600rr Kaza

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Öncelikle geçmiş olsun. Hasarın ufak tefektir. ebay sitesinde oradan buradan telafi edilir akabinden pırıl pırıl binilir o sorun değil.

İlk motorun 600rr diye biliyorum yanlış hatırlıyorsam kusura bakma. Ama değilse de henüz 600 lüğe binecek kadar tecrübe sahibi değilsin arkadaşım darılma kızma.

Motorla yola çıkışın kullanışın bile bunu kanıtlıyor

Kazada yola çıkan sürücünün bence hiç suçu yok. Bizler bunun gibi durumları kurtarabilecek tecrübede ve beceride olmak zorundayız(malesef).

Bu yaşadığın kazada fren yapmayı daha iyi bilseydin düşmezdin.

Haa hepsini geçtim o panik anında motorunda abs olsaydı yine düşmezdin.

Arkadaslar merhaba,
Dün 600rr ile küçük bir kaza geçirdim. Özetlemek gerekirse tali yoldan yolun ortasına kadar çıkan bir araç, yol hafif sağa virajlı olduğu için gidon da tam düz değildi, asvalt da kabak olunca ön frene hafif dokunmamla beraber ön lastik kayıp hemen tekrar tutunca gidonu iyice döndürdü ve asvaltla buluştum. Kazaya sebep olan vatandaş da yolun ortasına kadar çıkmış ama sen kaydın bende suç yok diyor. Videoda konuşmalar falanda duyuluyor. Kamera var deyince tutanağa da razı oldu. Siz siz olun mutlaka kamera bulundurun.

Kardeş çok geçmiş olsun Allah beterinden saklasın çok büyük yara almadan deneyim kazanmış oldun. Videoyu çok izledim tekrar tekrar 40 kere gidona baktım kaza pozisyonuna baktım trafiğin akışına arabaların yerlerine yönlerine hatta 3:30 dakikalarında zannedersem, bir transit çıkıyor önünüze asıl ben orda düşeceğinizi sanmıştım orda çok rahat bir şekilde sıyrıldınız. Diyeceksin ki motor orda düzdü bence kaza yaptığınız yerde de motor düzdü.

Ani fren (panik), dikkatsizlik, tecrübeye gelecek olursak dediğiniz gibi eğitmenlerde ölüyor fakat 20 km hızlarda değil!!!

Bence de kendi kendine düşmüşsün diğer faktörlere çok bağlama kendine acı da çektirme kaza geliyorum demez ama seninki harbiden geliyorum

dedi :DD şaka şaka moral bozmak yok bende düştüğümde kabullenmemiştim. Yeniydim bayadır(6ay) da kullanıyordum oldum ben artık falan diyordum ''olum baksana 600cc motoru evire çevire kullanıyorum yanlıyorum tekere de kaldırmaya başlamışım yeni yeni''vee virajı alamadım uçmaktan zor kurtuldum 600 cc de eğitim yoktu tecrübe yoktu. Hızlıydım, panik yapmıştım, çok korkmuştum demek yerine bende lastik ve hava şartlarına bağlayıp durmuştum sende de o psikolojiyi sezdim beni yanlış anlama kendimi senin yerine koyup düşündüm olanları.

Bütün arkadaşların yorumlarını okudum ve çok üzüldüğüm görüş tarzları var. 125cc veya 600 cc altı motor kullanan ezikler, diye tabir

ettiğiniz, şu SS'çiler hiç bitmedi gitti be arkadaş ne kadar da kendini beğenmiş cüzdan zengini ama akıl fakiri adamlarsınız...

Yok bakımını yaptıramıyorlarmış falan filan bilmem ne... !!! Ulan 600 cc bi motor çok mu pahalı ben 1250 lira maaşla çalışan biriyim çok rahat benzinimi de koyuyorum bakımını da yaptırıyorum ev de geçindiriyorum senin gibi baba parasıyla veyahut 3-4 milyar maaşla motora binmiyorum akıl yoksunu kardeşim. Scooter'a binen de kardeşimiz-abimiz ss e binen de !!!

Kardeşim bunu da buraya yazdım ama sana değil yanlış anlama o kendini biliyor. Amacımız motora binmek ve her türlü motoru kullanmaktan zevk alan insanlarız burada bu yüzden bulunuyoruz bir şeyleri paylaşıyoruz birbirimizle ama egosunu tatmin etmek isteyenler burada da var maalesef... Neyse çok uzun oldu Tekrardan geçmiş olsun umarım motorunu en kısa zamanda toplar ve binmeye devam edersin.

Allah'a emanet ol

Forumdan Uzaklaştırıldı
Yahu isamilx kardeşim senin serzenişin diyavol77 gibi bişeydi herhalde nickli sonradan görme kendisini marc márquez zanneden mesleği kuryelik olan kişiliğe. Bu kadar ciddiye almayın bu adamları scooterdan keyif alıyorsanız scooter kullanın, cruiser, enduro, ss hangisini seviyorsanız onu kullanıın. Motosiklet zevk işidir. Bindiğimiz motorlar maddi olanaklarımızı yansıtmaz.

Hocam geçmiş olsun allah beterinden saklasın.. Aynı durum benimde başıma gelmişti arayoldan bayan sürücü anidan fırlayınca fren yapmama rağmen motoru yatırmak zorunda kaldım.. tutanak falan tutuldu polis geldi derken aradan 1 hafta geçti ve beni suçlu buldular arabayla TEMAS olmadığı için umarım sizinde böyle sonuçlanmaz..

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
250 cc den devam duracak mesafen vardı ki rahat rahat dururdu heyecan yapıp yatırdın olan bu geçmiş olsun

kusura bakma arkadaşım ama o anda biz kamera açısını seyretsekte o düşük hızda bile ön tekerleği kitlemene sebep olan şey senin o anda dikkatip dağıldığını arabayı son anda görüp acemi şekilde panik freni yaptığını 3,5 tecrübesi olanlar bile görebiliyor.
lütfen tali yolyoldu yağmurudu, çamurdu,sıcaklıktı,kıl yündü mazerelteri yerine bütün hataları kendimizde arayalım daha sağlıklı bir düşünce yapısı olur.
yapmak istediğim ahkam kesmek falan değil. kaza şöyledir böyledir de demiyorum kendini geliştir diyorum
geçmiş olsun arkdaşım

Son düzenleme:
kardeşim çok geçmiş olsun,ama hata sende,bursanın en uyuz yerlerinden birisi orası,doğu garajı kavşağı.kimin nerden geldiği nereye gittiği ne halt ettiği belli olmayan nadir yerlerden birisi.vişne caddesi karlıdağ caddesi doğu garajı hep sakat yerler buralar.ben her gün oralarda dolaşıyorum işim tütüncüoğlunda,inanır mısın koca transporter minibüsle başa çıkamıyorum oralarda.
aman çok daha dikkatli ol,hatta o civarda o motorla dolaşma bile,asfalt cam gibi motor çok güçlü bela alırsın başına,Allah beterinden korusun.

enxdesign ve bilginozi, kullandığınız kameraların marka modelleri nedir? motora tam yatınca (öne eğilince) bi sorun cıkartıyor mu? birde son olarak o kamera sistemi modeli nedir?

Büyük geçmiş olsun dostum neyseki olayı kanıtlıyacak durumunvarmış.
Aslında 2008 600rr görüyorum profilinde bence sen yol kurbanısın 6 yıllık 600 rr tecrübenle artık bu tip öküzlere alışmış olmalısn bizim ülkemizde malesef böyle, yola cıkılacaksa o yolun yarısı kapatılır önce..

enxdesign ve bilginozi, kullandığınız kameraların marka modelleri nedir? motora tam yatınca (öne eğilince) bi sorun cıkartıyor mu? birde son olarak o kamera sistemi modeli nedir?

Kameranın modeli GoPro 2. Kamerayı vantuz ile uygun yere sabitliyorsun. İkinci paylaştığım fotoğrafta en son eğildiğim yer o kadar. Ayrıca farklı açılardan yapıştırabiliyorsun. (aynı kamera ile çekilmiş video)

Öncelikle geçmiş olsun Allah beterinden saklasın asfalt kalitesinin iğrençliği başınıza bela olmuş bü yüzden gıv gıv giderken arka freni kullanmak bu tür kazaları önleyebilir.

Bu arada 5.21'de ''kontağı kapat yatak sarcak'' diyen arkadaş bank angle sensöründen habersiz sanırım :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat

Kameram sj4000 ilk çıkan versiyonu. Kutudan bir sürü aparat çıkıyor. Ama deponun ön kısmına monte edince eğilmek engel teşkil etmiyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:27 ----------

Büyük geçmiş olsun dostum neyseki olayı kanıtlıyacak durumunvarmış.
Aslında 2008 600rr görüyorum profilinde bence sen yol kurbanısın 6 yıllık 600 rr tecrübenle artık bu tip öküzlere alışmış olmalısn bizim ülkemizde malesef böyle, yola cıkılacaksa o yolun yarısı kapatılır önce..

Aslında benimde kusurum olmasına rağmen olaydan çok sonra şunu farkettim. Motoru 2 hafta yatırınca 36psi olması gereken ön lastik basıncı 17psi lere (arka 42 den 27ye) kadar düşüyor. Bu durumda ne fren kalıyor ne yol tutuşu. Hele ki arka lastik en ufak gazda sarmaya başlıyor. Bu kazada sanırım en büyük etken buydu. Yoksa öyle kaydıracak seviyede fren yapmadığımı çok iyi biliyorum, hızımda 20km civarıydı tahminen, böylelikle lastik basıncının öneminin öğretildiği kadar yüksek olduğunu yaşayarak tecrübe etmiş oldum.

Neyse olan olmuş artık sağlıkta sorun yoksa Nice 1000 RR lar gelir 600 RR lar gider, Sen kendine dikkat et yeter ucuz atlatmışsın, Yeni yılda kazasız sürüşler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Geçmiş olsun ama kaza yapacak bir pozisyon değil, hemde hiç değil, acemilikle bindiğin 600rr ve kabak lastik birleşmesinden olmuş bu nurtopu gibi kaza malesef.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Arkadaşlar tekrar merhaba, motosikletimi alalı neredeyse 1 yıla yaklaştım. Küçük bir kaza daha yaşadım. Sanırım yavaş gitmenin verdiği rahatlıkla frenlemede gecikme yaşadım. Çok şükür bende ve motorumda bir sorun olmadı. Sadece debriyaj manetinin ucu kırıldı. Tekeriniz düz bassın.

Geçmiş olsun kardeş. Bence sen motoru bir garaja kapa güzel bir eğitim al. Üzücü haberini okumak istemeyiz. İlk motorun mu ?

Yanlış anlama ama taktığın ABS nin performansından eminmisin. Bu mesafede duramamış olmak zor gibi. Yada kamera olunca hız algısı farklılaşıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar