2006 Kawasaki 250 Yardim!

Merhaba arkadaşlar,

Uzun araştırmalarım ve bakınmalarım sonucu nihayet internetten bi tane 2006 model Kawasaki ninja 250r buldum. Önce $1750 fiyatı vardı pazarlık yapıp $1400'e indirdim. Yalnız, almaya gittiğimde benzin sızıntısı(büyük ihtimalle karbüratörden) olduğunu öğrendim. Satan adam da uzun süre garajda kaldığı için sızıntıyı farketmemiş. Ben geliyorum diyince motoru çalıştırmış sızıntısı olduğunu öğrenmiş. Ben gittiğimde komşusuyla beraber sızıntının nereden kaynaklandığını öğrenmeye çalışıyolardı. Neyse ben bunu yaptırayım öyle al dedi. 2 gün sonra aradı bunun işi uzayacak istersen bekle dedi. Ben de sen fiyatta bişeyler daha yap ben bunu böylece alayım dedim. Vel hasıl alttan girdim üstten çıktım motoru 1000 dolara aldım.

Ben oradayken bayağı bi benzin sızıntısı vardi ve karbüratörden olduğununu sanıyorum(satıcı da öyle dedi).

YouTube'dan videolara baktım da, karbüratöru sokmeyi ve bakiminin nasil yapildigini ogrendim.

Dun motorla bayagi ugrastim. Aku bittigi icin ilk basta arabadan sarj yapmaya ugrastim sarj edemedim. Sonra karburatoru soktum sizinti oradan kaynaklaniyodur diye ama karburator saglam. Benzinin doldugu odaciklari soktum, denge kollari saglam. Benzinin sizacagi baska bi yer yok benim bildigim.

Neyse karburatoru taktim geri yerine. Arabadan tekrar sarj ettim akuyu. Bu defa becerebildim. Marsa bastim, ilk etapta calismadi. Tam umudu kesiyoken mars almaya basladi. Biraz daha deneyip motoru calistirdim yalniz yag lambasi yaniyodu ve antifiriz kutusu bostu. Gaz vermeye calistigimda motor stop etti. Cikleyi cektim tekrar calistirdim, motor calisti 1-2 dakika sonra devir yukselmeye basladi. Bayagi bi yukselince cikleyi kapattim motor stop etti. Tekrar calistirdim bu defa da yag az ya da yok bise olur diye korkup motoru ben durdurdum. Sonra tekrar calsitirmaya karar verdim yine 2-3 dakika calisti devir dustu motor durdu. Tekrar marsa bastim calisti sonra devir dustu dustu dustu motor durdu. Ondan sonra ne kadar denediysem daha da calismadi. Bunlari hep aku arabaya bagliyken yaptim. Ne zaman baglantiyi arabadan kessem mars zayifliyor. 4-5 denemeden sonra da aku bitiyor. Bu arada calistigi sure icinde motor hicbise sizdirmadi.

Nedir abi bu motorun derdi? Aku mu yoksa baska bisey mi? Bilen arkadaslar yorumlarinizi bekliyorum

Şimdi bunun masrafı $200-$300 gibi bi miktar tutar diye tahmin ediyorum.

arkadasım once hayirli olsun motorun
bu ıslerde yeni gibi gorunuyorsun motor yillardir senin elinde bile olsa yagina suyuna hergun bakmalisin adamin yillardir garajda tuttugu motorun bikere yagi katilasmistir suyuda eksilmis olabilir yuksek ihtimalle akude dura dura gebermis de olabilir sen once motor yagini degistir suyunu tamamla sagina soluna iyice bir bak kirigi curugu varmi ondan sonra sarj etmek gerekiyorsa akunu sarja gotur yenisini alman gerekiyorsa yenisini al ondan sonra marsa basmayi dene sen en son yapilacak isi israrla en once yapmaya ugrasmissin ya motorda hic yag yada su yoksa motoru yakmista olabilirsin yagsizliktan yatak sardirmis da olabilirsin uzun sure kullanilmamis bir motorda marsa en son basilir en once degil.hadi kolay gelsin insallah buyuk bir problemi yoktur kazsiz belasiz surusler diliyorum sana

Motoru patlatmak için elinden geleni yapmışsın. Şimdi güzel bir usta bulup geri kalan kısmını ona bırakmanı öneriyorum.
buradan sana kim ne yazarsa yazsın falcılıktan başka bir şey olmayacaktır. Hiç buralarda zaman kaybetme iyi birisine yada iyi bir ustaya baktır. 3 kuruş kar edicem derken 10 kuruşla kurtaramazsın sonra durumu. Hatta motorun hurda olur gözlerinin önünde hiçbirşey yapamazsın. Parça fiyatına satmaya çalışırsın .. demedi deme ...

Internet iyidir, hoştur, bilgilendiricidir ama youtube'dan bakmayla motor tamir edilmez kardeş. Umarım motora ağır bir hasar vermemişsindir. Hemen iyi bir ustaya git, aman diyeyim...

Öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler.

Görünüşe göre ben bağayı bi acele etmişim. Bana kızmayın çünkü bu ilk motorum ve biran önce çalıştırmak istiyorum :)) Ama yinede neyin ne olduğunu bilmeden karbüratörü falan sökmemeliydim biliyorum :)) Neyse bugün konrol ettiğimde motorda yağ olduğunu öğrendim. Gösterge çok karaydı ve yağ lambası yanıyodu(çalışırken bile) boş sandım. Bugün biraz daha sabırlı davranarak, motorun içindeki yağı boşalttım. Meğer içinde 3.7 litre (4 Quart) kadar yağ varmış. Boşaltınca yağ seviye göstergesi de açıldı. Akan yağ su gibi akışkan ve simsiyahtı. Yağ boşalırken aküyü söküp test ettirmeye götürdüm ve malesef akümüz ölmüş. Gelirken yeni akü, 2 adet 1 er Quart (toplamda 1.9 litre) Valvoline 20w-50 motor yağı ve antifiriz aldım. Geldiğimde yağ tamamen boşalmıştı. Alt vidayı sıkıp yeni aldığım yağı üst kapaktan boşalttım. Boşalttığım yağ, önceki yağ kadar akışkan değildi yalnız göstergede bi değişiklik olmadı. Zamanla dolar diye bekledim ama değişen bişe yok. Göstergeye bakınca boş gibi gözüküyor halbuki neredeyse 2 litre yağ boşalttım. Bu arada antifirizi de doldurdum. Neyse yarın akünün suyunu doldurup şarj edeceğim. O şarj olduktan sonra takıp bujileri kontrol edeceğim.

Umarım bu defa doğru yolu izliyorumdur. Bunları yapmama rağmen hala çalıştırazsam neleri kontrol edeceğimi bilmiyorum. Bu arada ben motoru daha almadan önce benzin sızıntısı vardı şimdi benzin sızıntısı falan yok. Dün çalıştırdığımda da benzin sızıntısı olmadı. Bu ne anlama geliyor onu da merak etmiyorum değil.

Ustaların değerli yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler.

Bu arada ben Amerika'dayım o yüzden değerler dolar, quart cinsinden :)

1000 dolara 250 cc ninja öyle mi? ben scooterimi bu fiyata almıştım. böyle dünyaya lanet olsun.

Öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler.

Görünüşe göre ben bağayı bi acele etmişim. Bana kızmayın çünkü bu ilk motorum ve biran önce çalıştırmak istiyorum :)) Ama yinede neyin ne olduğunu bilmeden karbüratörü falan sökmemeliydim biliyorum :)) Neyse bugün konrol ettiğimde motorda yağ olduğunu öğrendim. Gösterge çok karaydı ve yağ lambası yanıyodu(çalışırken bile) boş sandım. Bugün biraz daha sabırlı davranarak, motorun içindeki yağı boşalttım. Meğer içinde 3.7 litre (4 Quart) kadar yağ varmış. Boşaltınca yağ seviye göstergesi de açıldı. Akan yağ su gibi akışkan ve simsiyahtı. Yağ boşalırken aküyü söküp test ettirmeye götürdüm ve malesef akümüz ölmüş. Gelirken yeni akü, 2 adet 1 er Quart (toplamda 1.9 litre) Valvoline 20w-50 motor yağı ve antifiriz aldım. Geldiğimde yağ tamamen boşalmıştı. Alt vidayı sıkıp yeni aldığım yağı üst kapaktan boşalttım. Boşalttığım yağ, önceki yağ kadar akışkan değildi yalnız göstergede bi değişiklik olmadı. Zamanla dolar diye bekledim ama değişen bişe yok. Göstergeye bakınca boş gibi gözüküyor halbuki neredeyse 2 litre yağ boşalttım. Bu arada antifirizi de doldurdum. Neyse yarın akünün suyunu doldurup şarj edeceğim. O şarj olduktan sonra takıp bujileri kontrol edeceğim.

Umarım bu defa doğru yolu izliyorumdur. Bunları yapmama rağmen hala çalıştırazsam neleri kontrol edeceğimi bilmiyorum. Bu arada ben motoru daha almadan önce benzin sızıntısı vardı şimdi benzin sızıntısı falan yok. Dün çalıştırdığımda da benzin sızıntısı olmadı. Bu ne anlama geliyor onu da merak etmiyorum değil.

Ustaların değerli yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler.

Bu arada ben Amerika'dayım o yüzden değerler dolar, quart cinsinden :)
öncelikle 2006 model ninjanın user manuel ve service manuelini bulup indir.orada ne tip ve ne kadar yağ koyacağın,ne tip buji hava filtresi vs. koyacağın hakkında bilgileri bulabilirsin.
2.el motor aldığımda yaptığım ilk şey yağ,bujiler ve hava filtresini değiştirmek olur.Bence öncelikle bunları değiştir motor kendine gelecektir ama 3.7litre yağ boşalttın ve tekrar doldurduğunda 1.9litre yağ koyduğunda gösterge boş gösteriyosa sanki yağı az koydun gibime geldi? user manueli kesinlikle indirip bi bak derim.
bide motor marş almıyosa akü takviyelip defalarca ard arda denemene gerek yok olmuyosa bırak biraz kurcala sonra dene.sonuçta durup dururken düzelecek değil, marş motorunuda yakma :)

öncelikle 2006 model ninjanın user manuel ve service manuelini bulup indir.orada ne tip ve ne kadar yağ koyacağın,ne tip buji hava filtresi vs. koyacağın hakkında bilgileri bulabilirsin.
2.el motor aldığımda yaptığım ilk şey yağ,bujiler ve hava filtresini değiştirmek olur.Bence öncelikle bunları değiştir motor kendine gelecektir ama 3.7litre yağ boşalttın ve tekrar doldurduğunda 1.9litre yağ koyduğunda gösterge boş gösteriyosa sanki yağı az koydun gibime geldi? user manueli kesinlikle indirip bi bak derim.
bide motor marş almıyosa akü takviyelip defalarca ard arda denemene gerek yok olmuyosa bırak biraz kurcala sonra dene.sonuçta durup dururken düzelecek değil, marş motorunuda yakma :)

User manualinde, wikipedia'da, hatta yağ doldurma kapağının üstünde bile 1.9L yazıyor. Ben de anlamadım. Boşalttığım yağ 3.7 litreydi ve yağ göstergesini tamamen doldurmuştu. Ben 1.9L koydum en azından yarısını doldurması lazımdı diye düşünüyorum. Bu şekilde çalıştırmaya çalışsam sıkıntı olur mu acaba?

User manualinde, wikipedia'da, hatta yağ doldurma kapağının üstünde bile 1.9L yazıyor. Ben de anlamadım. Boşalttığım yağ 3.7 litreydi ve yağ göstergesini tamamen doldurmuştu. Ben 1.9L koydum en azından yarısını doldurması lazımdı diye düşünüyorum. Bu şekilde çalıştırmaya çalışsam sıkıntı olur mu acaba?
onun sebebi motor yıllarca beklemiş olabilir yağa benzin karışmıştır ondan dolayı 3.7 litre akmıştır sen kitabına uygun yaptıysan sorun yok demektir

---------- Post added at 22:54 ---------- Previous post was at 22:51 ----------

ya amerikada hayat bedava tam benlik bi yer amerikayı istiyom :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
türkiye şartlarına göre orada 10 a yakın ninja alabilirsin,deneme yanılma ile bul illaki birtaneesi düzgün çıkar

Yağ göstergesi için yazdıklarımı unutun. Motoru eğince yağın seviyesi değişti. Yağın renginden yanılmışım :) Bu arada aküyü şarja bıraktım yarın bujileri de test edeceğim. Ondan sonra artık çalıştırmayı deneyeceğim. İnşallah çalışır :)

senin aldigin yag 2 zamanli motor yagi ,,sen motorunun 2 zamanli oldugundan eminmisin ..bence 10 w 40 yag alman gerkiyor gibime geliyor.marsa basmadan once birde manuel den ne tur yag koyman gerektigine bak istersen

senin aldigin yag 2 zamanli motor yagi ,,sen motorunun 2 zamanli oldugundan eminmisin ..bence 10 w 40 yag alman gerkiyor gibime geliyor.marsa basmadan once birde manuel den ne tur yag koyman gerektigine bak istersen

Yok yağın üzerinde 4 stroke yazıyodu, 4 zamanlı yani. Manuelde de 10w-40 ile 20w-40 arasındaki yağları kullanın yazıyor. Bunların hepsi 4 zamanlı olması lazım

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:45 ----------

Yok yağın üzerinde 4 stroke yazıyodu, 4 zamanlı yani. Manuelde de 10w-40 ile 20w-40 arasındaki yağları kullanın yazıyor. Bunların hepsi 4 zamanlı olması lazım

Yag bu

http://www.valvoline.com/products/consumer-products/motor-oil/motorcycle-atv-oil/13

uzaktan bilgi vermekle görmek ayrıdır . Meraklı olman güzel ama bence bir ustadan yardım al en azından neyı var neyı yok dıye. ondan sonra tamir kısmında sen devreye gırersın :) kolay gelsın

Aküm şarj oldu. Getirdim yerine taktım. Marşa bastım 1-2 defa çalışmadı. Bujileri kontrol ettim. Uçları bayağı bi siyahtı ama marşa bastığımda ateşleme yapıyorlar. Çok büyük bi ateş çıkmasada ufaktan cızıldıyorlar. Neyse taktım onları geri yerine. Tekrar marşa bastım. Yine çalışmadı. Egsozları kokladım benzin kokusu alıyorum ama bi türlü çalıştıramıyorum. Marşa basarken egsozdan sanki çalışacakmış gibi marş motoru her dödüğünde bürül bürül sesler geliyor ama çalışmıyor. Lütfen yardım edin ne yapmam gerektiğini bilmiyorum

Aküm şarj oldu. Getirdim yerine taktım. Marşa bastım 1-2 defa çalışmadı. Bujileri kontrol ettim. Uçları bayağı bi siyahtı ama marşa bastığımda ateşleme yapıyorlar. Çok büyük bi ateş çıkmasada ufaktan cızıldıyorlar. Neyse taktım onları geri yerine. Tekrar marşa bastım. Yine çalışmadı. Egsozları kokladım benzin kokusu alıyorum ama bi türlü çalıştıramıyorum. Marşa basarken egsozdan sanki çalışacakmış gibi marş motoru her dödüğünde bürül bürül sesler geliyor ama çalışmıyor. Lütfen yardım edin ne yapmam gerektiğini bilmiyorum

Siz elinizden geleni yaptığınıza inanıyorsanız, isterseniz bundan sonrasını bi motosiklet ustasına bırakın.Yoksa güzelim motosiklet perte çıkacak.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
marş motorun çalışıyor bujilerin ateşleme yapıyor kran sensorun okeydir akünde okey artık bana kalırsa uzun süre yattıgı için motor yakıt borularında sorun var ilk iş karbüratörü ve hala filtresi çıkar ikisinide adam gibi temizle sonra yakıt kablolarına bak tıkanma varmı yokmu depoyu iyice temizle yeni benzin yok ve kontgı çevir büyük ihtimalle çalışıcaktır.Böyle yatan motorlarda en büyük sorun genelde yakıt kablosudur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar