Evettt konuyu da iyi ki hortlatmışım, bakın ne kadar şey öğrendik..
Öncelikle burada bu konuda tekrar ve tekrar yazan en acemisinden en ustasına tüm üstadlara selam olsun, düşüncelerinize, bilginize sağlık.
Aslında hortlamadan sonraki yazılarınızı tek tek okurken hepinizde ayrı ayrı bulduğum değerli bilgilerden alıntı yapacaktım fakat farkettim ki o kadar çok bilgi verilmiş, hepside emin olun benim gibi acemiler için o kadar değerli ki, kıyamadım yazıdan kısmaya, genel teşekkür etmek istedim hepinize..
Peki ben ne kadar acemiyim derseniz; Geçen yıl A sınıfı ehliyet aldım yamaha mt-07 kullandırdılar sınavda. Güzel de ne kelime inanılmaz bir şey..
Ama o an anladım motor işinde küçükten başlamak şart. Katılmayabilirsiniz, kabul, benim için diyelim. Zira tam da capozzz'un söylediği gibi yaş nerdeyse olmuş 35. Hep istemişim motor almayı, ama işte aileden izindi, ekonomik önceliklerdi, işti güçtü, vazgeçişlerdi filan derken

Aslında onla yaşamışız filan.
Neyse sonra hiç motor kullandım mı? Arkadaşın regal raptoru ile onun ısrarı sonucu bir tur attım. Onda ehliyet yoktu ama motor vardı, ben de ehliyet vardı motor yoktu.. Garip bir hayat şakası

Sonra, onu zorla benim ders aldığım hocaya götürüp ehliyet aldırdım filan, öğrensin dimi.. Sonuçta ehliyet aldığım tarihten beri (mayıs 2016) chopper/cruiser alacağım hevesi ile döndüm dolaştım. Tabi motora-ekipmana ayıracak para da yok. Ekonomik olsun gözüyle ararken dediler kışın al.. fiyatlar düşer.. Amaçları iyi de olsa keşke dinlemeseydim.. O dönemden beri fiyatları takip ediyorum çokça arttılar. Hiç unutmam Kuba sl 200'ler bile 6000 civarıydı şu ara 9000 gördüm.
Neyse uzatmayayım, daelim daystar, regal dd 250E-6C, hyosung gv250 derken baktım ki işin içinden çıkamıyoruz. Dediğim gibi hepiniz haklısınız. Evet regal çok feci customize edilebilir vs vs. evet hyosung çift silindir vs vs, daelim ön çift disk fren arka tek vs vs.. De galiba en önemli şeylerden biri o şehirde servis, usta, yada en önemlisi ikinci elini o şehirde bulabilmek. Arkadaş ne zormuş ya.
Tabi motorda yeni olunca, motor kullanan çok arkadaşınız da olmayınca kronikleri filan anca araştırıyorsunuz, binemiyor göremiyorsunuz. Regalin tipini çok seviyorum ki Zato'nun gönderdiği resimler on numara. ama Ankara'da bunları kime yaptırtabilirim yada ne kadara yaptırtırım bilmiyorum. Öte yandan bende tercihimi gv250 den yada daystardan yana kullanacağım gibi gözüküyor. Şu aralar motor bakıyorum sahibinden de bolca. Arasıra japonlara da bakıyorum kendimi tutamıyorum
Neyse bu motorların hangi km'si hangi modelinden sonrasına bakmalıyım sizce? Hangi sorunlarla karşılaşmam sözkonusu? Ikınci el motor almaya gitsem direk yiyeceğim kazığı da

Birde Ankara'da bu motorları kimler kullanıyor bi yazsanıza
Hazzılhar hocam gv250'inde çok güzelmiş sattın mı onu sen