Elimden 7-8 tane ruhsat geçti, 4-5 tanesinde kw ve güç/ağırlık oranı kısmı boştu.
Burası Türkiye istediğiniz motosikleti alıp keyfinize bakın.
Şu an 2017 model CBR 250 ruhsatına bakıyorum ve güç ağırlık oranı 0 olarak görünmekte, motor gücü kısmı 12 kw yazmakta.
Velkam tu Törkey![]()
Kardeşim sürücü kursu yanılttı beni a sınıfı ehliyet veren kurs yok dedi bu şehirde varmış:s 2016 da aldım a2 yi yeni kanuna tabii eğer 2 sene bekleme şartı yoksa hemen gidip a ya başvurayım???
Eski ehliyetlerin değiştirilmesi zorunlu zaten. Değişmeden A2 ile A sınıfı sürerken yakalanırsanız bilmiyorum polisin insafına kalmış bir şey. Yasalara göre ceza yazabilir ama yaşa başa bakıp geç de diyebilir.
Eski kanuna göre A2 sahibi yeni kanundaki motorlardan birini sürerse polis hiç bişey yapamaz. Yukarda veya diğer sayfada örnek verdim. 97 yılından önce E sınıfı tüm araçları kullanabiliyordu ama 97'den sonra sadece otobüs sürebilir. 97 yılından önce alındıysa 2017 yılında da tır ve otobüs sürebilir ki babam tır şoförü ve E sınıfı ehliyet sahibi. Bi çok seferde çevirmeye girmiştir. Yetersiz ehliyetten ceza yememiştir şimdiye kadar.
A2 ehliyette aynı. Devlette eğer sen bir suç işlemediysen verilen hak geri alınmaz genellikle.