14 Yaşındayım 150 cc MondiaL aLdım

Çocugun suçu yokki, her insan gibi hevesli ve istekli.
14 yasındaki ogluna motorsiklet alan babada suç.

+1

Kardeşim daha yaşın çok küçük her ne kadar motor kullanmayı bilsende öncelikle yasalar buna engel.

Birde bilemeyeceğin bir şey varsa oda insanlar ne derece hayvan olabildikleridir.
Trafikte niceleri mevcut. Neyseki bulunduğun ilçe güzel bi yer, yoğunda değildir.
Ama sen, sen ol ehliyeti cebine koymadan trafiğe çıkma :)

14 yaşındaki bi çocuğa motormu alnır motora 30 dan önce binilmemeli kanları deli olur süratt yaparlar patinaj yapar arkayı kaydırır ondanda zevk alırlar çok tehlikeli bi şey çocuğa motor almak bari mobilett alsaydı ama 30 u geçmeyen cinstten yada elektrikli scooterde olurdu gayette güzel olurdu şimdi senin motor yeni 110 da bsar 120 de oğlum bak 40 ı geçme trafiğe çıkma birine çarparsan yaşından dolayı ceza verirler ehliyettte olmadığından

30 dan önce derken?
Burda ciddi bir yanımsama ve ön yargı seziyorum.
21 yaşındayım.
250cc lik cruser kullanıcısıyım, sürat yapmak, patinaj çekmek yada arka kaydırmak gibi fantazilerim olsa bu motoru kullanmazdım zaten...
Çok talihsiz bir genelleme ve kırman gereken bir ön yargı...

Sağlıcakla kal kazasız sürüşler.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
14 Yaşındayım ßaßam bana bayiden MondiaL- 151 Rs aLdı .. Ve ehliyet almak istiyorum a1 ehliyeti için yaş sınırı war mı yoksa sınawa girip alabilirmiyim ? :silent:

yok kardeş niye olsun,ehliyeti de söyle baban alsın:)
bakkal Hoca'da da akıl satıyorlar.

Son düzenleme:
allah anasına babasına evlat acısı vermesin bu arkadaşın ,felaketi bizzat gördüm...

Son düzenleme:
Çocugun suçu yokki, her insan gibi hevesli ve istekli.
14 yasındaki ogluna motorsiklet alan babada suç.

Bu Söze Karşı Cıkmak Zorundayım Stahl Kusura Bakma ama Senin Gibi Düşünen İnsanlardan Nefret Ediyorum Bizim Gibi Gençlerin Önlerini Kapatmakda 1 e 1 siniz Birşey Alınacaksa Bile Siz Büyüklerin Birşey Pek iyi bildiklerini sanıp almaması gerektigine kaanat getirip almamasını saglattırıyorsunuz :pr::pr::pr:

bu yüzden MotoSiklet Almammı İstemiorlar ::angry2::::angry2::::ranntign::ranntign

şimdiki çocuklar gerçekten hızlı ben 20 yaşında motor sahibi oldum benim yiğenim 15 yaşında tanıştı fakat sonuç kötü oldu toyluğunun bedelini kamyonla çarpışarak ödedi Allahtan çok ağır yaralanmadı ama hala akıllanmadı tüm uyarılarıma rağmen kaskı takmıyor rahat edemediğini ve yakışmadığını söylüyor :pr:

Dostum bak burası Türkçemizin düzgün kulanıldığı nadir forumlardan biridir.W mabulu filan kullanmamaya çalış.Birde burası her foruma benzemez.Bir seviyesi vardır.İnsanlar birbiriyle seviyeli ve saygılı yazışır.

Bu Söze Karşı Cıkmak Zorundayım Stahl Kusura Bakma ama Senin Gibi Düşünen İnsanlardan Nefret Ediyorum Bizim Gibi Gençlerin Önlerini Kapatmakda 1 e 1 siniz Birşey Alınacaksa Bile Siz Büyüklerin Birşey Pek iyi bildiklerini sanıp almaması gerektigine kaanat getirip almamasını saglattırıyorsunuz :pr::pr::pr:

bu yüzden MotoSiklet Almammı İstemiorlar ::angry2::::angry2::::ranntign::ranntign

Bence yorumuna dikkat et, bu insan sizlerin iyiliği için bunu söylüyor. Senin yaptığın düpedüz nankörlüktür.
Bu forumda herkez aramıza katılacak her motorcuyu seve, seve kabul, eder kimse kimsenin motor almasını engellemek istemez.

Biz büyüklerin (henüz 21 yaşında olsamda size göre) bazı şeyleri pek iyi bildiğimizi sandığımız konusunda, bir daha düşün, birşeyleri pek iyi bildiğini sanan sensin. Burdaki insanların hepsi sizin iyiliğiniz için bir şeyler söylüyorlar. Söylediklerinin büyük kısmı tecrübe edilmiş.
Sen buna rağmen bu insanlara, hakkında hiç bir şey bilmemediğin bu insanlara, sizden nefret ediyorum diyebiliyorsun.
Kendini fazla önemsiyorsun, senin geçtiğin yaşlardan, bu forumun % 98 i geçti.

Birşeyleri pek iyi bildiğini sanıyorsun ama yanılıyorsun.

Dünyanın en iyi motosiklet kullanıcısı da olabilirsin. Doğuştan bi yeteneğinde olabilir. Ama bu, kaza yaptığında, ehliyetin olmadığı için. Baban ve senin mahkemeleik olmanıza engel değil.

Düşünerek konuşalım, burası çok kalabalık bir forum, kimsenin kimseyi küçük düşürmesine izin verilebilecek bir forum değil.
Sözlerimize dikkat edelim.

Son düzenleme:
Bence yorumuna dikkat et, bu insan sizlerin iyiliği için bunu söylüyor. Senin yaptığın düpedüz nankörlüktür.
Bu forumda herkez aramıza katılacak her motorcuyu seve, seve kabul, eder kimse kimsenin motor almasını engellemek istemez.

Biz büyüklerin (henüz 21 yaşında olsamda size göre) bazı şeyleri pek iyi bildiğimizi sandığımız konusunda, bir daha düşün, birşeyleri pek iyi bildiğini sanan sensin. Burdaki insanların hepsi sizin iyiliğiniz için bir şeyler söylüyorlar. Söylediklerinin büyük kısmı tecrübe edilmiş.
Sen buna rağmen bu insanlara, hakkında hiç bir şey bilmemediğin bu insanlara, sizden nefret ediyorum diyebiliyorsun.
Kendini fazla önemsiyorsun, senin geçtiğin yaşlardan, bu forumun % 98 i geçti.

Birşeyleri pek iyi bildiğini sanıyorsun ama yanılıyorsun.

Dünyanın en iyi motosiklet kullanıcısı da olabilirsin. Doğuştan bi yeteneğinde olabilir. Ama bu, kaza yaptığında, ehliyetin olmadığı için. Baban ve senin mahkemeleik olmanıza engel değil.

Düşünerek konuşalım, burası çok kalabalık bir forum, kimsenin kimseyi küçük düşürmesine izin verilebilecek bir forum değil.
Sözlerimize dikkat edelim.

Benim Kimseye Bir Sözüm Yok Burada Sadece Bu Verilen CevapLar Benim Cnımı Sıkıyor Genç Bir MotoSiklet Sürücüsü Olarak Böyle Cevaplar Görünce Tepem Atıyor Sözüm STalh Arkadaşımıza Deyil Böyle Olan Herkeze Akıl Yaşta Deyil Baştadır Sözünüde Cok Tutuyorum :cat::cat: YanlıŞ Anlaşıldıysam Özür Dilerim

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benim Kimseye Bir Sözüm Yok Burada Sadece Bu Verilen CevapLar Benim Cnımı Sıkıyor Genç Bir MotoSiklet Sürücüsü Olarak Böyle Cevaplar Görünce Tepem Atıyor Sözüm STalh Arkadaşımıza Deyil Böyle Olan Herkeze Akıl Yaşta Deyil Baştadır Sözünüde Cok Tutuyorum :cat::cat: YanlıŞ Anlaşıldıysam Özür Dilerim
Yanlış anlaşılmadın,doğru anlaşıldın,anladığımız kadarı ile forumun yaş ve tecrübe seviyesinin çok altındasın.
Burada bulacağın cevaplar senin paşa gönlüne göre değil,tecrübe ve bilimsel verilere göre oluyor sevgili kardeşim.
Senin nefret ettiğin insanlar genelde en az senin yaşın kadar motor üzerinde kalmış,bir çok arkadaşlarını kazalarda kaybetmiş insanlar.Hatta bir kısmı senin yaşında evlat sahibi olan ve evlat kıymeti bilen insanlar.
Gönlüne göre cevap istersen yaş ve zeka ortalaması 12 olan bir forum bulman gerekirdi.
Birilerine"sizin gibilerden nefret ediyorum" diyeceğine nefret ettiğin insanların arasında bulunmazsın olur biter.
Aklı başında uyarılarda bulunan hiç bir motorcu gençlerin önünü de tıkamıyor üstelik,senin motorunun kontak anahtarını mı alıp kaçıyorlar?.Sadece akıl veriyorlar.
Ölmek isteyen kendi mezarını doldurur.
"Akıl yaşta değil baştadır" sözünün içinde bilgi birikim ve tecrübenin inkar edildiğini de zannetme.
Her başı olanda akıl olsaydı soğan bile motor kullanırdı.
Lütfen Kullandığın sözleri özenli seç.Kimseye karşı kırıcı olma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar