A2 ehliyet 1000 cc uyuşmazlığı acil yardım...

Yeni yasaya göre A sınıfı sürücü belgesi alacak 24 yaşını doldurmuş adaylarda deneyim şartı aranmaz.

ehliyeti 2016 dan önce alanalrın a2 ehliyeti otomatikmen a oluyor

ben 2013 te a2 aldım ehliyeti değiştirmeye gittiğimde birde baktımki a2 a olmuş sanada aynısı olacaktır yaş 46

Elimden 7-8 tane ruhsat geçti, 4-5 tanesinde kw ve güç/ağırlık oranı kısmı boştu.

Burası Türkiye istediğiniz motosikleti alıp keyfinize bakın.

Şu an 2017 model CBR 250 ruhsatına bakıyorum ve güç ağırlık oranı 0 olarak görünmekte, motor gücü kısmı 12 kw yazmakta.

Velkam tu Törkey :)

İyi de bi kazada bu durum ortaya çıksa bu sefer kusurlu hatta ehliyetsiz kullanıyomuş gibi işlem görme gibi durumları yok mudur?

Tenere 660 aldım tekrardan 35 kw tam sınırda kurtuldum çat pat dolaşıyorum dünden beri hahaha

Peki benim bir sorum olacak arkadaşlar ben 2011 senesinde aldım motor ehliyetini biz de bu kanuna takılıyormuyuz,?

Eski ehliyetlerin değiştirilmesi zorunlu zaten. Değişmeden A2 ile A sınıfı sürerken yakalanırsanız bilmiyorum polisin insafına kalmış bir şey. Yasalara göre ceza yazabilir ama yaşa başa bakıp geç de diyebilir.

Eski ehliyetlerin değiştirilmesi zorunlu zaten. Değişmeden A2 ile A sınıfı sürerken yakalanırsanız bilmiyorum polisin insafına kalmış bir şey. Yasalara göre ceza yazabilir ama yaşa başa bakıp geç de diyebilir.

Eski kanuna göre A2 sahibi yeni kanundaki motorlardan birini sürerse polis hiç bişey yapamaz. Yukarda veya diğer sayfada örnek verdim. 97 yılından önce E sınıfı tüm araçları kullanabiliyordu ama 97'den sonra sadece otobüs sürebilir. 97 yılından önce alındıysa 2017 yılında da tır ve otobüs sürebilir ki babam tır şoförü ve E sınıfı ehliyet sahibi. Bi çok seferde çevirmeye girmiştir. Yetersiz ehliyetten ceza yememiştir şimdiye kadar.

A2 ehliyette aynı. Devlette eğer sen bir suç işlemediysen verilen hak geri alınmaz genellikle.

Eski kanuna göre A2 sahibi yeni kanundaki motorlardan birini sürerse polis hiç bişey yapamaz. Yukarda veya diğer sayfada örnek verdim. 97 yılından önce E sınıfı tüm araçları kullanabiliyordu ama 97'den sonra sadece otobüs sürebilir. 97 yılından önce alındıysa 2017 yılında da tır ve otobüs sürebilir ki babam tır şoförü ve E sınıfı ehliyet sahibi. Bi çok seferde çevirmeye girmiştir. Yetersiz ehliyetten ceza yememiştir şimdiye kadar.

A2 ehliyette aynı. Devlette eğer sen bir suç işlemediysen verilen hak geri alınmaz genellikle.

Verilen hak geri alınamaz elbette ama devlet kararname çıkarmış sınıfları belirlemiş sana da ehliyetini değiştireceksin demiş. Yasadan önce A2 ehliyeti alanlar ehliyetini değiştirdiğinde kullanabileceği tüm sınıflar yazacak A,A2,A1,M B ehliyeti de varsa B,B1 ilave edilecek. Eski sistemde gençlik yıllarında alınan ehliyet ömür boyu kullanılabiliyordu. Şimdi ona da sınır getirildi işin doğrusu da bu. Adam gelmiş 65-70 yaşına gözleri gözlüksüz görmüyor, kulakları duymuyor belki sakatlandı bir kolunu bacağını kullanamıyor ama trafikte hala aynı ehliyetle araç kullanıyor. Oysa şimdi sağlık raporu almak zorunda. Yani verilen hak da belli bir yere kadar haktır. Sen bu ehliyeti sağlıklı iken almışsın oysa şimdi araç kullanabilecek durumda değilsin diyebilir devlet.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar