Bu konu başlığı içerisinde pek çok hata var. Öncelikle şu bilinmeli ki 250 cc cruiser demek; aslında cruiser değil demektir. Cruiser tarzı hangi özellikleriyle ön plana çıkar ? 1. Yüksek motor hacmi (1 litre üstü) ; 2. Düşük devir ; 3. Yüksek tork ; 4. Uzun aks mesafesi ; 5. V-Twin silindir yerleşimi. Bunların haricinde bir cruiser için olmazsa olmaz görülen daha konservatif unsurlar da vardır. Bunlar; hava soğutma sistemi, karbüratörlü yakıt besleme sistemi, özelleştirilebilme olasılıkları, tek krank pin bağlantısı vs.
250 cc hacmindeki motosikletler hem düşük maliyetle üretilmelerinden hem de büyük modellerin minyatürleri olmaları dolayısıyla genel itibariyle "cruiser" tarzının içeriğini ve belli başlı unsurlarını yansıtmazlar doğal olarak. Bu sebeple çoğunlukla "görüntü" ve "seyir pozisyonu" ile bunu sağlamaya çalışırlar.
zaten keyfi veren şeydir görüntü ve seyir pozisyonu.. torku sesi çok alamassın belki ama önemli olan cruiser keyfini vermektir veriyorlarda.. gv ve daelim gibi kore malları iyiki varki cruiser keyfini ucuz fiyatlara insanlara sunup yaygınlaştırabildi..
Birde amaç öneli bunlar kullanışlı motorlar 250c.c az yakıyor şehir içi haliyle bir commuter gibi kullanımada geliyorlar çok amaçlı denilebilinir..
regal ile kore arasında da bir tık falan fark yok bildiğiniz 3 tık -5 tık fark var.. benim arkadaşım regalde tek piston çalışmadığı için yolda giderken kaza yapdı.. ben motor dendiğinde üstündeki afilli plastikden abartılmış parçalara bakmam .. üstündeki mühendisliğe ve motor teknolojisine bakarım.. regaller en azından benim sürdüklerim dd serisi kısa sür bendede vardı dengesi sağlam makinelerde değiller.. motor dengeli olmalıdır buda mühendislikden geçer.. yoksa ilk viraja 40 ile bile girsen kendini yerde görürsün..
kore markalarında ar ge var innavasyon var..adamlar mühendislik var.. bunu çin ile kıyaslayarak yazıyorum.. çinlilerde lifan belki biraz mühendislik vardır ama onun dışındakiler sadece kaba şekilde üretim var..
Son düzenleme: