A2 ehliyet 1000 cc uyuşmazlığı acil yardım...

Motosiklet tecrübem var sırasıyla 125 250 ve 660 lık tenere kullandım ama ehliyeti geçen sene aldım ve 35 ke sınırı var sormak istediğim soru şu;
1000 lik africa twin almayı düşünüyorum,sizce çevirmeler de polis farkına varırmı?
Yaş 36 ehliyet de a2 yazıyor bir polis arkadaş trafikde motor ehliyetin varsa cc ye kimse bakmaz dedi doğrumudur acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam dünya fani ne olacağı belli olmaz.
Sorunuza verilecek tek yanıt;Farkına varıldığı an ceza kesmek kanun hükmüdür itiraz edemezsiniz.

Ha sorarlar sormazlar orası şans.

1639 liranizi riske atmak istemiyorsanız a ehliyeti alın çok zor birşey. değil kafanizda rahat olur.

Motosikleti
Forza 250
Yetersiz ehliyet cezası bu sene düşürüldü %25 indirimli 525 Tl ve artık cc değil kw muhakkak kontrol ediyorlar.

İyide sevgili abicim B ehliyetin varsa ve 24 yaşın üstündeyse ki bu iki kriteri de taşıdığını görüyorum. İstediğin zaman A ehliyet alabilirsin. 24 yaş ve üstü olanlar B sınıfı ehliyete sahipse A2 deneyimi aranmaz yazıyor kanunda. Ben 28 yaşındayım. 27 yaşında yani Eylül Ekim ayında A sınıfı için başvurdum şu anda A sınıfı ehliyetim var.

Yeni kanuna göre A2 aldıysan bilemiyorum ama Eski kanuna göre A2 aldıysan tüm hacimleri kullanabilirsin Çünkü eski kanunda A2 üstü bir sınıf yoktu. O yüzden A2 tüm hacimleri kullanabiliyordu.

Bu tıpkı 97 yılından önce(tarihi yanlış hatırlıyor olabilirim) E sınıfı alanlar tüm araçları(iş makinesi hariç) kullanabiliyorken 97 yılı sonrası E sınıfı ehliyet alanlar sadece tır sürebiliyor. Otobüs için D sınıfı şartı getirildi 97 ya da 98 senesinde.

Kardeşim sürücü kursu yanılttı beni a sınıfı ehliyet veren kurs yok dedi bu şehirde varmış:s 2016 da aldım a2 yi yeni kanuna tabii eğer 2 sene bekleme şartı yoksa hemen gidip a ya başvurayım???

Bence acele etme.660 tenere 1 yıl daha idare eder. Africa tween sürdüm geçen hafta çok torklu rahatsız etti. Hep kontrollu gaz actirdi. Pek keyif almadim.

Bende geçen sene aldım a2 19 yaşındayım 600 rr alıcam bi ay sonra kullanamıyorum kanuna göre ama bi sene binecem riske atıcam.
Bide unutmadan geçen çevirmeye yakalandım polise sordum 600 sürermiyim sürersin dedi ben anlattım geçen sene aldım felan ozaman süremezsin dedi :D

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Elimden 7-8 tane ruhsat geçti, 4-5 tanesinde kw ve güç/ağırlık oranı kısmı boştu.

Burası Türkiye istediğiniz motosikleti alıp keyfinize bakın.

Şu an 2017 model CBR 250 ruhsatına bakıyorum ve güç ağırlık oranı 0 olarak görünmekte, motor gücü kısmı 12 kw yazmakta.

Velkam tu Törkey :)

Bende geçen sene aldım a2 19 yaşındayım 600 rr alıcam bi ay sonra kullanamıyorum kanuna göre ama bi sene binecem riske atıcam.
Bide unutmadan geçen çevirmeye yakalandım polise sordum 600 sürermiyim sürersin dedi ben anlattım geçen sene aldım felan ozaman süremezsin dedi :D

:) ağlanıcak halimize gülüyoruz
ses çıkartmasaydın sen daha çok biliyorsun nasıl olsa
:)

İyide sevgili abicim B ehliyetin varsa ve 24 yaşın üstündeyse ki bu iki kriteri de taşıdığını görüyorum. İstediğin zaman A ehliyet alabilirsin. 24 yaş ve üstü olanlar B sınıfı ehliyete sahipse A2 deneyimi aranmaz yazıyor kanunda. Ben 28 yaşındayım. 27 yaşında yani Eylül Ekim ayında A sınıfı için başvurdum şu anda A sınıfı ehliyetim var.

Yeni kanuna göre A2 aldıysan bilemiyorum ama Eski kanuna göre A2 aldıysan tüm hacimleri kullanabilirsin Çünkü eski kanunda A2 üstü bir sınıf yoktu. O yüzden A2 tüm hacimleri kullanabiliyordu.

Bu tıpkı 97 yılından önce(tarihi yanlış hatırlıyor olabilirim) E sınıfı alanlar tüm araçları(iş makinesi hariç) kullanabiliyorken 97 yılı sonrası E sınıfı ehliyet alanlar sadece tır sürebiliyor. Otobüs için D sınıfı şartı getirildi 97 ya da 98 senesinde.

E sınıfı Otobüs Kamyon, D sınıfı Tır Kamyon. Ve diğer ufaklar.

Bende D+A2 var ordan biliyorum. :)

Dedemde E var herşeyi sürüyor eski ehliyet olduğu için.

..

Birde benim ehliyeti 2013de aldım. Bende cc aranmıyor değil mi? Eskiye göre A2.

Çevirmelerde artık plaka ve ehliyetine tabletten bakıyorlar 2-3 kez başıma geldi ruhsat dahi istemediler plakayı yazıyor birde ehliyete bakıyor bence risk almana değmez abi A ehliyetini alıp rahat rahat sür motorunu. Hayırlı geceler.

Kardeşim sürücü kursu yanılttı beni a sınıfı ehliyet veren kurs yok dedi bu şehirde varmış:s 2016 da aldım a2 yi yeni kanuna tabii eğer 2 sene bekleme şartı yoksa hemen gidip a ya başvurayım???

24 yaş üzerindeyseniz 2 yıl şartı aranmıyor. Başka sürücü kursu ile konuşmanızı tavsiye ederim.

E sınıfı Otobüs Kamyon, D sınıfı Tır Kamyon. Ve diğer ufaklar.

Bende D+A2 var ordan biliyorum. :)

Dedemde E var herşeyi sürüyor eski ehliyet olduğu için.

..

Birde benim ehliyeti 2013de aldım. Bende cc aranmıyor değil mi? Eskiye göre A2.

Sınıflar karıştı o zaman doğrudur hocam.

Bildiğim kadarıyla cc şartı aranmıyor eski alınan ehliyetlerde.

gecen yil aldim A sinifini ve koca Izmirde sadece 2 yer vardi bir tanesi 2.750 tl min fiyat verdi (alsancak ) , daha sonra tanidik vasitasi ile Ozkanlar da. 1350 tl ye yazildim kursa . yani muhtemelen evet kandirilmadiniz o zaman yeni cikmisti.A ve kurslarda motor ve sanirim.egitim.yetkisi yoktu. , simdi.diger.arkadaslarin dedigi gbi A ya yazilin kafaniz rahat etsin ben.sifirdan(B nin uzerine A almistim yas 24 doldurdu iseniz baska sart yok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar