Acil!! 2. Elde Ruhsat Çıkarma...

Arkadaşlar, motorumu alalı yaklaşık 3 hafta oldu.Bu zamana kadar hep finallerle uğraştığımdan bir türlü ruhsat çıkarmaya zaman bulamadım.Yarına son sınavım var ve ondan sonra biraz daha rahatlayacağım.Muameleciye para vermek istemiyorum.Yarından itibaren kendim motosikletimin ruhsat işlemlerini halledeceğim.Bu zamana kadar araştırdım ama farklı farklı şeyler duyduğumdan bu işi net olarak bana anlatmanızı isteyeceğim.Motor 22.04.2008 çıkışlı.29-30 mayıs gibi de ben noter devri ile üzerime aldım.Öncelikle şu sorularıma cevap verir misiniz?
1-)Ek-... formu doldurmam lazım galiba?Hangisiydi?
2-)En çok merak ettiğim de motorun sigortası alındığı zamanda yapılmış neredeyse üstünden 2 aya yakın geçmiş.Yeni sigorta mı yaptırmam gerekiyor?
3-)Sigortayı benden önceki sahibinin yaptırdığı yere mi gidip yaptırmam gerekiyor?
4-)Ruhsat için motorun bağlı olduğu yere mi gideceğim?Ben Ümraniye'deyim fakat motor ruhsatı Fatih karakolundan alınmış.??

Daha sonra yapacağım işlemleri sırayla anlatır mısınız arkadaşlar??

1-Devir formunu artık emniyetteki memurlar kendisi dolduruyor(Ek1 - Ek2)
2-Trafik sigortası noter satışından sonra senin bir işine yaramaz eski sahibi yaptırdığı yere gidip iptal ettirecek iadesini alacak.Sen herhangi bir sigorta şirketinden yeniden kendi adına emniyete gitmeden Trafik sigortanı yaptır öyle git.
3-Ruhsatın üzerindeki hangi ilçe ve ya il ise o emniyet müdürlüğünden işlem yaptıracaksın.Fatih ilçemi bilmiyorum şayet ilçe ise Ümraniy ye nakil olacak onun işlemleri biraz daha masraflı olur.

Ben iptal ettiremiyor muyum onun sigortasını?bu arada Fatih ilçede ben ruhsatı yine buradan çıkarsam olmaz mı?

Yeni sigorta yaptır. Ek1 formunu memurlar doldururmu bilmem ama senden isterlerse de trafik şube çevrelerindeki kırtasiyeler yazdırıyor 10 lira gibi bir rakama.
İlçe için devir olacağını sanmıyorum. Zira benim motorum sultanbeyli kayıtlı idi. Sultanbeyli ye gittim ruhsata eyüpteki evimin adresini verdim herhangi bir extra masraf plaka değişikliği olmadı. ama bağlı olduğun trafik şubeye gitmelisin. 30 lira gibide ruhsatın bir yaprağı için masraf var.

TWG

geçen perşembe beşiktaş emniyette yaptım ruhsat devrimi

1. ek-1 formunu emniyetin yanında şoförler odasından aldım ve 10 ytl karşılığında daktiloyla doldurttum (kazık yedik, sigorta yaptırdığın yerde varsa oradan yazdırsan daha iyi olur)
2-3. yeni sigorta yaptırman gerek kendi adına. sigorta şirketi sana kalmış istediğine gidebilirsin
4. o konuyu bilmiyorum ama sanırım en kolayı kayıtlı olduğu yere gitmek

ek-1, eski ruhsat, zorunlu trafik sigortası ve noter satış sözleşmesiye emniyete gidiyosun ve ondan sonrasını memurlar hallediyor. beşiktaşta sabah erkenden sıra numarası dağıtılıyor ve 100 kişi bitince yeni numara vermiyorlar. ertesi gün tekrar gitmen gerekiyor. fatihi bilmiyorum uygulama farklı olabilir. çünkü geçen sene sultanbeyli de yaptırmıştım orada nuamra davası yoktu geleni alıyorlardı. evraklarını verdikten sonra 2-3 saat içinde sanırım yeni ruhsatı alıyorsun.

kolay gelsin...

TWG

1 ay içinde tescil işlemini yapmazsan 90 lira civarı cezası varmış
ama hiç geçirmezsen ne olur bilemiyorum
noter sözleşmesinin geçerliliği 1 ay olduğu için hakları eski sahibine mi kalıyor ne oluyor tam olarak bilmiyorum

En sonunda cezalı olur. Trafik uygulamalarındada sorun olurmu bilmem. 1 ay içinde devir almak gerekiyor.

TWG,
noter satışı hala yapılıyormu. ben kalktı diye biliyorum. direk trafik şubeden taraflar arası devir yapılıyo diye biliyorum. kuzenime sordum hatta oda öyle dedi.

Ben iptal ettiremiyor muyum onun sigortasını?bu arada Fatih ilçede ben ruhsatı yine buradan çıkarsam olmaz mı?

Sigortayı sen iptal ettiremezsin çünki para iadesi olduğu zaman poliçe kimin adına kesilirse iadeyi o alır.Fatih ve Ümraniye merkez ilçe ise sorun yok.Merkez ilçe değil ise nakil olmak zorunda.Ruhsat kople değişecek çünki ilçelerdeki plakalar farklı harf grubu ile başlamaktadır.

Ben 2-3 hafta önce noterden devrettim işte...
Yarına ek-1 formu ve sigortayı hallederim.Ertesi gün de Emniyete giderim.
Peki arkadaşlar, sigortayı nereye yaptırıyoruz?Herhangi bir sigorta şirketi mi oluyor yoksa ne?Bunların fiyatları fark ediyor mu?Kazık yemeyelim bir de o yüzden...

TWG

hepsi aynı abi 26 lira civarı bişey tutuyor

hayatımHepyek,
ben de 1 ay önce noterden satış yapmıştım o zaman daha noter satışı kalkmamıştı
hatta hala daha kalktı mı emin değilim, haberlerdeki kanun tasarısı diye biliyorum kanun yürürlüğe girdi mi bilmiyorum

Sigortayı sen iptal ettiremezsin çünki para iadesi olduğu zaman poliçe kimin adına kesilirse iadeyi o alır.Fatih ve Ümraniye merkez ilçe ise sorun yok.Merkez ilçe değil ise nakil olmak zorunda.Ruhsat kople değişecek çünki ilçelerdeki plakalar farklı harf grubu ile başlamaktadır.

Fatih ve Ümraniye büyük merkez ilçeler.Ben de gidip direk Fatihten çıkarmayı düşünüyorum...

hepsi aynı abi 26 lira civarı bişey tutuyor

hayatımHepyek,
ben de 1 ay önce noterden satış yapmıştım o zaman daha noter satışı kalkmamıştı
hatta hala daha kalktı mı emin değilim, haberlerdeki kanun tasarısı diye biliyorum kanun yürürlüğe girdi mi bilmiyorum

Hocam sen eski sigortayı iptal ettirtmiş miydin?Ayrıca motorunun bağlı olduğu yerden mi çıkardın yeni ruhsatı?Oturduğun yerden farklı mı ruhsat aldığın yer?

Son düzenleme:

TWG

eski sigorta zaten bitmişti ama iptal ettirmeye gerek yok diye biliyorum
önceki motorumda iptal ettirmeden yenisini yaptırmıştım

ruhsat için motorun bağlı olduğu yere gidiyosun, oturduğun adresin bir önemi yok

Benim motor Sultanbeyli ye kayıtlı merkez ilçe değil. Ben eyüpte oturuyorum merkez ilçe. Ama devir olmadı.

Fatih ve Ümraniye büyük merkez ilçeler.Ben de gidip direk Fatihten çıkarmayı düşünüyorum...

Hocam sen eski sigortayı iptal ettirtmiş miydin?Ayrıca motorunun bağlı olduğu yerden mi çıkardın yeni ruhsatı?Oturduğun yerden farklı mı ruhsat aldığın yer?

sen sigortaya neden bu kadar taktın anlamadım. onun seninle hiçbir ilgisi yok uzaktan yakından. o eski sahibinin zaten ister gider iptal ettirir parasını alır, isterse yırtar atar. zaten toplamda 25 lira gibi bişey uğraşmaya değmez. sen gidiyosun yeni bi sigorta yaptırıyosun o kadar.

burası büyük ilçe iyidir bura burdan yaptırayım da olmaz tabi. motosiklet nereye kayıtlı ise oraya gidip devir yapacaksın. sen noter satışını eline al git o trafik şubeye. oradaki muameleci arkadaşlar zaten sana bi yol gösterir.
www.sigortam.net ten bile yaptırabilin sigortayı adresine yolluyolar poliçeyi. sonra gidersin şubeye.

istanbulun hangi ilçesi olursa olsun devir olacağını sanmıyorum. merkez ilçe vs farketmez. ona bakarsan plakanında değişmesi lazım.

sadece ruhsatın isim adres yazan yaprağı değişecek o kadar.

Son düzenleme:
İstanbul da ilçeler arası uygulma nasıl bilmiyorum.Ama Ankara'da Örneğin Altındağ,Çankaya,Etimesgut,K.ören,Mamak,Sincan,Y.mahalle Ankara'nın merkez ilçeleridir.Bu ilçelerden aldığın araç vs.devir olur.Ama bu ilçelerin dışında Beypazarı,Çubuk,Nallıhan,Ş.Koçhisar,Elmadağ vs.bu ilçelerden aldığın zaman ise nakil olur ruhsat ve plaka komple değişir.Anlatmak istediğim bu.

Anladım dostum çok sağol yardımların için.Ben yarına sigorta ile ek-1 formunu halledeyim en iyisi...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar