13.Nisan.2025 - İzmir'in güney sahillerinde hırt gibi dolanmamız

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Bende toprak hiç yok, toprakta sürmeyi bilmiyorum :)

Çok az bilinen bir rota bu. Pek kimse bilmez. Asfalt kalitesi iyi. Yarısı uçurum o yüzden tercih edilmiyor olabilir.
İncirliova-Tire arasını ve Tirenin dağ köylerini çok eskiden babamla kamyon ile dolanmıştık. Yollar az çok aklımda fakat çok oldu gitmeyeli. Tommygun'a yeni yerler gösterme yeni köfteciler bulma babında mayısta Tire Kaplan restoran duraklı bir köfte-miti😅 sürüşü yaparız artık.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
İncirliova-Tire arasını ve Tirenin dağ köylerini çok eskiden babamla kamyon ile dolanmıştık. Yollar az çok aklımda fakat çok oldu gitmeyeli. Tommygun'a yeni yerler gösterme yeni köfteciler bulma babında mayısta Tire Kaplan restoran duraklı bir köfte-miti😅 sürüşü yaparız artık.
Kaplan Dağ restoranda yer olmuyor genelde, dün bulamadık. Muteber Meyhane var kaplan köyünde yine. Alternatif olarak lezzetli bir seçenek.

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Tekerinize sağlık çok keyifli gözüküyor, Tommy amcanın (amca dememe alınmazsınız umarım) böyle gezi konularını okumaya bayılıyorum çok keyifli oluyor. Sondaki köfte resmi de beni derinden yaraladı ama olsun...

Tarih 13 Nisan 2025. Bizim köy ve muhtarı.
490734098_2676213025901039_1485872571449588728_n.jpg
Köyünüzün resmine imrenerek baktım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar köftede kullanılan etin kalitesini bilemem ama çok lezzetliydi. Ben çok toktum ama ayıptır söylemesi 2 tane gömdüm. Köfte ekmek 150 TL, ayran 20 TL
Günümüzde yapılacak en doğru yatırım aracı. İki tane gömmekle çok doğru yapmışsınız afiyet olsun.👍

Son düzenleme:
Motosikleti
Moto Guzzi Mandello Aviazione Navale 2023
Arkadaşlar köftede kullanılan etin kalitesini bilemem ama çok lezzetliydi. Ben çok toktum ama ayıptır söylemesi 2 tane gömdüm. Köfte ekmek 150 TL, ayran 20 TL
Tam fotoğraftaki köfteden kaç tane yediniz diyecek oluyordum. 2 iyi olmuş. O kadar yol git sallan, çalkalan. Anca kurtarır. Afiyet olsun...

Güzel tur ve güzel fotoğraflar...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Değerli arkadaşlar, bugün İzmir'de hava yaz gibiydi. Biz de Memcoş48 kardeşimle boş boş oturmayalım dedik ve attık kendimizi yollara. Ürkmez'de buluştuk. Ben Ürkmez'e Gaziemir-Menderes üzerinden yine bol virajlı bir yoldan ulaştım. Mehmet kardeşimle hedefimiz Karaburun taraflarını gezmekti ama rüzgar önden fazla esince Doğanbey'de durup geriye dönmeye ve virajlı dağ yollarından Kuşadası'na gidip kısa bir tur yapmaya karar verdik. Sırasıyla Doğanbey-Ürkmez- Gümüldür - Ahmetbeyli - Pamucak - Kuşadası güzergahına sürüp dönüşü de Germencik yolu üzerinden Selçuk - Ahmetbeyli yapıp Ahmetbeyli'de motorcuların dinlenme mekanı olan Fevzi Baba'nın yerinde mola verdik. Ahmetbeyli'den Pamucak girişine kadar olan yol, full virajlı dağ yoluydu ve havanın güzel olmasından dolayı da bir çok motorcu o bölgedeydi. Yolda herkesle selamlaştık.

Ben bir ara Mehmet'in Tiger 800 Xrx'ini kullandım, o da benim ihtiyar Er6f'i. Tiger hem ayı gibi giden hem de çok konforlu bir motor. Tiger'ı sürmeyi çok sevdim, indiğimde kendi motorumun oturuşu ve gidonu bana çok gudik geldi :) Fevzi Baba'nın yerinde İzmirli eğitmen Aybars Yüce ile tanıştım. Ben onu forumdan aybarssürücü sandım ama değilmiş. Baktım patates oluyorum, konuyu çok uzatmadım. Fevzi Baba'nın yerinde de kendime güzel bir köfte buldum. Çaydı, sodaydı, köfteydi derken bol muhabbetli, bol makaralı, bol sürüşlü bir gün geçirdik. Nc 750 X kullanıp da deri yarış tulumu giyen bir amca gördük.

Tommy reis afiyet olsun iyi gezmelerin olsun hep... bende birgün biryerden parayı vurursam eğer mudanya ile gemlik arası uzun bir yolculuk yapacam, yanımda istanbul halk ekmek götürüp gemlikte bir marketten aç bitir salam alıp yol kenarında ziyafet yapacam, var bizimde hayallerimiz

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Tommy reis afiyet olsun iyi gezmelerin olsun hep... bende birgün biryerden parayı vurursam eğer mudanya ile gemlik arası uzun bir yolculuk yapacam, yanımda istanbul halk ekmek götürüp gemlikte bir marketten aç bitir salam alıp yol kenarında ziyafet yapacam, var bizimde hayallerimiz
Rafine zevklerin var akrep.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Sıtkı Ağabeyim CRF L'nin pratikliği ve yol seçmemesi konusunda bize biraz tecrübe aktarır mısın?

Hele ki alternatifi olarak önceki kasa Vstrom 650 var ise.:):)

@Guven

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Mudanya Gemlik arası ne var ki? Sen Gemlik'ten başla Büyükkumla-Narlı-Fıstıklı-Armutlu-Esenköy-Çınarcık-Yalova yap sonra da normal yoldan dön, aldığın keyfi de gel burada anlat bize. Bir de Narlı'da sahilde bir tantunici vardı, adamlar güzel tantuni yapıyordu, umarım kapanmamıştır.

Motosikleti
Ns200 15"
Mudanya Gemlik arası ne var ki? Sen Gemlik'ten başla Büyükkumla-Narlı-Fıstıklı-Armutlu-Esenköy-Çınarcık-Yalova yap sonra da normal yoldan dön, aldığın keyfi de gel burada anlat bize. Bir de Narlı'da sahilde bir tantunici vardı, adamlar güzel tantuni yapıyordu, umarım kapanmamıştır.
Bu rotanın tadı bir başkadır, neredeyse hep deniz manzaralı bir yoldan gitmek bambaşka. Mudanya Gemlik arasını Kurşunlu üzerinden yapılırsa oranın asfaltı kaymak gibi.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu rotanın tadı bir başkadır, neredeyse hep deniz manzaralı bir yoldan gitmek bambaşka. Mudanya Gemlik arasını Kurşunlu üzerinden yapılırsa oranın asfaltı kaymak gibi.
İstanbul'da yaşadığım zamanlar bir gün Yalova-Gemlik arasını sahilden yapayım sonrasında da devam edip Kapıdağ yapayım dedim. O kadar virajdan zihnim bulandı da "eehhh yeter ulan" deyip Gemlik'ten otoban üzerinden geri dönmüştüm İstanbul'a.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Memcoş48 kardeşim dün yaptığımız rotanın relive linkini attı, keyifli izlemeler.

https://www.relive.com/view/vXOdmeNgp46

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha Tracer 7
Ben senin bu rotayı hiç bilmiyordum, geçen Pazar da ben Bornova-Menderes-Ahmetbeyli-Kuşadası-Söke-Milas-Yatağan-Akçapınar yapıp Yatağan-Çine üzerinden Bornova yaptım. İzmir ve çevresinde de İstanbul'u aratmayacak süper rotalar var, ben yeni öğreniyorum. Zemin asfaltsa davet ettiğinde geliriz muhakkak.

Abi motor almadan önce de forumu okuyordum. Sizin ikonik profil fotoğrafı değişince bir şaşırdım :) Ben de Yatağanlıyım da dışardayım maalesef, o tarafları henüz motorla gezemedim. Yine şahane bir gezi olmuş. Her haftasonu çıkıp bu kadar yol mu yapıyorsunuz? Büyük meziyet geliyor bana, maşallah diyeyim

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Abi motor almadan önce de forumu okuyordum. Sizin ikonik profil fotoğrafı değişince bir şaşırdım :) Ben de Yatağanlıyım da dışardayım maalesef, o tarafları henüz motorla gezemedim. Yine şahane bir gezi olmuş. Her haftasonu çıkıp bu kadar yol mu yapıyorsunuz? Büyük meziyet geliyor bana, maşallah diyeyim
Ben genelde tek olduğumda uzun yol yapıyorum. Bu haftaki kısaydı. Avatar resmimi değiştireyim dedim, daha önce kullandığım resim 8 sene önce çekilmişti ve gençtim, şu anki halimle alakası yoktu. Malum yaş 45 oldu, Hac zamanımız geldi :)

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Sıtkı Ağabeyim CRF L'nin pratikliği ve yol seçmemesi konusunda bize biraz tecrübe aktarır mısın?

Hele ki alternatifi olarak önceki kasa Vstrom 650 var ise.:):)

@Guven

Haluk'çum, benim kadar sen de bilirsin ki, Crf her yola gelen, az yakan, tek silindir, 24 bg. gücü olan, 142 kğ. (Rally modeli 154 kğ.) gibi hafif ağırlığa sahip bir motosiklet. Tek silindir olmasının verdiği hafif bir vibrasyon mevcut. (Alıştığım için vibrasyon bana hafif geliyor olabilir)
Yüklü vaziyette düz yolda 145 km hıza çıkabiliyor. (Rally, karenaj yapısından dolayı bir tık fazla gidebiliyor) Konforlu hızı 100-110 gibi.

Garajda büyükler varken bile çoğu zaman seyahatlerimde Crf'yi tercih etmişimdir. Her konuda kullanıcısına avantaj sağlıyor çünkü.

Aslında boyuma hitap etmiyor. Ama pratikliğinden vazgeçemiyorum.
Boyum demişken, (1.60) az birşey cambazlık yapıyorum diyebilirim. Askere 1.65 boyla gittim ama zaman içinde (yaş 64) kısalmışız.
Sürüş dinamiklerine zarar vermemek adına alçaltma kiti gibi işlere girmeyip, sele kauçuğunu inceltmek suretiyle konforumdan ödün vererek kullanıyorum.

4 adet Crf'm oldu. Biri 2017 Rally idi.
Crf (2012) öncesi TT 600, Kmx 125, Xl 200 gibi hafif enduro motosikletlerim de oldu. (Dağlarda dolaşmayı seviyorum) Şu anki Crf L 2020 model ve 3.500 km.de.

Crf'lerimde hiç arıza yaşamadım. Elektronik destek anlamında sadece Abs'ye sahip. Kara düzen bir motosiklet diyebiliriz. Dolayısıyla arıza yapma olasılığı az.

Crf'lerimle uzun yollarım oldu. Rally ile D 915 dahil, 10 günde 5.000 km yol yaptım. Ve bunun çoğu Karadeniz'in yaylaları arasındaki meşakkatli yollardı. (Crf'lerle yaptığım 3.000, 2.000 km. yolların sayısını unuttum)

Arkadaşlarımın motosikletleri genelde hacimli motosikletlerdir. Crf o yollarda bana herzaman büyük avantaj sağladı.

Özellikle suspansiyon çalışma aralıklarının uzun olması bozuk yollarda büyük avantaj. Biraz gaz verildiğinde, koca taşların, tümseklerin üzerinden keklik gibi atlayabiliyor.

21 inch ön jantın, yol motosikletlerine göre virajlarda elbette ki handikapı var. Ama ne zaman ne yapman gerektiğini öğrendiğinde hiç te zorlayıcı olmuyor aslında.

2019'da L ile girdiğim ve bol virajlı bir yolda yapılan IAM testimi rahatlıkla ve başarıyla geçmiştim. (Lastiklerim %70 yol odaklı Anlas Capra R idi)

Hatırlarsın Haluk'çum, 2022'de Ankara'ya vize için geldiğimde görüşmüştük. Crf'mi Norveç yolculuğu için hazırlamıştım. Birlikte gideceğim 3 motosiklet yine hacimli (R 1250) motosikletlerdi. Gider mi, rahatlıkla gider.
(Bazı sebeplerden dolayı Norveç yolculuğunda arkadaşlarımın yanında olamadım. Sonrasında yaşadığımız Deprem felaketi bizleri olaydan tamamen uzaklaştırdı. Crf de 3.500 km.de çakıldı kaldı)
Tamam, düz yolda mutlaka ki biraz geride kalabiliyor ama, emin olun o zaman kaybı hesaba katılacak bir zaman kaybı olmuyor.

V-Strom 650 ile kıyaslama yapmak biraz zor. Zira farklı kategorilerdeki farklı motosikletler. Asfalt yolda ve artçılı sürüşte, biraz da güce ihtiyaç olduğunda elbette ki V-Strom. Ama her yol ve tek kişi dediğimizde Crf gibi hafif, ince motosiklet tabii ki öne çıkıyor.

Yeter ki gücünü içinize sindirin.

30u6ntf.jpg

7lrowqg.jpg

Selesi inceltilmis Rally.

p92sq4g.jpg

Sele inceltmeden önce

Böyleyken böyle... 🤗

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Sanırım motosikleti büyütmenin zamanı geldi. Benim yüzümden geri kalmanıza müsaade edemem. :)
De haydi Lombardo Hocam al da gezelim. Bir arkadaşım bugün 290 bin liraya 2015 model 70 küsur bin km.de bir Tiger 800XRx aldı. Hem de bir dolu aksesuarlı, yok yok motorda. Aklına gelebilecek tüm ağır ve standart bakımları A'dan Z'ye servisinde yapılmış, sahibi de gözü gibi bakmış. 1 lira masrafı yok. Kilometreye ve ufak bir kaza sonucu oluşan 32 bin liralık grenaj değişimi kaynaklı hasar kaydına da takılmadı aldı geçti☺️

De haydi Lombardo Hocam al da gezelim. Bir arkadaşım bugün 290 bin liraya 2015 model 70 küsur bin km.de bir Tiger 800XRx aldı. Hem de bir dolu aksesuarlı, yok yok motorda. Aklına gelebilecek tüm ağır ve standart bakımları A'dan Z'ye servisinde yapılmış, sahibi de gözü gibi bakmış. 1 lira masrafı yok. Kilometreye ve ufak bir kaza sonucu oluşan 32 bin liralık grenaj değişimi kaynaklı hasar kaydına da takılmadı aldı geçti☺️
Üstadım, son zamanlardaki fiyat artışları ve enflasyondan dolayı fiyat algım kaybolmuş durumda. Bunun üzerine motosiklet alım satımı çok aşina olduğum bir konu olmadığı için sarı siteden baktığım motorlar ucuz mu pahalı mı karar veremiyorum. Bu sebeple verdiğiniz bilgiler çok değerli. Kafamda hangi motor kaç para eder yeni yeni oturmaya başladı. Sanırım çok zaman geçmeden bu işi halletmiş olacağız.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Marş motoru değişmiş bir Tiger 800 (gagasız) bence günümüzde tam bir f/p motoru olarak değerlendirilebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar