Selamlar ben de yaklaşık 2.5 ay kadar senin gibi çok araştırmıştım ve tam 3 hafta önce bi motor alarak bu topluluğa katıldım
Özellikle trafiğin yoğun olduğu caddelere-bulvarlara çıkacaksan 50cc önermem. 50 cc sadece sokak aralarında veya merkezden uzakta yerleşim yerleri için uygun. Mevcut 50 cc'yi yükseltmenin de çok sağlıklı bi çözüm olacağını düşünmüyorum kısa vadede ciddi sorunlar çıkarabiliyor çünkü blok 50 cc güç üretmek için üretilmiş.
Ben 2 model arasında kalmıştım;
1. KUBA Brillant Pro Plus (50/125)
2. RKS Bitter pro
Bu iki motor bloğunun ikisi aynı sadece malzeme kalitesi, kasa gibi artı eksileri var.
Sonra ARORA Safari 50/125 modelini gördüm ve hiç düşünmeden aldım.
Diğer 50/125 lerden farklı bir motor bloğu kullanıyor, söylentiler doğruysa honda'nın motor bloğunu kopyalamışlar. Bu da performans ve dayanıklılık açısından diğerlerine kıyasla bana bi tık daha fazla güven verdi.
Ek olarak çin motorlarda görülen aşırı titreme sorunu bu motor bloğunda yok.
Gri blok olarak geçiyor sarı sitede. Arora'nın farklı motorlarıda var aynı şekilde gri blok olarak geçen.
Performans olarak bence çok çok iyi bir motor özellikle kısa sürede ivmeleniyor ve bu da trafikte ektra bir güven sağlıyor.
Ben ikinci el olarak 55.000TL'ye aldım. Eğer yaşadığın ilde bu fiyatlara bulabilirsen bu motoru önerebilirim.
Motorun toplam KM'si 4600 benim toplam KM'em 750 oldu
Çinli bi motor aldığında orjinal lastiklerini ve kayışını değiştireceğini de unutma
Lastik olarak Anlas 360grip
Kayış olarak Bando öneririm.
Bu da benim oğlan