Abi burda adamlar ustalığın saatine 65 dolar alıyolar. Var mı böyle bişey? Bi de aradım motor çalışmıyo gelin bakın dedim. 40 mil ötede. Eğer çekmemiz gerekirse mil başına da 1.5 dolar alıyolar. 60 dolar geldin 60 gittin 120 dolar da öyle geçirecekler. Ben de kendi başıma halletmeye karar verdim yapabildiğimce. Ama yeni benzin koysaymışım en baştan bu kadar uğraşmazdım. O da bi tecrübe oldu. Zaten çok ucuz aldım motoru. Galeride aynısını 2500 dolara alacaktım hatta oradaki 6500 mildeydi (bendeki 4300) bankaya kredi başvurusunda bulundum vermediler. Şimdi ben buna hava müsade ettikçe biner nisan mayısa kadar alışırım. Sonra da satacağım fiyat en az 2000 dolar. Ondan sonra CBR 600 düşünüyorum.
Bu arada hava filtresine baktım temiz. Yine de temizleyeceğim onu. Karbüratör ve manifoldları da kontrol ederim ama önce nasıl yapıldığını öğrenmem lazım. Genel bakımı da elimden geldiğince yapmaya çalışırım. Tevsiyelerin için çok teşekkür ediyorum.
Yalnız benim 1-2 sorum var:
Motoru kapattıktan 1-2 saat sonra tekrar çalıştırmak için jikleyi mi açmak lazım? Jikleyi açıp 1 dk falan bekletiyorum yoksa stop ediyor. Gitmeye çalıştığımda da stop ediyor. Jikleyi de açınca çok rahatsız ediyor, devir 5000e kadar çıkıyor. Kademe kademe düşürüyorum, sonra stop etmiyor, rölantide kalıyor.
Rölantiyi de 1100-1000 rpm civarına getirdim ama rölanti stabil değil. Hep oynuyo. 1000-1100 aralığında bi azalıyo bi artıyo. Arabadaki gibi stabil yapmak mümkün mü? Yoksa bu da normal bi olay mı?
Bir de hararet göstergesi dururken ortaya yakın, giderken daha düşük gösteriyo? Optimum sıcaklık tam ortası olur diye biliyorum. Arabalarda öyledir. Bu da normal mi?
Sorulara madde madde cevap vermeye çalışalım elimizden geldiğince
1- Hava filtresi: temizleme, yenisi ile değiştir, aynı şekilde yağ ve benzin filtresini de. Mutlaka değiştir değiştirmediysen.
2- Jikle konusu: hava durumuna bakar, neredesin bilmiorum, ama Boston kışında, açıkta duruyorsa, kapattıktan yarım saat sonra bile jikle isteyebilir. ancak rölantinin dengesiz olması ve jikle istemesi sürekli (çok soğuk bir ortamda olmadığını düşünüyorum şu anda),
Senin motorda bir karışım problemi var. Ya karbüratör ayarında sorun var, ya da motor bir yerden hava çekiyor... Ha aslında 1000 - 1100 arası oynaması çok da sorun değil ama, bu ayarsız olduğunu gösterir.
Bu ayarı da yine de bir ustaya yaptırmanı tavsiye ederim. O hakkaten kasıyor adamı.
Ha eğer motor bir yerden hava alıyor ise, bu manifoldlardan birinden, yüksek ihtimalle de egzost manifoldunun çıkışındandır. Oraları güzelce incelemen lazım, genelde kauçuk parçalarda falan yaştan ve hava koşullarından dolayı esnekliği kaybetme ve çatlama kırılma oluyo vs. Oraları kontrol etmek kolay. Özellikle karbüratör girişine ve çıkışına bak, egzost manifoldunun çıkışına bak...
Hararet : annamadım ne demek istediğini tam olarak ama, anladığım kadarıyla bir sorun olacaını zannetmiyorum.