Sıtkı Ağabeyim CRF L'nin pratikliği ve yol seçmemesi konusunda bize biraz tecrübe aktarır mısın?
Hele ki alternatifi olarak önceki kasa Vstrom 650 var ise.

@Guven
Haluk'çum, benim kadar sen de bilirsin ki, Crf her yola gelen, az yakan, tek silindir, 24 bg. gücü olan, 142 kğ. (Rally modeli 154 kğ.) gibi hafif ağırlığa sahip bir motosiklet. Tek silindir olmasının verdiği hafif bir vibrasyon mevcut. (Alıştığım için vibrasyon bana hafif geliyor olabilir)
Yüklü vaziyette düz yolda 145 km hıza çıkabiliyor. (Rally, karenaj yapısından dolayı bir tık fazla gidebiliyor) Konforlu hızı 100-110 gibi.
Garajda büyükler varken bile çoğu zaman seyahatlerimde Crf'yi tercih etmişimdir. Her konuda kullanıcısına avantaj sağlıyor çünkü.
Aslında boyuma hitap etmiyor. Ama pratikliğinden vazgeçemiyorum.
Boyum demişken, (1.60) az birşey cambazlık yapıyorum diyebilirim. Askere 1.65 boyla gittim ama zaman içinde (yaş 64) kısalmışız.
Sürüş dinamiklerine zarar vermemek adına alçaltma kiti gibi işlere girmeyip, sele kauçuğunu inceltmek suretiyle konforumdan ödün vererek kullanıyorum.
4 adet Crf'm oldu. Biri 2017 Rally idi.
Crf (2012) öncesi TT 600, Kmx 125, Xl 200 gibi hafif enduro motosikletlerim de oldu. (Dağlarda dolaşmayı seviyorum) Şu anki Crf L 2020 model ve 3.500 km.de.
Crf'lerimde hiç arıza yaşamadım. Elektronik destek anlamında sadece Abs'ye sahip. Kara düzen bir motosiklet diyebiliriz. Dolayısıyla arıza yapma olasılığı az.
Crf'lerimle uzun yollarım oldu. Rally ile D 915 dahil, 10 günde 5.000 km yol yaptım. Ve bunun çoğu Karadeniz'in yaylaları arasındaki meşakkatli yollardı. (Crf'lerle yaptığım 3.000, 2.000 km. yolların sayısını unuttum)
Arkadaşlarımın motosikletleri genelde hacimli motosikletlerdir. Crf o yollarda bana herzaman büyük avantaj sağladı.
Özellikle suspansiyon çalışma aralıklarının uzun olması bozuk yollarda büyük avantaj. Biraz gaz verildiğinde, koca taşların, tümseklerin üzerinden keklik gibi atlayabiliyor.
21 inch ön jantın, yol motosikletlerine göre virajlarda elbette ki handikapı var. Ama ne zaman ne yapman gerektiğini öğrendiğinde hiç te zorlayıcı olmuyor aslında.
2019'da L ile girdiğim ve bol virajlı bir yolda yapılan IAM testimi rahatlıkla ve başarıyla geçmiştim. (Lastiklerim %70 yol odaklı Anlas Capra R idi)
Hatırlarsın Haluk'çum, 2022'de Ankara'ya vize için geldiğimde görüşmüştük. Crf'mi Norveç yolculuğu için hazırlamıştım. Birlikte gideceğim 3 motosiklet yine hacimli (R 1250) motosikletlerdi. Gider mi, rahatlıkla gider.
(Bazı sebeplerden dolayı Norveç yolculuğunda arkadaşlarımın yanında olamadım. Sonrasında yaşadığımız Deprem felaketi bizleri olaydan tamamen uzaklaştırdı. Crf de 3.500 km.de çakıldı kaldı)
Tamam, düz yolda mutlaka ki biraz geride kalabiliyor ama, emin olun o zaman kaybı hesaba katılacak bir zaman kaybı olmuyor.
V-Strom 650 ile kıyaslama yapmak biraz zor. Zira farklı kategorilerdeki farklı motosikletler. Asfalt yolda ve artçılı sürüşte, biraz da güce ihtiyaç olduğunda elbette ki V-Strom. Ama her yol ve tek kişi dediğimizde Crf gibi hafif, ince motosiklet tabii ki öne çıkıyor.
Yeter ki gücünü içinize sindirin.
Selesi inceltilmis Rally.
Sele inceltmeden önce
Böyleyken böyle...