600 cc Motorla NASIL DURULUR

200 lü süratlerde giderken normal bir frenlemedenmi bahsediyorsun yoksa panik frenlemeyimi sormak istedin.?

Yanlış anlaşımla için bit daha tekrarlayalım, yüzde 70-30 denilen şey frenlerin motosikleti durdurma kapasitesidir. Ön arka freni aynı anda kullanır ve lastikler kilitlenmeyinceye kadar iki frenide sıkarsanız ön fren örnepin durdurma işleminde %70 rol oynarken arka % 30 rol oynar. Yani siz iki freni de ayrı ayrı %100 er şekilde kullanırsınız. Bu oran sürücü kilosu ve motosiklet modeline göre değişebileceği gibi değişmeyen şey ön ve arka frenin kilitlenme anına kadar(tekerlekler kaymadan/kilitlenmeden) kullanıldığıdır. Yani önü 3 birim sıktım, arkayı da 1 birim sıkayım diye bir oran yok.

Bak bu oldukça aydınlatıcı oldu. Teşekkürler.

600 luge gecınce egıtım alıcakmıssın komıkmıs cıdden. sen 600 luge gecene kadar 100 km hızla gıderken ani fren yapman gereksin bir yap bilmeden bi yere düş o zaman dersin keşke ilk başta alsaydım eğitim diye...

Yanlış anlaşımla için bit daha tekrarlayalım, yüzde 70-30 denilen şey frenlerin motosikleti durdurma kapasitesidir. Ön arka freni aynı anda kullanır ve lastikler kilitlenmeyinceye kadar iki frenide sıkarsanız ön fren örnepin durdurma işleminde %70 rol oynarken arka % 30 rol oynar. Yani siz iki freni de ayrı ayrı %100 er şekilde kullanırsınız. Bu oran sürücü kilosu ve motosiklet modeline göre değişebileceği gibi değişmeyen şey ön ve arka frenin kilitlenme anına kadar(tekerlekler kaymadan/kilitlenmeden) kullanıldığıdır. Yani önü 3 birim sıktım, arkayı da 1 birim sıkayım diye bir oran yok.

Sağolun.
Bende diyorum bu nasıl iş belli bir oranı mı var :)

600 ü biilmem de motor dediğin şey araba gibi zınk diye durmuyor. Arka fren zaten fasa fiso ciyaklaya ciyaklaya gitmeye devam ediyor. Motosikleti durdurursa ön fren durdurur. Kombine çalış iki frene de , inşallah böyle birşeye ihtiyacın olmaz.

270 ne abi ya atalarını mı özledin. İlla onların yanına mı gitcen.

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:16 ----------

[/COLOR]

11karakter

orada durmuyor motor sadece yavaşlıyor

video daki sürücü sanki durabilmiş gibi yanlış yönlendirmeyelim lütfen fren işine girmeyeceğim o aldığınız riskle alakalı fizik kuralları sabit zaten

benzer şöyle bir video var https://www.youtube.com/watch?v=SMWrMIIRu2w

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar