden resim cekmeme karari aldik )

Bu resimler sadece adet yerini bulsun diye konmustur ! ! !

cengizimin asortik sortuyla kiritarak elinde ekmek poz verdigi anlar :queen: :queen: :queen:

25052008987xi1.jpg

kanka beni kimse gozetlemedi bu yasima kadar dedi bizde bize duseni yaptik...
Tehdit ve santaj icin cekilen bu fotolarin devami 5 ytl ye netten download edilebilir:p

25052008990rv1.jpg

Son olarakta yaris pejosunun pilotu speedy_qonzales ve ben deniz:bounce:

25052008988yt1.jpg

isooo yonetim bize gectiginde hatirlatta cengiziminin ismini bi cikmaz sokaga verelim :queen: :queen: :queen:

Son düzenleme:
ben mami

lütfü yani namı değer palvracı teyyo geziye tekmi gittinde ben ve pejo şöförü isoyla kendinizi yazmışsın her tarafta belli etme urfeli olduğunu :queen::queen::D ne öyle bide cengizimin fotosu beş ytl demişsin açmı kaldın yoksa gel harçlık vereyim

Son düzenleme:
Adana İl Temsilcisi
muratcım tekerine sağlık.sen aslında plan program yapmadan gezi yapmayacak bir yapıya sahipsindir.ama herşeye rağmen tek başına çıkma cesaretini alkışlıyorum.sevgilerimle.

kıronun anlamını bilmeden insanlara kıro denen şahıslarla seviye yetersizliğinden dolayı polemiğe girmiyorum :p

su ramzey motora remziiiy diyen kro mami mi( diyarbakirli olan :queen: )

olm seni denizin ortasında bırakıp da gitmememin tek nedeni iso o olmasa ben pedala asılmış yunuspisikletle teker yaparak giderdim senide balıklara yem ederdim de kurtulurdum elinden tospaga sende:p

ha birde rica ederim formumuzu abuk sabuk yazıların ve sapıkça çekilmiş fotolarınla kirletme bende de abuksabuk sözler ve fotolar var ama senin kadar olmasa da bir agırlıgımız var olm selülitli tospaaaa:p

:queen: :queen: :queen:

memi gitti latif öldürdün beni gülmektennnn

]
015501.jpg

yaw mami de benden saf lütfü ingilizce bişeyler öğretti mamiye git şu zencilere söyle diye safım mami de gidip söyledi adamlarda foko moko bişeyler dedi mami de gülerek geliyo konuştum diye :mrgreen::mrgreen:

yav adamların suratına pis zenci bislik aşagılık zenci ..... zenci denir mi hiç mami yaw sen de benden safmışsın da hiç belli etmiyon haaa

(kızgın mami simileyleysi ):mrgreen::mrgreen::mrgreen:

buda isoya özel terlikimsi bir sandeletimsi bir bişey işte:p

Son düzenleme:
İlahi Murat, hayret ettim şimdi. Eğner de gelen mesajdaki fotoğrafı bir yerden bulup yolladın sandım. Meğer dibine gidip çekmişsin.

Eeeee haftaya nolacak bu durumda, sanırım gezi iptal.

Fotograf koyamamizin sebebi ; her geziden sonra demirgursel'in attigi ozel mesajlar ( siz topic aciyorsunuz benim topicime kimse bakmiyor , yazmiyor vb. sozler iceren...kirici ve asagilayici sozler yuzunden resim cekmeme karari aldik )
25052008987xi1.jpg

25052008988yt1.jpg

isooo yonetim bize gectiginde hatirlatta cengiziminin ismini bi cikmaz sokaga verelim :queen: :queen: :queen:
resimlerde çok güzel çıkmışsınız arkadaşlar.lütfücüüm teşekkür ederim topic açmayıp bizim topicin coşmasına katkıda bulunduğun için :rendeer: :p
cengizim kadar kafanıza daş düşe emi :queen:
İlahi Murat, hayret ettim şimdi. Eğner de gelen mesajdaki fotoğrafı bir yerden bulup yolladın sandım. Meğer dibine gidip çekmişsin.

Eeeee haftaya nolacak bu durumda, sanırım gezi iptal.

hayırdır zafer bilmediğim bi olay var sanırsam :p

waaaaayy murat bey abi valaaa tam macera adamısın bence özgüvenine hayranım :cat: ama tek başına okadar yolada cıkman aşırı be abi yinede yüregine saglık resimleri bekliyoruz:rendeer:

Yaa, baktim hayal etmekle olmayacak, bir deneyelim dedim, n'olacak. Tek basina yapilacak is degil tabii ki aslinda, ama diger türlü de macera olmazdi, degil mi? Kendimden çok motoruma güvendim biraz da, beni yariyolda birakmaz diye. Neyseki birakmadi dag baslarinda, köy yollarinda.

muratcım tekerine sağlık.sen aslında plan program yapmadan gezi yapmayacak bir yapıya sahipsindir.ama herşeye rağmen tek başına çıkma cesaretini alkışlıyorum.sevgilerimle.

Ben plan yaparsam is çok uzuyor, çok detaylaniyor, ne kadar titiz birisi oldugumu en iyi siz bilirsiniz. Hele bir de isin içine kararsizlik da girerse durum felaket. Bazen de rüzgari dinler, karar veririm, arada bir öyle yapmak lazim hayatta. Benim bir de planli yapacagimi göreceksiniz benzer bir geziyi, o zaman yanima aldigim esyalari tasimak icin yanima bir de yardimci isteyecegim.

Murat abi dönüşte kız kalesi tarafındanmı geldinizzzz:silent:

Neredeyse öyle olacakti, Nigde tarafindan gelirken Ulukisla'daki Adana-Ankara yol ayriminda öyle bir yagmur basladi ki özellikle de Pozanti'ya kadar olan dag yolunu düsününce acaba Konya üzerinden mi dolassam diye aklimdan geçirmedim degil. Demek beni karsilayacaktiniz?!

Son düzenleme:
cengizimin fotoraftaki kahkası olayı bitirmiş ama:)
talihsiz bi kare :mrgreen:

cengizimin fotoraftaki kahkası olayı bitirmiş ama:)
talihsiz bi kare :mrgreen:

nan olm aylardan beridir su sayfaya bişey yazmıyon tam yazacagın tutuyor o hakkını da çökmek için mi kullanıyon olm uganda cuhur başkanımısın nesin :p

teker teker gelin olm gürsel abiye söyleyimde kerata funku olayımı geliştiriym sona isterseniz hepinis gelin olm

olm bende size enteri gitdirip kinederiç çayırlarında dolaştırmazsam bahanda kıloo alidiyatör demesinler(gladyatörün urfacası simileyleysi):p

sn.demırgursel :mrgreen: bu pazar için düşündüğünüz bir yer varmı yoksa gidilmiyecekmi :silent: :pr:

teker teker gelin olm gürsel abiye söyleyimde kerata funku olayımı geliştiriym sona isterseniz hepinis gelin olm.
bahanda kıloo alidiyatör demesinler(gladyatörün urfacası simileyleysi):p
:queen: cengizim dayak yemenin inceliklerini en iyi ben bilirim :) hala ders istiyormusun :p :queen:
sn.demırgursel :mrgreen: bu pazar için düşündüğünüz bir yer varmı yoksa gidilmiyecekmi :silent: :pr:

sn. muzafferim: abi bi kendimize gelelim, daha erken deyilmi :silent: :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar