Her zamanki gibi çinli mantığı dış görünüş güzel ..... Bakalım kaç kişinin daha canı yanacak :king:
GV250'nin kasa yenilendi. Artık tasarımı daha estetik ve sportif. Ön ve arkada standart Bosch ABS sistemi var. Ama o soba borusu egzozdan bir türlü vazgeçemediler. Türkiye'ye gelir mi bilemem ama Kore sitesinde fotoğraflarını ve google translate çevirisiyle özelliklerini görebilirsiniz:
http://www.krmotors.com/product/?pCode=10000042
motor dış görüntü şahane olmuşda bu saatten sonra zor türkiyeye gelmez tahminim.. zaten hysoungun bir distirübütör sorunu var türkiyede şu anda bile hyo yu kim getiriyor ben bilmiyorum en son kanuniydi ama galiba oda bırakdı...
bu motordan gv250 sahibi yada hastası şöyle faydalanır kendi gv250sini direk buna çevirebilir görüntü olarak.. dış kaplamalarını alıp çevirebilir.. çünkü teknik verilerine bakdım eski hyo larla birebir aynı motorda bir değişiklik yapılmamış şanzımanda aynı gene 5 ileri zaten ilk şanzımana bakdım 6 yapmışlarmıdır diye yakıt ekonomisi açısından.. oda aynı eskisi gibi 5 vites.
tek sanırım yenilik dış kaplama ve abs olmuş ama buda büyük bir yenilik. abs yi geçdim o çok zor oda olurda çok pahalıya patlar.. fakat dış kaplamasını aslında ucuza satsalar çevrilir o zamanda şahane bir motor olur tasarım olarak. tabii bunuda kimse yapmaz herhalde tahminim astarı yüzünü gene geçer.
Konu Çin'li 250 lik Cruiser olunca Lifan'dan bahsetmeden olmaz. Türkiye'de bu alanda test edilmiş onaylanmış bir marka olan Lifan yeni model Lifan V16 LF250D modelini neden getirmiyor acaba? Güzel de yapmışlar. Getirirlerse alımıyım? Yok almam. Biz alıcı değiliz. Bakıcıyız
http://www.lifanmotos.net/skin/default/images/LF250-D-01.png
küçük hacimde markalar universal motor üretir yani bir v motor yapmışsa gider onu racing ss modelinede koyar cruiser modelinede koyar naked modelinede koyar yada tek silindir yapışsa .. burda normal bir cruiser mantığı beklemek hata olur çünkü öyle bir lüksleri yok markaların küçük hacimde.
o yüzden küçük hacimden maksimum verim minumum yakıt tüketimi almak gerekir.. yıl olmuş 2018 artık 250c.c lik bir motor üretiyorsan bunu minumum 25 beygir ile zaten maksimumda 250c.c den alınabilicek beygir 31-32 beygirdir hadi biz düz diyelim 30 beygir olmalı.. yani 25-30 beygir arası olmalı artık 250c.c lik bir motor..
benim arkadaşımda versy 300 var .. gayet güzel seri 160-165 km hızlara çıkıyor inanılmaz az yakıyor.. öyle deli performans aramıyorsanki zaten enduroda gerek yok... motor sana büyük hacimi aratmıyor her tür ihtiyacına cevap veriyor .. büyük hacime ihtiyaç duymazsın..
küçük hacim motorlar yapılıcaksa artık bu tip verimli performanslı az yakan güzel giden motorlar yapılması lazım..
Lifan çinliler arasındaki muhtemelen en iyi markadır, Türkiyede bilinmemesine şaşıyorum zira bütün dünyanın en büyük motosiklet üreticilerinden biri , bu yeni tasarım da gayet güzel ama mondial nevada daha hojLifan Türkiyenin derhal aklını başına devşirmesi gerekiyor lifan gibi bi markayla rekor satışlar yapabilecekken internet sitelerini bile güncellemiyorlar
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:22 ----------
Şimdi burada ekmek-köfte ilişkisi devreye giriyor bu adamların yaptığı şey belli, yıllardır bilinen parçası ucuz, çalışma prensibi belli, tamiri kolay, iyi giden, az yakan bir motor bloğu var dünyanın her yerinde de bilinen bir motor bloğu bu kawasaki gibi bir marka elbette motor bloğu üzerine müthiş arge çalışmaları yapmak zorunda çünkü politikaları tamamen farklı , e paran varsa güçlü motor istiyorsan o markalara yöneleceksin , ucuz, bilinen, parçası ucuz tamiri kolay motor istiyorsan bu çinlilere yöneleceksin, zaten cruiser sınıfı bir motosiklette beygir öyle birinci planda olmaz biniciler için de versys gibi bir motorda performans çok önemlidir çünkü uzun yol motoru ama bu cruiser keyif motoru , tipini beğeneceksin yani tarz meselesi
motor dış görüntü şahane olmuşda bu saatten sonra zor türkiyeye gelmez tahminim.. zaten hysoungun bir distirübütör sorunu var türkiyede şu anda bile hyo yu kim getiriyor ben bilmiyorum en son kanuniydi ama galiba oda bırakdı...
bu motordan gv250 sahibi yada hastası şöyle faydalanır kendi gv250sini direk buna çevirebilir görüntü olarak.. dış kaplamalarını alıp çevirebilir.. çünkü teknik verilerine bakdım eski hyo larla birebir aynı motorda bir değişiklik yapılmamış şanzımanda aynı gene 5 ileri zaten ilk şanzımana bakdım 6 yapmışlarmıdır diye yakıt ekonomisi açısından.. oda aynı eskisi gibi 5 vites.
tek sanırım yenilik dış kaplama ve abs olmuş ama buda büyük bir yenilik. abs yi geçdim o çok zor oda olurda çok pahalıya patlar.. fakat dış kaplamasını aslında ucuza satsalar çevrilir o zamanda şahane bir motor olur tasarım olarak. tabii bunuda kimse yapmaz herhalde tahminim astarı yüzünü gene geçer.
Birkaç yıl önce konsept bir tasarım tanıtmışlardı gv300 diye sanırım bu o , Türkiye ye gelecek mi bu yeni kasa ?
gv250 nin motor bloğu suzuki ile beraber geliştirdikleri bir blok. silindir başına 4 valf lik gayet güzel bir motor.... motoru on numaradır yapısal olarak.. karbüratörlü versiyonunda 87 bin km yapan bir dayıyla tanışmışdım..
gv nin tek sorunu hep çevresel elemanlardan oldu buji piposu , oksijen sensörü falan.. gerçi onlarda hallediliyor. yoksa motoru on numara kalitelidir..
Bende tasarımı sevmem hantal duruyor... heybetli iri kıyım motordan anlamayan biri 250cc diyemez asla ama tasarım yok biraz daha estetik yapabilirlermiş..
Mesela bu nevadanın tasarımı çok güzel .. kymco venox tasarım efsane al portre gibi salonun ortasına koy biblo niyetine izle..
Bu motorların türkiye pazarına geitirlip getirilmeyeceği belli değil.Cruiser pazarı son 10 yılda ülkemiz için en kısır dönemini yaşıyor ve bu gidişlede öyle olmaya devam edecek.Çin pazarında yeni criser modelleri bende takip ediyorum,düşük veya orta segment motorlarda ülkemizde kullanılabilcek çok model varken gerek ditribitörlerin maliyet kaygısı gerekse cruiser kullanıcı kitlesinin ülkemizde SS ve naked gibi tarzlara göre düşük talep görmesi bu tarz motorların getirilmemesine sebeb oluyor.
Şuan cruiser şeklinde kullanılan ve parça kalitesi nispeten daha iyi olan superlight 200 modeli ülkemizde 12 bin tl den satılıyor.gv 250 modeli 16 bin olmuş.mondialin bu modeli gelse dahi fiyat aralığı 14-17 bin aralığı olacak.Bundan 3-4 yıl önce biz bu paralara sağlam 750-800 lük japon cruiser motorlar alıyorduk.Yani gelinen ekonommik şartlarda zaten talebi kısıtlı cruiser pazarında çok çeşitliliğin ülkemize getirilmesini ben pek beklemiyorum,keşke gelse ancak 250cc için dahi "yazık" dediğim bu peşin fiyatları distiribitör firmalarda gördüğü için o topa girip risk almak istemiyor,zaten şuan risk alınacak bir ticari ortamda yok dolayısı ile asya yada avrupa pazarında var olan çin veya japon cruiser motorlarının yeni modellerini beklemek çok mantıklı değil şu ortamda.