Acı kaybımız Gökçen Yılmaz

Gökçen kamyonu gördü ama sağa geçmedi

Bülent OVACIK / İSTANBUL 12 Ağustos 2009

Samsun yakınlarında motosikletiyle karşıdan gelen TIR’a çarparak yaşamını yitiren Gökçen Yılmaz’ı hemen arkadan takip eden kazanın en yakın tanığı Aykut Urak, “Kamyonu 500 metre uzaktan gördük. Gökçen sağa geçmedi. Sanki gözüne perde inmişti” dedi.

GÖKÇEN'İN AİLESİ YIKILDI

UZUNGÖL’den dönüş yolunda Gökçen Yılmaz ile birlikte motosiklet süren arkadaşları Aykut Urak ve İsa Çiçek, neredeyse günah keçisi ilan edildi. 2 Ağustos’ta İstanbul’dan Uzungöl rotasında gaz açan Gökçen Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu altı kişilik grubun üyesi, Nursan Makina’nın Genel Müdürü Aykut Urak, kaza öncesini ve kaza anını anlattı:

İkaz işareti yoktu

“Bu tura hız yapmak için çıkmadık. Amacımız gezmekti. Onun için İsa Çiçek de ben de 125 cc’lik motorlarla yola çıktık. Gezi boyunca ulaştığımız maksimum hız 90 kilometreydi. Bu motorlarla o hızı uzun süre koruma şansımız yoktu. Yavaş gittik. Grup sürüşü sırasında Gökçen Yılmaz’ı, güvende olması için hep sondan bir önceki sırada tuttum. Arkasında hep ben vardım. Kaza, Uzungöl’e gidip, dönüşe geçtikten sonra oldu. Yaklaşık 2500 kilometre yol yapmıştık. Seyir sırasında Gökçen’in hiçbir falsosu olmadı. Motosikletin teknik bir problemi yoktu. Kaza sırasında, saat 20.15’ti. Hava aydınlıktı. Görüş mesafesi açıktı. Yorgun değildik. Sollamayı hafif bir virajda yapıyorduk. Yol tamirat nedeniyle birleştirilmişti. Bir tek ikaz işareti yoktu. Gökçen, önündekini solladıktan sonra sağa bir türlü geçmedi. Korna çaldım, duymadı. TIR fren yaptı, o yapmadı. Çarpışmanın her anını gördüm.”

Motorunu ağabeyi almış

GÖKÇEN Yılmaz, memleketi olan Edirne’nin Meriç’e bağlı Adasarhanlı Köyü’nde toprağa verildi. Defin görevini üstlenen imam ağabeyi Oğuzhan Yılmaz, “Ona motor kullanmayı ben öğrettim. Kaza yaptığı motosikleti bir ay önce almıştım” dedi. Yılmaz, kardeşinin motor almak istemesine önce karşı çıktıklarını belirterek, “Biz motor almasını istemedik. Niye motor alıyorsun diye sorduk. ‘Bir-iki sene sonra evlenirsem, bir daha motora nasıl binerim. Bir-iki sene hevesimi alayım, bineyim’ dedi. Aynı merak bizde de olduğu için bir şey diyemedik.”

Kız kardeşinin Uzungöl’e giderken gönderdiği mesajdan da bahseden Yılmaz, şunları söyledi: “Mesajında ‘Debriyaj teli koptu. Onunla uğraşıyoruz. İki saattir beceremiyoruz’ dedi. Motor tamircisi bulmuşlar ve motosikleti yaptırmışlar. Daha sonra giderken de ensesini arı sokunca ağrı girmiş. Çok acı çekmiş. Hatta bir ara otobüse bineyim, gideyim onu alayım diye düşündüm. ”

Altını çizdiğim cümlelerin kazada bir etkisi olmuş olabilir mi?
Bu yönde bir araştırma, inceleme yapılıyor mu?

debriyaj telinin tamir edildiği yazıyor sonrasında ama öyle birşey olmuş olsa motor tam gaz devam eder diye birşey yok frene bastınmı gazı kapatıp motosiklet yine yavaşlama eylemini gösterir :cat: vitesi boşa alamazsan stop eder sonunda durmaya yakın

işi biliyorsan debriyajsız vites küçültürsün ama motora çok iyi alışmak lasım bunun için

haklısın benimde kafama o takıldı acaba motorsikleti istedi yavaşlatmayı ama başaramadı olabilirmi ?

Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Yakınlarına sabır diliyorum. Hiç kimse ölümün ne zaman ve nerede geleceğini bilmiyor. Kader,kısmet,ecel...

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Konuyu bilmeden anlamadan o kadar sert konuşanlar olmuşki çok şaşırdım ve üzüldüm...
Hatta bazı arkadaşlar yaşanan bu duruma "bu bir cinayettir" diyecek kadar ileriye götürmüş. Bu olayla ilgili her yerde farklı birşey yazıyor. Bir gazetede tıra arkadan çarpmış deniyor. Bir gazetede hatalı sollama, başka gazetede tek başına yola çıkmış. Başka forumda 7 motorlarmış....

Kazanın oluş şeklinden dolayı dikkatimi çekti. Beraber geziye çıkan arkadaşlar: " Karşıdan gelen araç artık durma noktasına geldi. Biz korna çalıyoruz, karşıdaki araç korna çalıyor ama durmadı diyorlar... Tamamen benzer bir şekilde bende bir kaza yaşadım. (Bunu yazarken amacım; kesinlikle kimseyi suçlamak o hatalıydı bu suçsuzdu demek değil).

Rahmetlinin geziye çıkmadan bir hafta önce çok yakın bir arkadaşının gözleri önünde can verdiği söyleniyor. Bu durum her insanı çok derinden yaralar, kötü etkiler. Düşünsenize en yakın arkadaşlarınızdan biri gözlerinizin önünde ölüyor ve sizin elinizden birşey gelmiyor.

Ve ailesinin, arkadaşlarının anlattığı kadarıyla yola birazda kendisini toparlayabilmek, kafasını dağıtmak için çıkmış.

Bu şekilde bende bir kaza atlattım ve ölümden döndüm.
Benim başımdan geçen olay şöyle;
Düz yolda kırmızı ışık yanmasına ve önümdeki araçlar durmasına rağmen kafam o kadar dalgın moralim o kadar bozuktuki ben kırmızının yandığını, arabaların durduğunu son anda farkettim ve frenlere asıldım ama çok geçti... Duran arabaya en az 50-60km süratle çarptım. Öyleki ben vurduğumda lambalarda bir değil 3 araç ard arda bekliyordu. Yani artık yeşil yanmak üzere ve ben olayın ne kadar geç farkına varıyorum.
Bu olay benim için çok büyük bir ders oldu. Bu olaydan sonra özellikle sinirliyken, moralim bozukken ve aklım başka yerdeyken motora kesinlikle binmiyorum. Çünkü hayat bazen insanı gerçekten çok zorluyor ve böyle bir anda motor gerçekten rus ruleti gibi bir araca bürünüyor.
Allah günahlarına affetsin

kafamı karıştıran TIR'ın durma noktasına kadar kendini yavaşlatması ve kaybettiğimiz arkadaşın ona vurması gibi olduğu söyleniyor diyorumki bu durumu hangi sonuca sonlandırmalıyız Mekanik bi problem mi vardı motorsikletinde yoksa Psikilojik ve Konsantrasyon eksikliğimiydi çünkü abi bir anda olmadığı söyleniyor 300 400 metre mesafeden arkadaki 125 cc li arkadaşı farketmiş ve kornasını çalmaya başlamış az bi mesafe değil.

Mesala ben bi ara motorsiklet kiralamış tüm gün motorsiklet kullanmıştım devamlı gezeyim modundaydım ve artık okadar konstrasyonum dağılmışki kafam kendinde değildi bi ara bi baktım motor ile virajdayım ve basit bi virajdı ama okadar kafam dağılmıştıki frenlere asıldım zor döndüm orayı. yani böle bişi olmuş olabilirmi?

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Konuyu bilmeden anlamadan o kadar sert konuşanlar olmuşki çok şaşırdım ve üzüldüm...
Hatta bazı arkadaşlar yaşanan bu duruma "bu bir cinayettir" diyecek kadar ileriye götürmüş. Bu olayla ilgili her yerde farklı birşey yazıyor. Bir gazetede tıra arkadan çarpmış deniyor. Bir gazetede hatalı sollama, başka gazetede tek başına yola çıkmış. Başka forumda 7 motorlarmış....

Kazanın oluş şeklinden dolayı dikkatimi çekti. Beraber geziye çıkan arkadaşlar: " Karşıdan gelen araç artık durma noktasına geldi. Biz korna çalıyoruz, karşıdaki araç korna çalıyor ama durmadı diyorlar... Tamamen benzer bir şekilde bende bir kaza yaşadım. (Bunu yazarken amacım; kesinlikle kimseyi suçlamak o hatalıydı bu suçsuzdu demek değil).

Rahmetlinin geziye çıkmadan bir hafta önce çok yakın bir arkadaşının gözleri önünde can verdiği söyleniyor. Bu durum her insanı çok derinden yaralar, kötü etkiler. Düşünsenize en yakın arkadaşlarınızdan biri gözlerinizin önünde ölüyor ve sizin elinizden birşey gelmiyor.

Ve ailesinin, arkadaşlarının anlattığı kadarıyla yola birazda kendisini toparlayabilmek, kafasını dağıtmak için çıkmış.

Bu şekilde bende bir kaza atlattım ve ölümden döndüm.
Benim başımdan geçen olay şöyle;
Düz yolda kırmızı ışık yanmasına ve önümdeki araçlar durmasına rağmen kafam o kadar dalgın moralim o kadar bozuktuki ben kırmızının yandığını, arabaların durduğunu son anda farkettim ve frenlere asıldım ama çok geçti... Duran arabaya en az 50-60km süratle çarptım. Öyleki ben vurduğumda lambalarda bir değil 3 araç ard arda bekliyordu. Yani artık yeşil yanmak üzere ve ben olayın ne kadar geç farkına varıyorum.
Bu olay benim için çok büyük bir ders oldu. Bu olaydan sonra özellikle sinirliyken, moralim bozukken ve aklım başka yerdeyken motora kesinlikle binmiyorum. Çünkü hayat bazen insanı gerçekten çok zorluyor ve böyle bir anda motor gerçekten rus ruleti gibi bir araca bürünüyor.
Allah günahlarına affetsin

Söylediğinizde haklısınız esasında.
Yani kafanızda başka bir şeyler varken binmemek gerekiyor kesinlikle.

Anlatılanlara göre hem tır şoförünün, hem arkadaşlarının kornalarını duymamak, neredeyse durma noktasına gelen Tır'a süratle çarpmak, hani demişler ya gözlerine sanki bir perde indi diye...

Yazdıklarınız bana ortaokuldayken bisikletimle geçirdiğim çok ciddi tehlikeli bir anımı hatırlattı.
Ufak bir tatil yöresinde ters şeritte kenardan kenardan karşıdan gelen araçları görüp kontrollü bir şekilde evime giderken bir an için dikkatim dağılıyor ve nasıl olduğunu bilmeden yolu ortalayıp gitmeye başlıyorum taki yolun ortasında üstüme doğru gelen, kornasına basan yaşlı amcanın bağrışlarını duyasıya kadar.

İnanılmaz korkmuş, kendime çok kızmıştım. Eğer ki o yaşlı amca dikkatli olmasa , benim o aptal dalgınlığımın farkına varmasa hayatta olmaya bilirdim.

Hala ve hala nasıl olupta biran için bile olsa yolun ortasından gittiğimi anlamıyorum.
Sanırım bazen kendi ayaklarımızla öbür tarafa yaklaşıyoruz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bence genede okadar elestırmeyın aılesıde bu sıteye goz atıyo olabılır ve hıc hos olmayan yazıları gormesı ıyı deyıl hos deyıl kımse katıl yada sorumlu aramasın kalın saglıcakla

Söylediğinizde haklısınız esasında.

Hala ve hala nasıl olupta biran için bile olsa yolun ortasından gittiğimi anlamıyorum.
Sanırım bazen kendi ayaklarımızla öbür tarafa yaklaşıyoruz.

bunun tıbbi bi açıklaması elbette vardır demek istediğini anlayabiliyorum bir an için oluyor bu olay fakat araba da da yaşanıyormu bilmiyorum .

neyse ,sonuc olarak herkes hergun trafik kazalarında ölen insanlardan etkilenmiyor araba seytan işi demiyor ancak motosıkletlı bır ölümlü kaza haberı çıkınca motor suçlu oluyor :pr: tamam motor tehlıkelı ama her gün bu ülkede birileri araba kazalarında yaşamını kaybediyor...motor kazaları en çok bizi etkiliyor pskolojik olarak her şansımızı zorlamamız gerektiğini unutmamalıyız bu çok önemli tekrar istanbuldayım ve herkes bu şehirde motoru bisiklet gibi kullanıyor kaza yapmadan yol almaları mucize bana göre nasıl gittiklerini görünce mucizelere inanmaya :silent:basladım

Hiç bir şekilde pek yorum yapmak istemedim..

Cenabı Allah inşallah mekanını cennet eyler..

Bakın arkadaşlar her ne olursa olsun, burada tüm yorumları yapan arkadaşlarımız motorsiklet sürücüsü, bugun sitedeki her üyü hemen hemen başlık açmıştır 100cc kullanıyorum 600cc geçmek istiyorum ne tavsiye edersiniz die.. Bu öyle bir şey değil.. Gökçen arkadaşımız kendi tecrübelerine güvenerek bu motoru aldı.. Emin olun bu ecel..

Hatırlarsınız ki rahmetli Sinan Sofuoğlu, Bahattin abi vs.. bunlarda motorsiklet üzerinde vefat edenlerimiz.. Ve ben buna inanıyorum ecel insanın kapısını çalınca her yerde çalar.. Olayı gören arkadaşlarımız da bunu söylüyor tır korna çaldı biz çaldık ama duymadı.. Demekki hayat noktası buraya kadarmış.. Tabiki hepimiz üzülüyor ve bizlerden daha çok üzülen arkadaşlarımız var.. Biz bu safya üstte olduğu müddetçe yorum yapıcaz ve konuşucaz.. Birde her dakka gözlerinin önüne gelipde içleri ağlıyanlarımız var.. ve bunun için sizlerden tek ve tek ricam lütfen sadece taziyelerinizi yazmanız.. daha'da çok yorum yapmanıza gerek yok..

Ruhun şad olsun..

Allah Rahmet eylesin. Yakınlarının başı sağolsun. Sabırlar diliyorum.

kesinlikle moral bozukken motora binmeyin derim yada gerçekten çok dikkatli olun.benzer bir kaza atlattım.kavşakta durdum sol tarafa geçicem fakat daha sol şeritten gelen araçlara kırmızı yanmadan ben gaza asıldım,daha da kötüsü gaza öyle asılmışımki motorum hakimiyetini kaybetip düştüm yolun ortasına.inanın bunu neden yaptığımı ve kırmızı ışıkta neden geçtiğimi hatırlamıyorum

arkadaşlar yorumlarınızı başka bi topic altında tartışırsanız daha iyi olur....

burası sadece taziyeleri kabul etme topiği.......
oyle olursada da daha iyi olur...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar