- Motosikleti
- Aprilia Tuareg 660
Kardeş ben 144.500 km'deki Er6 ile kadın düdüklemek için İzmir'den İstanbul'a geliyorum. Benim sarı yelekle gözleme işlerine girmeme daha epey var.
Kardeş ben 144.500 km'deki Er6 ile kadın düdüklemek için İzmir'den İstanbul'a geliyorum. Benim sarı yelekle gözleme işlerine girmeme daha epey var.
Biraz bağımsız sayılır ama bende araba kullanmayı Yeşil Bursa Rallisinin yollarında öğrendim durum böyle olunca ister istemez bir şeyler gelişiyor, birde kullandığım arabaların bir çoğunda tek elektronik özellikler aydınlatma olunca tamamen bir kontrol sağlamış oldum ve araba kullanmam ciddi derecede gelişti. Artık spor kullanma işleri benden geçti, artık puromu yakıp gün batıma karşı blues rock açıp yol alıyorum.Öyle bir imkanın varsa gerçekten çok faydasını görürsün. Motosiklet kontrolü noktasında çok geliştiriyor insanı arazi şartları.
Biz bu nedenle "skuter almayın" diyoruzEski bir video var, daha önce görmediysen seversin bence.
Ne oldu senin o elli liradan bir haber çıkmadı mı?Kardeş ben 144.500 km'deki Er6 ile kadın düdüklemek için İzmir'den İstanbul'a geliyorum. Benim sarı yelekle gözleme işlerine girmeme daha epey var.
Ne oldu senin o elli liradan bir haber çıkmadı mı?![]()
Zamanında Ankaradan Edirneye çok gitmişliğimiz vardır.. Yolda simitçinin zki gibi titrerdik ama vazgeçmezdik..Kardeş ben 144.500 km'deki Er6 ile kadın düdüklemek için İzmir'den İstanbul'a geliyorum. Benim sarı yelekle gözleme işlerine girmeme daha epey var.
Zamanında Ankaradan Edirneye çok gitmişliğimiz vardır.. Yolda simitçinin zki gibi titrerdik ama vazgeçmezdik..
İyi dalak böbrek yerindemi baksayddın bi....Fi tarihinde boşanma sonrası İstanbul'da ikamet ediyorken piyasadan 5-6 senelik kopuşun ardından saldırayım dedim. O dönem aynı anda 2 kız arkadaşım vardı, biri Ankara'da diğeri İzmir'de yaşıyordu. İkisinin de birbirinden haberi yoktu. Hafta sonları o garibim Sym Wolf ile ayda 2 hafta sonu Ankara, 2 hafta sonu da eski yoldan İzmir yaptığımı bilirim. Ankara'da yaşayan paramı çaldı, İzmir'de yaşayan evli çıktı. Biz motoru 1,5 senede 50.000 km'ye getirdik ama gün sonunda üçün birini aldık.
İyi dalak böbrek yerindemi baksayddın bi....
İzmirdeki hadi neyse de Ankaralı toppraam dan beklemezdim hiç..
Utandım![]()
Kesin Demetevlerdedir.Ankaralı tam bir esmer güzeliydi ama en sıkıntılı 2.si o çıktı. En sıkıntılı no:1 İranlı olup Denizli'de ikamet eden ve aksiyon sonrası bana elektrik, doğalgaz faturası ödeten bir diğeriydi.
O dönem çok şeyim gitti ama valla değer miydi? değerdi. Dünyaya yeniden gelsem yine aynı hataları yapardımKesin Demetevlerdedir.
Sana da hep yiyiciler denk gelmiş aga
Dedim ya dalak böbrek duruyorsa sıkıntı yok...![]()
1992 de Ankaradan Trabzona 765 km eski yoldan nisanlima Jawa ile gitmistim. Kiz beni görünce "Motosikletli serseri ile isim olmaz" dedi ve nisan atti. O gün ahdetmistim cok büyük adam olucam bu lafi sana yutturacagim diye. Ola ola motosiklet hocasi , nam-i diger gözlemeci olabildim.O dönem çok şeyim gitti ama valla değer miydi? değerdi. Dünyaya yeniden gelsem yine aynı hataları yapardım![]()
Üstat her şerde bir hayır vardır. Şu an ne isek bunu sağlayan geçmişimizi affettiğimizde ve kabullendiğimizde kendimizi daha mutlu hissediyoruz.1992 de Ankaradan Trabzona 765 km eski yoldan nisanlima Jawa ile gitmistim. Kiz beni görünce "Motosikletli serseri ile isim olmaz" dedi ve nisan atti. O gün ahdetmistim cok büyük adam olucam bu lafi sana yutturacagim diye. Ola ola motosiklet hocasi , nam-i diger gözlemeci olabildim.![]()
![]()
![]()
Laz kizi da Kuveytte yasiyor su andaÜstat her şerde bir hayır vardır. Şu an ne isek bunu sağlayan geçmişimizi affettiğimizde ve kabullendiğimizde kendimizi daha mutlu hissediyoruz.
Sana açık olayım o laz ablayla bir mazin olsaydı şu an ne Almanya ne de üst kattaki Ukraynalı komşu.. Hepsi hikaye olurdu.
Antin kuntin huyların var ama seni Allah korumuş. O kadar paran var, bence çocuk okut.
Nasıl bir kültür çatışmasıdır mübarek? nasıl bir hayattır hafazanallah?Laz kizi da Kuveytte yasiyor su anda![]()
Güncel sistemler "decelaration" (bunun Türkçesi ne ? Na-ivme mi) oranına göre abs yi devreye sokuyordur ama fren öncesi hızla absnin devreye gireceği hız arasında büyük bir fark vardır. Yani T1 80iken T2 74 olduğunda girmez bence. Şimdiye kadar kullandığım motosikletlerde ayarlanabilir ABS olmadı. Hatta şimdiki motosikletim her ne kadar ready to race diye satılsa da, ABS ayarlanmıyor.
Konuyu geriye bağlarsam, ben ABS nin 20km/h altında devre dışı kalacağı bilgisine katılmıyorum. Ben sürekli aktif olduğunu düşünüyorum. Belki durmaya yakın hızlarda devre dışı kalabilir, oda sensörlerin verimli okuma yapamayacağı hızlar olduğu için. 20km/h altındada abs yi devreden çıkaran sistem varsa, bunu başka sensörlerle yapabileceğini düşünüyorum. Tek başına abs sensörleri yeterli gelmez. Senin multimap li ABS'si olan örneğinde zaten zilyon tane sensör vardır.
Bu araştırmada ABS'li motosikletle acil frenleme ve deneyimsiz sürücüler arasındaki ilişkilere odaklanılmış ama yer yer farklı araştırmalara atıfta bulunuyor.
"More recently, in a study with two expert riders driving between
65 and 100 km/h and with self-initiated braking on dry surfaces, Dinges
& Hoover (2018) reported that the braking distance obtained was
similar for motorcycles with and without ABS. Other tests with emergency
braking showed that less skilled riders can lose control of the
vehicle when locking the front wheel of a motorcycle without ABS
(Huertas-Leyva et al., 2020). In summary, previous studies suggest that
ABS, if used to its full braking capacity, has the potential to reduce brake
distance, and therefore motorcycle crash rates in real-life situations."
Aşağıda Amerika Ulusal Otoyol Güvenliği İdaresi ve Çin'de East China Jiaotong Üniversitesi'nin ayrı ayrı yapılan araştırmaları var.
"Best Effort" dediği ABS olmayan araçla mümkün olan en iyi çabayla durmaya çalışmaktan bahsediliyor.
Bu sonuçlara göre ABS fren mesafesinin ABS ile kısaldığı görülüyor.
![]()
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Ben de bu açıkladıklarınızdan dolayı ABS'nin off road için tasarlanmadığını düşündüğümden arazi şartlarında ABS'yi tartışmanın mantıklı olmadığı görüşünde bulundum.
15 sayfa sonra yine yazıyorum.ABS kesinlikle olmalı.
Abi kadın gibi karmaşık bir varlığı çözüp motosiklet gibi basit bir aletin mekaniğini çözmemek garibime gidiyor.Ankaralı tam bir esmer güzeliydi ama en sıkıntılı 2.si o çıktı. En sıkıntılı no:1 İranlı olup Denizli'de ikamet eden ve aksiyon sonrası bana elektrik, doğalgaz faturası ödeten bir diğeriydi.