Genelde gv250 ile karşılaştırmalar olmuş. Bence en komiği de cruiser karakterlerinin karşılaştırılması. 250 cc motosikletten ne kadar cruiser karakteri bekliyorsunuz anlamadım.Yok şu kadar devir çevirmezmiş,yok yarış motoru gibiymiş,yok cruiser motorun gücüne bakılmazmış. Görüntüsü cruisersa size sürerken zevk veriyorsa zaten iş bitmiştir. Ama 250 cc cruiser motosikletleri karşılaştırırken tabiki gücüne performansına bakılır. Çünkü 250 cc olduğundan alabileceğiniz tork sınırlı zaten. Bu sınıfta Daystar ve gv250'nin üzerine motosiklet tanımıyorum hala.
Nevada'ya gelirsek,inş çok başarılı bir motosiklet olur. İnş uygun fiyatla gelir ve bu sınıfta cruiser almak isteyenlere daha fazla seçenek sunmuş olur. Dediğiniz gibi 25-30 binleri bulacağını asla düşünmüyorum,20-22 arası bişey bekliyorum. Görünüş itibariyle güzel,ama bazı sıkıntıları var bence. Özellikle aynaların konumu çok rahatsız etti. Egzozlar da hoşuma gitmedi,çok yapay duruyor oyuncak gibi. Keşke krom kaplama yapsalarmış daha güzel olurmuş. Alacaklara hayırlı uğurlu olsun,keyifle kullanırlar inş
Yaşlı olsun ne olacak, parçası var hepsinin, servisi, ustası bol miktarda mevcut. Değiştirir bakımını yapar devam edersin. Ayrıca karbüratör candır, 1,5 litre fazla yakar ama bindiğin makinenin ruhu olur. Temel dert az yakan bir şeye binmekse zaten cruiser yanlış tercih. Kle klr yi bilemem, enduro sanırım ama 20 bün civarına saydığım seçeneklerin hepsinden bulunur, 2004-2006 model arası.O 20000 civarındaki Drag star, İntruder, Virago , Kle , Klr lerin en yenisi 10 yaşında. Zaten 2009 modelini de kolay kolay yirmiye alamazsın. Hadi aldın
diyelim, içinden ne çıkacak, tam macera. Allahın şanslı kuluymuşsun ki motor da fazla kullanılmamış , sağlam çıktı. Bahsettiğin makinelerin hiç biri 100
km de 5 litrenin altına inebilemez. Çünkü hepsi karbüratörlü eski teknoloji aletler . Nevada 100 km de 3 ile 4 litre arasında ( kullanım tarzınıza bağlı
olarak ) yakacağını tahmin ediyorum. Saygılarımızla efendim.
Yaşlı olsun ne olacak, parçası var hepsinin, servisi, ustası bol miktarda mevcut. Değiştirir bakımını yapar devam edersin. Ayrıca karbüratör candır, 1,5 litre fazla yakar ama bindiğin makinenin ruhu olur. Temel dert az yakan bir şeye binmekse zaten cruiser yanlış tercih. Kle klr yi bilemem, enduro sanırım ama 20 bün civarına saydığım seçeneklerin hepsinden bulunur, 2004-2006 model arası.
her motor yaşı itibari ile revize ister bu bir gerçek , revize dediğin şeyde iyi para tutar , zaten şu ekonomik sistemde son bir kaç aydır her şey 5 misli pahallandı.. balata dediğimiz basit bir parça olmuş 200-300 tl..
özellikle bazı cruiserların yaşlarından yada belli km lerinden ötürü basitte olsa masraflı kronikleri var.. mesela en500 de krankda boşluk oluyor sizin dragstarlarda şaft ve defransiyel arızasıda yaygındır belli bir km den sonra sizin motorunda artık yedek parçası üretilmediği için motorun revizesi çok tuzluya geliyor.. hemde bayağı.. bunlar örnekler tabii yaşı ilerledikçe her motor revize ister..
ABS'li olduğunu göz önünde bulundurursak 18 bin TL bence çok iyi bir fiyat. O fiyata gelirse ve kronik sıkıntısı olmazsa çok satacaktır.
Şu 15 yıllık Japon hurdalarını da artık unutalım yavaş yavaş. Bugün sokaklarda her tarafı zırıldayan 2005 model Çin cruiser motorları hala dolaşıyorsa son teknoloji bu motorlara en az 10 yıl hiçbir şey olmaz. Kimse motorunu ömür boyu sürmek için almıyor. 25 bin verip 15 yıllık motor almak adama koyar doğrusu...
Turkiyede yasiyorsak ,14-15 e sifir km gv250 satamiyorsa bayiler,bu motoru da mondial 14-15 e getirse bile satamaz.
satabilir nedeni mondialin ödeme koşulları.. gv yi kolay kolay hiç bir bayi taksitle veremez mondiali senet taksit her şekil satarlar.. birde mondial anadoluda tofaş gibi oldu insanlar sırf mondial olduğu için alıyor parçası yaygın servisi çok fiyatları uygun.. ohh my godd mondialimi övdüm ben :mrgreen: