50CC SCOOTER ÖNERİSİNDE BULUNUR MUSUNUZ

Merhaba,aranıza yeni katıldım.Daha önceden hiç scooter ya da motosikletim olmadı.Belli bi deneyim kullandım arkadaşlarımın vs ama şahsıma ait ilk defa almayı düşünüyorum.Muhtemelen çokça kez sorulmuştur ama sizlerden ricam 50CC Scooter için ne önerirsiniz evet neredeyse hepsi aynı beğendiğini al geç diyeceksiniz fakat yine de sormak istiyorum.Kuba space pro 50 ve Bluebird aklımda var az çok.50/125 olanlar 70-75’den başlıyor o kadar çıkamam maalesef 50₺’ya falan karta taksit yaparak alacağım.Aldıktan sonra neleri değiştirmemi önerirsiniz.Bir de 80cc yaptırmayı düşünüyorum.Teşekkürler

Motosikleti
Hero Dash125
50 cc'de bu grubun çok sevdiği örnekler var ama sigorta yapılamayışı işi tuhaf bir duruma sokuyor. Trafiğe çok katılmayacaksanız ve iyi sürücüyseniz kullanılabilir ama riske girmeye bence hiç gerek yok. Bu nedenle uzunca süren 50 cc araştırmasından sonra 125 cc için ehliyet almaya karar verdim. Kuryelik yapmayacak olsam alırdım 125 cc bir çinli, bunu yürütmeyi bilen birini bulur başına bela olurdum. Olay beni japona itiyor, bir taraftan dash aklıma giriyor, bütçe beni dürtüyor, bakalım ne olacak😃 ama şunu biliyorum, 50 cc almayacağım.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
sigorta yaptırılan bi motosiklet alın alacak paranız yoksa da binmeyin

Teşekkürler hepinize sorduğum soruya karşın bir cevap göremiyorum.Espri ve üstten konuşmanız için bir şey diyemem.Ehliyet için zamanım ve ayırmak istediğim bir bütçem yok.Keyifden de değil mecburiyetten Scooter’a yöneliyorum.Çift vasıtaya ancak bu şekil geçiş yapabilirim.Tavsiyeler için sağolun.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

50 cc'de bu grubun çok sevdiği örnekler var ama sigorta yapılamayışı işi tuhaf bir duruma sokuyor. Trafiğe çok katılmayacaksanız ve iyi sürücüyseniz kullanılabilir ama riske girmeye bence hiç gerek yok. Bu nedenle uzunca süren 50 cc araştırmasından sonra 125 cc için ehliyet almaya karar verdim. Kuryelik yapmayacak olsam alırdım 125 cc bir çinli, bunu yürütmeyi bilen birini bulur başına bela olurdum. Olay beni japona itiyor, bir taraftan dash aklıma giriyor, bütçe beni dürtüyor, bakalım ne olacak😃 ama şunu biliyorum, 50 cc almayacağım.
Ben de sizinle aynı fikirdeyim ama şu an hiç ehliyetle uğraşabilecek bi zamanım yok alıp geçeceğim işin açıkçası

Motosikleti
Honda Forza
Normalde bende 50cc tavsiye etmem ama ehliyet alacak zamanım da bütçem de yok diyorsan burada kafanı karıştırmanın hiç manası yok. Rks, kuba vs markalarda hazır çevrilmiş halde olan motorlar da mevcut.

Yeni vergiler de binmeden önce git taksitle motosikletini al geç. 50kya 10 taksitle aldığın motor 2 sene sonra çöpte olsa çok koymaz diye düşünüyorum.

Normalde bende 50cc tavsiye etmem ama ehliyet alacak zamanım da bütçem de yok diyorsan burada kafanı karıştırmanın hiç manası yok. Rks, kuba vs markalarda hazır çevrilmiş halde olan motorlar da mevcut.

Yeni vergiler de binmeden önce git taksitle motosikletini al geç. 50kya 10 taksitle aldığın motor 2 sene sonra çöpte olsa çok koymaz diye düşünüyorum.
Eyvallah teşekkür ediyorum.Ben olsam ben de etmem ama şu an durum bu.

Motosikleti
Honda Forza
Eyvallah teşekkür ediyorum.Ben olsam ben de etmem ama şu an durum bu.
2 sene önce senin durumundayım. Ev kredisi vs ödüyordum düzgün bir motor alacak param yoktu. İnsanların çin malı, alma elinde kalır vs laflarını dikkate almadan gidip 9 taksitle yanlış hatırlamıyorsam 45.000e alıp 1.5 sene bindim. İmkanım olsa Japon alırdım tabi ama o an gücüm ona yetiyordu ve onu aldım. Şimdiden hayırlı olsun moturunuz. Kazasız belasız problemsiz bilmenizi dilerim.

Motosikleti
Hero Dash125
Teşekkürler hepinize sorduğum soruya karşın bir cevap göremiyorum.Espri ve üstten konuşmanız için bir şey diyemem.Ehliyet için zamanım ve ayırmak istediğim bir bütçem yok.Keyifden de değil mecburiyetten Scooter’a yöneliyorum.Çift vasıtaya ancak bu şekil geçiş yapabilirim.Tavsiyeler için sağolun.

Ben de sizinle aynı fikirdeyim ama şu an hiç ehliyetle uğraşabilecek bi zamanım yok alıp geçeceğim işin açıkçası
(Üstenci tavra gıcık olan biri olarak, böyle bir yorum almak kendi adıma hoş olmadı. Samimi olarak düşüncemi paylaşmak istemiştim.) 50 cc benim hâlâ ilgi alanımda ama şu anki durumda öneri vermeyi etik bulmuyorum. Kişisel almayın lütfen. İyi forumlar.

Kapatmış.
50 cc de Sigorta yok. Bir de üstüne yükseltip binecek ki öğrendiğim kadarıyla yükseltme mümkün ama tam yükseltmeden anlayan tamirci bulma sansı çok az. Cebinin zarar görmeme ihtimali çok düşük. Hani ben bütçe odaklı gittiğim için olaya buradan girdim. ***Kimsenin lafıyla sözüyle üzmeyin kendinizi. Hayat kısa, sizi gülümseten şeyler bulun devam edin. Kiminin tarzı öyle kiminin niyeti iyi kiminin kötü... İşimizi yarayanları dolduralım heybeye, yaramayanı sallayalım gitsin.

Son düzenleme:
(Üstenci tavra gıcık olan biri olarak, böyle bir yorum almak kendi adıma hoş olmadı. Samimi olarak düşüncemi paylaşmak istemiştim.) 50 cc benim hâlâ ilgi alanımda ama şu anki durumda öneri vermeyi etik bulmuyorum. Kişisel almayın lütfen. İyi forumlar.

Kapatmış.
50 cc de Sigorta yok. Bir de üstüne yükseltip binecek ki öğrendiğim kadarıyla yükseltme mümkün ama tam yükseltmeden anlayan tamirci bulma sansı çok az. Cebinin zarar görmeme ihtimali çok düşük. Hani ben bütçe odaklı gittiğim için olaya buradan girdim. ***Kimsenin lafıyla sözüyle üzmeyin kendinizi. Hayat kısa, sizi gülümseten şeyler bulun devam edin. Kiminin tarzı öyle kiminin niyeti iyi kiminin kötü... İşimizi yarayanları dolduralım heybeye, yaramayanı sallayalım gitsin.
Kesinlikle size karşı bir sözüm olmadı yanlış anlaşılmayı ve kaba olmayı istemem.Sizin mesajınıza özellikle ayrı olarak cevap yazmıştım hatta.İnce düşünceleriniz için çok teşekkürler yazdığınız her kelime benim için kıymetliydi,içtenlikle..

2 sene önce senin durumundayım. Ev kredisi vs ödüyordum düzgün bir motor alacak param yoktu. İnsanların çin malı, alma elinde kalır vs laflarını dikkate almadan gidip 9 taksitle yanlış hatırlamıyorsam 45.000e alıp 1.5 sene bindim. İmkanım olsa Japon alırdım tabi ama o an gücüm ona yetiyordu ve onu aldım. Şimdiden hayırlı olsun moturunuz. Kazasız belasız problemsiz bilmenizi dilerim.
Durumlar az çok aynı inanın.Eşim de çalışıyor arabayı tamamen ona bırakıp kendim scooter ile işe gidip geleceğim çünkü aracın ne Km’sine ne de yakıtına yetişilmiyor ben kullandığım zaman.Onun yerine motor alıp yakıt parasıyla onun taksidini ödeme niyetindeyim.Arada o da kullanır diye gidip ehliyet alıp 125’de almak istemiyorum çünkü bu sefer çift ehliyet almamız gerekecek.

Motosikleti
Ns200 15"
50 cc skuter modellerinin bir çoğu aynı alt takıma sahip sadece tipleri değişiyor, grenajı bulunan 50 cc olsun ne olursa olsun :). Aldıktan sonra değişmeniz gereken bence en önemli şey kayış, genelde Çin malı motosikletlerde kayışlar dandik oluyor ve insanın tadını kaçırıyor. Kayış alırsanız yerli Bando (yeşil) açıkçası pek önermem, çünkü ömrü benim kullanmama çok kısa geldi ve hemen dağılmaya başladı onuda bugün varyatörü söktüğümde üstündeki ipliklerin kayıştan dağıldığını gördüm ve dişlerinin iç kısımlarında çatlakların olduğunu gördüm, günün sonunda çıkarttığım Gates marka kayışa geri döndüm çünkü çok daha sağlamdı (yerli Bando'dan 100 tl civarı daha pahalıydı fakat kesinlikle değer).

Rks stream 50 alabilirsin.
Bakayım hemen bi teşekkür ederim

50 cc skuter modellerinin bir çoğu aynı alt takıma sahip sadece tipleri değişiyor, grenajı bulunan 50 cc olsun ne olursa olsun :). Aldıktan sonra değişmeniz gereken bence en önemli şey kayış, genelde Çin malı motosikletlerde kayışlar dandik oluyor ve insanın tadını kaçırıyor. Kayış alırsanız yerli Bando (yeşil) açıkçası pek önermem, çünkü ömrü benim kullanmama çok kısa geldi ve hemen dağılmaya başladı onuda bugün varyatörü söktüğümde üstündeki ipliklerin kayıştan dağıldığını gördüm ve dişlerinin iç kısımlarında çatlakların olduğunu gördüm, günün sonunda çıkarttığım Gates marka kayışa geri döndüm çünkü çok daha sağlamdı (yerli Bando'dan 100 tl civarı daha pahalıydı fakat kesinlikle değer).
Evet kayış muhabbetini ben de çok duydum genellikle bandoyu görüyordum.Gates marka ekstra aldığınız bir kayış değil mi ? Orijinal kendi kayışı değildi scooterın

Motosikleti
Ns200 15"
Evet kayış muhabbetini ben de çok duydum genellikle bandoyu görüyordum.Gates marka ekstra aldığınız bir kayış değil mi ? Orijinal kendi kayışı değildi scooterın
Skuterimin kayışı kopmuştu ve kayış alacağım zaman başka varmı diye sormuştum Gates olduğunu söylediler, yerli Bando ile arasında çok fark vardı direkt onu almıştım. Orijinal ebatta ama farklı üreticinin ürünü. Gates'de senelerin kayış markasıdır, özellikle arabalara ürettiği kanallı kayışlar ile bilinir.

Motosikleti
Forza 250
Selamlar ben de yaklaşık 2.5 ay kadar senin gibi çok araştırmıştım ve tam 3 hafta önce bi motor alarak bu topluluğa katıldım :)

Özellikle trafiğin yoğun olduğu caddelere-bulvarlara çıkacaksan 50cc önermem. 50 cc sadece sokak aralarında veya merkezden uzakta yerleşim yerleri için uygun. Mevcut 50 cc'yi yükseltmenin de çok sağlıklı bi çözüm olacağını düşünmüyorum kısa vadede ciddi sorunlar çıkarabiliyor çünkü blok 50 cc güç üretmek için üretilmiş.

Ben 2 model arasında kalmıştım;
1. KUBA Brillant Pro Plus (50/125)
2. RKS Bitter pro

Bu iki motor bloğunun ikisi aynı sadece malzeme kalitesi, kasa gibi artı eksileri var.

Sonra ARORA Safari 50/125 modelini gördüm ve hiç düşünmeden aldım.
Diğer 50/125 lerden farklı bir motor bloğu kullanıyor, söylentiler doğruysa honda'nın motor bloğunu kopyalamışlar. Bu da performans ve dayanıklılık açısından diğerlerine kıyasla bana bi tık daha fazla güven verdi.
Ek olarak çin motorlarda görülen aşırı titreme sorunu bu motor bloğunda yok.
Gri blok olarak geçiyor sarı sitede. Arora'nın farklı motorlarıda var aynı şekilde gri blok olarak geçen.
Performans olarak bence çok çok iyi bir motor özellikle kısa sürede ivmeleniyor ve bu da trafikte ektra bir güven sağlıyor.

Ben ikinci el olarak 55.000TL'ye aldım. Eğer yaşadığın ilde bu fiyatlara bulabilirsen bu motoru önerebilirim.
Motorun toplam KM'si 4600 benim toplam KM'em 750 oldu :)

Çinli bi motor aldığında orjinal lastiklerini ve kayışını değiştireceğini de unutma :)

Lastik olarak Anlas 360grip
Kayış olarak Bando öneririm.

Bu da benim oğlan :)

mondial ving50 almıştım kız arkadaşıma hiç sorun yaşamadan sürdü hatta sık sık sahilden pendik-kadıköy bile yaptı 6k km devirdi bir sezonda bi bakın derim

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sıfır çin malı alacağına alırken de satarken de kazanacağın neos daha mantıklı olur

sıfır çin malı alacağına alırken de satarken de kazanacağın neos daha mantıklı olur
Bakayım bi teşekkür ederim

Selamlar ben de yaklaşık 2.5 ay kadar senin gibi çok araştırmıştım ve tam 3 hafta önce bi motor alarak bu topluluğa katıldım :)

Özellikle trafiğin yoğun olduğu caddelere-bulvarlara çıkacaksan 50cc önermem. 50 cc sadece sokak aralarında veya merkezden uzakta yerleşim yerleri için uygun. Mevcut 50 cc'yi yükseltmenin de çok sağlıklı bi çözüm olacağını düşünmüyorum kısa vadede ciddi sorunlar çıkarabiliyor çünkü blok 50 cc güç üretmek için üretilmiş.

Ben 2 model arasında kalmıştım;
1. KUBA Brillant Pro Plus (50/125)
2. RKS Bitter pro

Bu iki motor bloğunun ikisi aynı sadece malzeme kalitesi, kasa gibi artı eksileri var.

Sonra ARORA Safari 50/125 modelini gördüm ve hiç düşünmeden aldım.
Diğer 50/125 lerden farklı bir motor bloğu kullanıyor, söylentiler doğruysa honda'nın motor bloğunu kopyalamışlar. Bu da performans ve dayanıklılık açısından diğerlerine kıyasla bana bi tık daha fazla güven verdi.
Ek olarak çin motorlarda görülen aşırı titreme sorunu bu motor bloğunda yok.
Gri blok olarak geçiyor sarı sitede. Arora'nın farklı motorlarıda var aynı şekilde gri blok olarak geçen.
Performans olarak bence çok çok iyi bir motor özellikle kısa sürede ivmeleniyor ve bu da trafikte ektra bir güven sağlıyor.

Ben ikinci el olarak 55.000TL'ye aldım. Eğer yaşadığın ilde bu fiyatlara bulabilirsen bu motoru önerebilirim.
Motorun toplam KM'si 4600 benim toplam KM'em 750 oldu :)

Çinli bi motor aldığında orjinal lastiklerini ve kayışını değiştireceğini de unutma :)

Lastik olarak Anlas 360grip
Kayış olarak Bando öneririm.

Bu da benim oğlan :)

Öncelikle teşekkürler.50/125 bakınıyordum ben de safariyi de görmüştüm şimdi tekrardan detaylıca bi göz atayım.Sağolun güzel tavsiyeler için :)

foruma cevabı vstrom650 ya da cfb-ybr olmayan öneri sorarsanız genelde garip cevaplar gelebiliyor. 50cc müthiş mantıklı bir seçim. yok ehliyet al yok sigorta yaptır diyenlere kafayı takmayın bence. direkt b ehliyetiyle alıp sigorta vs masrafı olmadan binebilmek büyük rahatlık. ben de öyle başlamıştım. biz yuki legend ile başlamıştık. 8 bin kilometrede satana kadar herhangi bir sorun yaşamadık. bir kere yıkadıktan sonra çalışmadı, biraz güneşte bekletince çalışmıştı.

50cc'de benim canımı sıkan tek şey servis olmuştu. yuki'nin doğru düzgün servisi yok ve gittiğimiz servis de (kadıköy/eğitim mahallesindeki servis) bizden çok para almıştı.

kısaca yaygın motor bloğu kullanan herhangi bir 50cc alıp 80cc'ye çıkararak (bunu bile riskli bulan olmuş, sanki şahin'i 6 silindir motorla swaplıyoruz) keyifle kullanabilirsiniz. ehliyete zaman harcamadan hem motoru hem de trafiği öğrenmek için çok mantıklı bir seçim olur.

Motosikleti
Kymco Downtown 250i
Memlekette hemen her arkadaşımda 50cc bi alet var. Arada onlardan alıp turluyorum kisa surede olsa bindiklerim arasindan fikir vermeye calisayım mondial beestreet ve kuba blueberry en kötüleriydi bence. Azure 50 birde oda kötuydü. Arora Cappucino 50 bir tık daha iyiydi bunlara göre.

arora cappuccino 50 leri ben de düşünüyorum ya, var mı kullanan nasıldır, tavsiye eder misiniz, sıkıntılı tarafları var mı? bendeki revolt rs1 aynaları ve egzoz koruması paslandı mesela, arorada var mı böyle paslanma sorunları?
ayrıca sitede bi cappuccino 50 bir de s50 diye iki model var, ikisi arasında renk haricinde bir fark var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar