XPulse 200 4v , Apache RTR200 Veya CLX 250

Yakın zamanda kullandığım ilk motorum olan scooterımı sattım ve onun yerine en fazla 110 bin tl'ye kadar opsiyonlarıma baktığımda bu üç motora kadar düşebildim Samsun'da yaşıyorum haliyle Samsun içerisinden bakıyorum ve piyasası bu aşşağı yukarı bu fiyatlar olan bu üç motor sizce mantıklı mı ? Başka önerileriniz var ise açığım.
Neden bu motorlar diyorsanız, bu motorların hem piyasası daha hızlı uygun fiyatlı eksileri olsa da artıları daha fazla olan motorlar. NS200 RS200 gibi seçeneklere de baktım fakat bu fiyatlara km si düşük olan NS ve RS yok hepsi 25000 veya üstü kilometrelerde. Bende 25 binde NS-RS süreceğime 7-8 binde veya daha düşük olarak bunları buldum ama bunlar ne kadar mantıklı sizinle tartışmak isterim.

Motosikleti
D400
Başka şehirlere bakarak 15bin km civarı 2023 model ns200 bulabilirsiniz bence, biraz göz gezdirdim ilanlara var.,,

saydıgın 3 motorda sadece xpulse un biraz canlı piyasası diğerlerinin ölü olması lazım. ama illa 3ünden birisini alacaksan xpulse tercih ederdim. (malzeme kalitesi rtr nin daha iyi ama xpulse daha sempatik :D )

fakat ns200 25 beygir oldugu için o motoru araştırman daha iyi olabilir uzun vadede

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
X Pulse güzel de hiç gitmiyor be mübarek. Keşke bütçene uygun düşük km Pulsar bulabilsen.

Başka şehirlere bakarak 15bin km civarı 2023 model ns200 bulabilirsiniz bence, biraz göz gezdirdim ilanlara var.,,

saydıgın 3 motorda sadece xpulse un biraz canlı piyasası diğerlerinin ölü olması lazım. ama illa 3ünden birisini alacaksan xpulse tercih ederdim. (malzeme kalitesi rtr nin daha iyi ama xpulse daha sempatik :D )

fakat ns200 25 beygir oldugu için o motoru araştırman daha iyi olabilir uzun vadede

illa o 3 motordan olsun demiyorum ama piyasası az da olsa var hepsinin alıcısı var yani diğer motorlar nk veya sr gibi değiller ölücüler yazmıyor vsvs.. ns200 bakıyorum ama dediğim gibi çok fazla fiyat çekiyorlar 20 binde motora 120 bin tl para istiyor mesela adam benim gözümde o kadar etmez bence o motorlar ondan soruyorum başka önerdiğiniz marka model varsa açığım piyasa sorgulama sebebim de param birikiyor taşıtsızım şu an biriken parayla beraber motoru hızlı elimden çıkarıp bir araba almak ondan diyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

X Pulse güzel de hiç gitmiyor be mübarek. Keşke bütçene uygun düşük km Pulsar bulabilsen.
xpulse şehir içi için bile mi bayık hiç denemedğimden soruyorum

Xpulse 200 cc motosiklet. 100 - 125 - 150 cc motosikletlerle insanlar fırıl fırıl geziyorlar. Xpulse da şehir içinde yeterli gelir bence.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bence, bana göre yetmez. Osura osura 110 anca yapan makineyle şehir içi ok ama çevre yoluna çıktınız mı sıkıntı. Kamyon bile sollayamazsınız, sağ şeride mahkumsunuz.

Bence, bana göre yetmez. Osura osura 110 anca yapan makineyle şehir içi ok ama çevre yoluna çıktınız mı sıkıntı. Kamyon bile sollayamazsınız, sağ şeride mahkumsunuz.
kral o zaman diğer iki motor için ne düşünüyosun veya senin önereceğin bir motor var mıdır ?

14 binde 2023 model hatasiz ns200 abs yi 115 e veriyorum, henüz arayan yok. Bakinca gayet bulunuyor. Yer Manisa tabii, orasi ayri :D

Rtr200 Sürücüsüyüm 95'ten fazla verilmez diyorum ve rtr200 öneriyorum 155 top speedi var uzun yola da geliyor. ben 89'a 5000KM de aldım gayet de işimi görüyor.
Artıları: Sağlam blok, yeterli tork ve top speed, parça bulunabilirliği orta-yüksek, Çok az yakıyor. Sesi aşırı güzel
Eksileri: 5 Vites, yağ soğutma, stop sorunu(sabah çalıştırmada her zaman olmuyor) montaj hataları olabiliyor, hızlı bir piyasası yok
2 kere aldım pişman olmadım arkadaşım da aldı çok memnun

2 yıldır Xpulse kullanan birisi olarak uzak durmanı tavsiye ederim. Çok fazla mekanik kroniğe sahip ve hepsine denk gelmesen bile illa birine denk gelirsin. En yaygını üst kapaktan yağ sızdırması ve rölanti dalgalanması. Sonrasında daha nadir de olsa balansör dişlisinden ses gelmesi ve krank kırması.
Krankı kırılanlardan biri olarak 22-23 modellerde belli bir dönem çok yaşandığını ve sonrasında hiç duymadığımı da belirtmek isterim. Büyük ihtimal bir seride montaj veya kalite probleminden yaşandı o tarz olaylar.
Mekanik dışında fabrikasyon lastiklerinin (metzeler sahara enduro 3) yanaktan çatlaması ve 60-70 kmlerde gidon çırpma gibi sorunları da var.
Bu 2 yılda facebook grubundan ve reelde denk geldiğim Xpulse sahiplerinden duyduklarımla kabaca bu sorunların yaşanma sıklığını:
- Üst kapaktan yağ sızdırma %50 (ben yaşamadım mesela)
- Rölanti dalgalanması %100 (yaşamayanı görmedim, sadece bazısında yolda stop ettirecek kadar sıkıntı oluyor bazısında o kadar rahatsız etmiyor)
- Lastiklerin çatlaması %100 (fabrikanın metzelerden defolu lastikleri ucuza kapattığı rivayet ediliyor. Fabrikasyonu çatlayınca şahsi olarak tekrar metzeler alanları ve çatlama problemi yaşamayanları gördükçe inanasım geliyor ama bilemedim)
- Balansör dişlisinden ses gelmesi %30 (bazısı sonradan yapıyor, bazısı hiç yapmıyor,şiddeti değişkenlik gösteriyor)
- Krank kırma %5 (dediğim gibi bir seride baş gösterdiği için kırılma olayları hep arka arkaya yaşandı, o dönemde baya bi endişelendirdi tabi herkesi "ayvayı yedik bizimkiler de ha kırdı ha kıracak" şeklinde bi endişeye sürükledi ama güncelde duymadım bayadır öyle bi durum)
- Gidon çırpma opsiyonel %20 ( alttan alta hepsinde var bu sorunun potansiyeli hissediyorsun kullanırken, topcase kullanımı ve artçılı sürüşte iyice belirginleşiyor ondan ötürü opsiyonel yazdım )

Şimdi gel gelelim buraya kadar "ne illet bişeymiş bu kardeşim" demeyip okumaya devam edenlere avantajlarından bahsediyim.

Bu sorunların (lastik hariç) %90ı garanti kapsamında düzeltildi/düzeltiliyor. Misal krank kıran motorumu garantiden sıfırlattım.

Facebook grubu aşırı aktif ve marka yetkilileri de grubu takip ediyor, anlık dönüş sağlıyor.

Kullanıcı kitlesi oluştu, aftermarket parçaları da mevcut (koruma demirleri, çanta demirleri, egzoz-far-radyatör korumaları, orta sehpa kitleri, orjinal rally kitinin yanı sıra yan sanayileri de bulunuyor).

Sürüş ve kullanımına gelecek olursak:
Top speed bayır aşağı 130'u geçmiyor. Düzde rahat seyahat hızları 90-100. O açıdan rahatsız eder.

Ağırlık merkezi yukarda olduğundan, normalden çok daha ağır hissettiriyor. Örneğin arkadaşımın Dominar 250'sini kullandım, oyuncak gibi hissettirdi , kontrolü aşırı rahat ve hafif gibiydi. Kağıt üzerinde Xpulse'dan ağır olmasına rağmen yere yakın olduğundan çok daha rahattı o açıdan.

Arazide keyifli, yukardaki ağırlık meselesinden ötürü çok yoruyor sadece.

Artçılı kullanımı tat kaçırıyor, selesi bu işler için çok uygun bir tasarıma sahip değil. Sele demişken sele baya da sert. Konfor sele şart.

Velhasıl sorunları çözülmüş ve/veya garantisi devam eden bi tanesi denk gelirse alınır mı alınabilir tabi. Ancak araziye ilginiz ya da rtr200/ns200'e fazla uzun kaçıcak bir boyunuz yoksa almamalısınız derim. Bu kadar negatifliğe ne gerek vardı diyebilirsiniz ama bunları motoru aldıktan, facebook grubuna girdikten yada daha kötüsü bu sorunlardan biriyle denk geldiğinde öğrenmesinden kat kat iyidir. İnsanın tadı kaçıyor kendi motorunda olmasa bile olabilecek şeylerin bu kadar fazla olması.

reo

Yazılanları okuyunca RTR200 ne kadar sorunsuz bir makineymiş dedim.
Daha önce 160cc Pulsar, Dominar 400 ve 2023 ten beridir 2 tane RTR200 kullanmış biri olarak söylüyorum; alıp uzun süre kullanmak için RTR200 çok uygun. Donanımlı ve sağlam, az yakıyor, işletme maliyeti de düşük, yedek parça ve aksesuar da bulunuyor.
Ancak servisleri kötü (mondial, cf moto ile aynı) ve ikinci elde değeri çok düşüyor. Bir de arkadaşlar son hızı 150 falan diyorlar ama ben hafif eğimli yolda 148 gördüm fakat düz yolda her zaman gördüğü hızı 130. 20hp motordan daha fazlasını da beklememek lazım.

Sonuç olarak bu 3 seçenekten piyasası en hızlı olan pulsar, parasının karşılığını en iyi veren de bana göre RTR200 dür.

Motosikleti
Kuba x-boss
Clx 250 kullanıcısı da gelse şu konu tam toparlanacak gibi. Cf moto grubunda nispeten diğerlerine göre sağlam diyorlardı duyduğum.

Motosikleti
HONDA CBR
Bu sınıfta 30 yaş üzeri kullanıcıdan ve ilk sahibinden 2024 sonrası kasa ve 90-100 bin lira bandında bulursan RTR200 en iyi seçenek. Kardeşim aldı. Oradan biliyorum.

JC39 Cbr 125 imi satınca alacağım tek motor olacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar