600rr Kaza

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Arkadaslar merhaba,
Dün 600rr ile küçük bir kaza geçirdim. Özetlemek gerekirse tali yoldan yolun ortasına kadar çıkan bir araç, yol hafif sağa virajlı olduğu için gidon da tam düz değildi, asvalt da kabak olunca ön frene hafif dokunmamla beraber ön lastik kayıp hemen tekrar tutunca gidonu iyice döndürdü ve asvaltla buluştum. Kazaya sebep olan vatandaş da yolun ortasına kadar çıkmış ama sen kaydın bende suç yok diyor. Videoda konuşmalar falanda duyuluyor. Kamera var deyince tutanağa da razı oldu. Siz siz olun mutlaka kamera bulundurun.

Geçmiş olsun. Olur böyle şeyler size bişey olmasın. Kamera gerçekten şart.

geçmiş olsun dostum. bence şehir içi için gayet makul hızlarda ve tedbirli kullanıyorsun ama kaza işte oluyor.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
geçmiş olsun dostum. bence şehir içi için gayet makul hızlarda ve tedbirli kullanıyorsun ama kaza işte oluyor.

Tesekkür ederim. Evet hızım çok düşüktü. 20-30km arası ancak ama frene dokunduğum anda kaydı motor. Şaşırdım kaldım. Rahatlıkla durulacak mesafe ve hız vardı aslında. Tutanak tuttuk bakalım trafik sigortasından yaptırabilecekmiyiz.

geçmiş olsun kardeş,sanırım sen asvalt kurbanı olmuşsun yurdumuzun çoğu yerinde zaten kalitesiz olan asvalt şehiriçinde belirli yerlerde resmen mermer gibi düzleşiyor,bende hafif bir yağmurda senin yaptığın kazanın benzerini yaptım,kaskın kıyafetin vardı çok güzel sende de birşey yok gibi o çok iyi işte.

DKN

ss motor daha fazla tecrübe ister. biz boşuna mı diyoruz 125 cc ile başlayın eğitimlere katılın, motor hacminizi kademe kademe yükseltin diye. sana tavsiyem motorunu garaja çekip kendine bir 125cc scooter al ve eğitimlere katıl. geçmiş olsun

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
ss motor daha fazla tecrübe ister. biz boşuna mı diyoruz 125 cc ile başlayın eğitimlere katılın, motor hacminizi kademe kademe yükseltin diye. sana tavsiyem motorunu garaja çekip kendine bir 125cc scooter al ve eğitimlere katıl. geçmiş olsun

Dostum o muhabbete başlamayalım. SS değil burda konu.

Geçmiş olsun ama ben nasıl kaza yaptınız çözemedim. Dalgın anınıza denk gelmiş. Birde öndeki ekran navigasyon falan olsa gerek. Konumu dikkat bozucu bir yerde diye düşünüyorum. Gözünüze girmeyecek bir yere konumlandirmak daha iyi olabilir.

Bu 600rr kullanan arkadaşımızın 600cc tecrübesi daha gelmemiş bana göre 250cc geçip bi 10.000 KM daha yapmalısın bence öle düşüş olmaz ben daha farklı bir kaza bekledim araba üstüne çıkmış görmemişsindir ani kırmadanda kaymıştır dedim ama önünde arabayla çok fazla mesafe vardı sen gördüğün halde durmamış 3 5 sn sonra ani fren yaptın heralde direksiyonu çevirerek yada ani fren yapmadın sağa döniyim geçiyim derken lastiğin kaymış halbuki sağa dönerkende orda yavaş dönebilirmişsin arabayla aranda baya mesafe vardı kendi hatan ve tabi asfaltın kötü oluşundan düşmüşsün geçmiş olsun gine yavaşmışsın allah korumuş ama ilk çıkarkende sende bi tedirginlik yola çıkarkende diğer 600rr cılar gibi değilsin daha yeni geçtin 600rr heralde dikkat et daha 600rr da çok az tecrüben var ilk önce motorunu tanı motorunu tanıdığın zaman özellikle lastiğin durumunu bildiğin zaman düşmessin kardeşim

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:47 ----------

lastiğinin hangi yol şartlarında kayıcağını ne şekilde kayıcağını bilirsen düşmessin ben ilk motorum mondial 150mr vulture o iğrenç çıkma naylon lastiklerle kullandım senin bu 600rr ile düştüğün şekilde 2 3 kere düştüm ve özellikle yağmurda en ufak frende arka sağa sola kayıyodu çok kötü şekilde ön kayarsa zaten hiç şansın yok düşüyosun okadar kötü ondan sonra lastiği değiştirdim birazdaha ii oldu 2500 KM kadar düşüşlerden sonra yavaş kullanıp nerelerde kaydığına dikkat ettim ve öğrendikten sonra 7000 KM kadar bir daha hiç düşmedim vede 100 110 basıodum iğrenç lastiklerle motoru tanıyınca gerçekten bir sorun olmuyo ve geliştiğimi farkettim şimdi ama kullandığım en iğrenç motordu şimdi honda cbf 150 kullanıyorum tekrar geçmiş olsun motorunu tanıyana kadar öle ani gazlamalarda yapma lastklerini bilmiosun nerde kayar fren yaptığında gine düşebilirsin geçmiş olsun yanlış anlamayın benim de fazla tecrübem yok ama gördüğüm hissettiğim kadar birşeyler söledim yanlışım varsa bilgilendirirseniz sevinirim birşeydaha öğrenmiş olurum saygılar

Bence rahatlıkla kurtarabileceğiniz hızdaymışsınız ve mesafeniz de var. Karşı aracı çok suçlu bulamadım. Siz panikleyip düşmüşsünüz gibi gözüküyor. Bunda asfalt kalitesi falan da önemli olabilir tabi.

Cok gecmis olsun biraz asfaltin etkisi olmus olsada nie panik yaptin bian yada kombine fren yapsaydin keske... kacicagin yerde var gibi cunku...

DKN

canı düşmek istemiş düşmüş. sanki asfalt kalitesi memleketin heryerinde kalitelide sadece orada kalitesiz gibi konuşmayın arkadaşlar yapmayın ya.. tüm motorcu arkadaşlarımız burda kendini yırtıyo motor hacminizi tecrübenize bağlı olarak kademeli yükseltin eğitim alın diye..

adam kaza yapmış önce bir geçmiş olsun denir.sonra tecrubeli ya da değil sonuçta vurgu yapmak istediği araç kamerası..

Geçmiş olsun. Koruma takozu da yokmuş, umarım hasarın çok değildir.

Panik fren kurbanı olmuşsun. Kompresör yapıp yanından geçebilirdin, arka freni sıkıp kolayca durabilirdin.

öncelikle geçmiş olsun
kaza anını 3 kez izledim
araçta suç varda okadar yok hocam
olayı ben sizin biraz dikkatsizlik asvalt ve panik firene baglıyorum
bu arada lastiklerin durumu nedir marka kullanım süresi kabaklığı
bol bol geçmiş olsun umarım tekrarını birdaha yaşamazsınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar