Yanlış postu alıntıladın sanırım. Ben de aynısını diyorum. Debriyaj durmaya en yakın olduğun an motor istop etmesin diye kullanılır.Ben motor stop etmeye ramak kala debriyajı sıkıyorum. Yani olabildiğince motor freninden faydalanıyorum.
Doğrusu nedir ?Bu teknik Honda Güvenli Sürüş eğitimlerinde tavsiye edilen acil durum frenlemesidir.
Düz bir çizgi çekin yola soldan sağa olacak şekilde. 2 tane aynı motosikler 100 km sürat ile bu çizgiye geldiklerinde gazı kapatsınlar, 1 tanesi debriyajı çeksin, diğeri çekmesin ve hiç bir şekilde frene basmasınlar. Eğer debriyajı çeken daha önce durursa, ehliyetimi kırıp atarım. Daha akıcı manevra yapabilmek adına debriyajı çekmenin doğru olduğu söyleniyor ama pratikte o iş öyle olmuyor malesef.
Honda eğitiminde 3 duruş sistemini de göstermişlerdi. Debriyaj sıkılı iken frene basıldığında arka teker kitleniyor ve motor sağa sola yalpalıyordu. İsteyen istediği gibi frenlesin. Eğitimde gözümün önünde gördüğüm şeyden sonra hiçbir kuvvet bana fren ve debriyaja aynı anda basmamı sağlatamaz.