1.Ocak.2026 - Evde hımbıl hımbıl oturmayıp OMM.ci abilerimizin geleneğini yaşattık

Motosikleti
Hero Dash 125
Bu arada benzinlikte sigara içerken dönen muhabbeti de çok merak ettim 😂

Dönüş yolunda sürerken benim benzin uyarı ışığı yandı. Yol üzerinde benzinlik olduğunu biliyorum ancak biraz da motürle götürür götürmez diye kumar oynuyordum.

Benzin istasyonuna 1 km kala motür teklemeye başladı. Attım kendimi emniyet şeridine, yokuş aşağı kuğu gibi süzülüyorum. @tommygun durumu anlamamış. Ben motür süzülürken depoda kalan son benzini çeksin diye motür üzerinde zıplıyorum giderken. Neyse motür çalışır halde vardık pompaya.

Hem durumu anlattım ona gülüyoruz. Hem Dash ne yakıyor depo kaç litre diye geyik yaptık ona gülüyoruz. 😜
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kışın aynı benim şemal 😅
bir farkla ben bi tane kelleyi bi tane yüzümü kapatacak şekilde çift takarım 😉

Yolun ilk saatlerinde tek buff vardı. Sonradan ben de çiftledim. 😂

Bereket sele altında fazladan buff varmış. 🤩

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Dönüş yolunda sürerken benim benzin uyarı ışığı yandı. Yol üzerinde benzinlik olduğunu biliyorum ancak biraz da motürle götürür götürmez diye kumar oynuyordum.

Benzin istasyonuna 1 km kala motür teklemeye başladı. Attım kendimi emniyet şeridine, yokuş aşağı kuğu gibi süzülüyorum. @tommygun durumu anlamamış. Ben motür süzülürken depoda kalan son benzini çeksin diye motür üzerinde zıplıyorum giderken. Neyse motür çalışır halde vardık pompaya.

Hem durumu anlattım ona gülüyoruz. Hem Dash ne yakıyor depo kaç litre diye geyik yaptık ona gülüyoruz. 😜
İnan anlamadım çünkü sen düz yolda bile ata biner gibi motorunun dötünü tokatlıyor gibi şeyler yapıyorsun. Dedim herhalde makara yapıyor :)

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Arkadaşlar daha önce de yazıldı, çizildi. OMM.ci (One More Mile) abilerimizin uzun yıllar önce başlattığı "Mad Run - Çılgın Sürüş) diye bir gelenek var, bu geleneğe göre yeni yılın ilk sabahı motosikletlere atlayıp sürdüğünüzde o yılın hep motosiklet üzerinde geçeceğine inanılır. Ben her yılbaşı sabahı bu geleneği sürdürmeye çalışıyorum. Bugün de yeni yılın ilk günü öğlene doğru anca kendime gelirken @mertowski kardeşimden "bugün için bir planın var mı?" mesajı geldi, ne yalan söyleyeyim hava buz gibi ve Netflix eşliğinde bir demlik çay içmeyi planlıyordum. Amacım pijamalarla hımbıl bir gün geçirmek, akşama doğru da kendime geldiğimde bira içmekti. Sonra motor sevgim daha ağır bastı ve mertowski kardeşimi aradım, o da Bostanlı taraflarında turluyormuş, benim evde buluşup yol yapmaya karar verdik. 14:00'a doğru ölümsüz Hero Dash'iyle mertowski bendeydi, rota konusunu konuştuk ve mertowski'nin önerisiyle eski yol üzerinden Alaçatı'ya gitmeye karar verdik. Depoları fulledik ve yola çıktık.

Konak üzerinden Göztepe-Narlıdere istikametini takip ettik ve ilk durağımız olan Urla'ya bağlı Barbaros köyüne geldik. Burası ilginç bir yer, her yerde dekoratif amaçlı bostan korkulukları vardı. Yürüye yürüye köyü gezdik ve donduğumuz için bir köy kahvesinde oturup çay içtik ve ısındık. Burada damlarda kar vardı.

Barboros köyünden sonra Alaçatı'ya doğru yola çıktık. Ben Alaçatı'ya ilk defa gittim, daha önce defalarca Çeşme'ye gelmişliğim vardı ama Alaçatı bugün benim için ilkti. Müthiş bir yer. Hemen hemen tüm sokaklarını yürüyerek gezdik. Kış olmasına rağmen yine de insan kalabalığı vardı, müthiş güzel kadınlar vardı. Hiç ayrılasım gelmedi Alaçatı'dan. Sabahtan beri ağzın lokma koymamış olan mertowski kardeşimle Kumrucu Hüseyin'e oturduk, ben akşam içeceğim için yemek yemedim, mertowski kumruları götürdü.

Akşamüstü 17:15 gibi yola çıkıp otoban üzerinden evlere dağıldık. Ben mertowski'nin temposuna uydum, 80-90 km hızlarda beraber sürdük. Ben haliyle radar cezası yemedim ve yakıt ekonomisi yaparken mertowski sürekli tapagaz gittiğinden bana bol bol küfretti. Velhasıl soğuk moğuk demeden iki ruh hastası adam olarak kendimizi dışarı atarak güzel bir gün geçirdik. Hem makara yaparak eğlendik, hem sürerek gezdik, hem de bir geleneği yaşatmış olduk.

Hay maşallah kardeşlerime benim😍 Ben de motordan 65 km uzakta olunca anca mad run yürüyüşü yapabildim 5 km🤪

Ortamlarda "kayak içliği" desem de bildiğiniz "dede içliği" bugün hayat kurtardı. :)
Wedze kayak içliği candır can. Bugün bir takım daha aldım koydum kenara😁 Bir tane solognac polar boyunluk bir tane de iç eldiven yapıştırdım. Artık manyak kış sürüşlerine hazırım🤣🤣

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Ben apaçiyim, o an altımda hangi motor varsa onunla gezerim. Tribe girmem, "efendim o motor şöyle" , "efendim şu motor olmadan yol yapılmaz" laflarını pek takmam. Benim için önemli olan sürebilmek ve yolda olmak, Gs sürsem de yola çıkar gezerim Rks sürsem de.

20.jpg
Gagali bile olsa sürerim , sezona bir V-Strom cakabilirim diyorsun gibi geldi bana. :cool:

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Tebrik ederim. Güzel bir rota olmuş. Buz gibi havada bunu yapabilmek harika. Yeni yıl sürüşünü eşimle beraber 4 tekerle yaptık. Arabaya orgu atıp sahile çektik. Yine de üşüdüm. Kısmen olsa da tam hımbıl olmadık.Herkese iyi yıllar.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şu V-Strom kaya gibi tüm dayanıklılığıyla Multi V2S görünümünde olsa süper olurdu, tadından yenmezdi.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
ne yani multiler dayanıksız mı :rolleyes:
Hiç süremedim ama gözümdeki imajı bakkala bile giderken elektronik arıza verme potansiyeli.

Gerçi liseden arkadaşım kullanıyor, adamın sevgilisiyle Avrupa'da adım atmadığı yer kalmadı, sıfır sorun. Bir de Ducati İstanbul grubuyla çok haşır neşir, sürekli bir aktivite. Bizler burada bilmediğimizden abartıyoruz sanırım.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
sonunda istediğin oldu tommy dio artık üretilmeyecekmiş gözün aydı

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Planlamadan sürüş yaptığımız için üzerimdeki kıyafetler Alaçatı yolu için uygun değildi ve elimde yazlık eldivenlerle sürmek zorunda kaldım. Ellerim yeni çözülüyor da bu mesajı yazabiliyorum. 🤣

Elcik ısıtma ve kışlık eldiven linki yollayın acilllll 🤣🤣

Şaka bir yana önceden planlamadan, spontene gelişen bir program oldu. @tommygun Menderes - Selçuk tarafına sürelim dedi. Ben yürü Alaçatı’ya dedim ve beni kırmadan onayladı.

Alaçatı’ya yazın daha adım atmışlığım yoktur ancak baharda ve kışın güzel olur.

Hava ciddi derecede soğuktu. Sabaha karşı ve sabah Çeşme, Karaburun tarafına kar yağmıştı. İnsanlar yol kenarına arabalarını çekmiş, kar gören masum İzmir’li mizansenini canlandırıyordu. 😜

Dash yine taşşş gibi bir yolculuğu daha tamamladı. 🤩

— Hava soğuk mu?
— Yoo sıcakkhhhh

😂😂😂

Bonus:

😂 yakinda muge anliya cikacakmis da "yalan konusma, meşajlarin duruyor" diyecekmis gibi bir ifade😂

Arkadaşlar daha önce de yazıldı, çizildi. OMM.ci (One More Mile) abilerimizin uzun yıllar önce başlattığı "Mad Run - Çılgın Sürüş) diye bir gelenek var, bu geleneğe göre yeni yılın ilk sabahı motosikletlere atlayıp sürdüğünüzde o yılın hep motosiklet üzerinde geçeceğine inanılır. Ben her yılbaşı sabahı bu geleneği sürdürmeye çalışıyorum. Bugün de yeni yılın ilk günü öğlene doğru anca kendime gelirken @mertowski kardeşimden "bugün için bir planın var mı?" mesajı geldi, ne yalan söyleyeyim hava buz gibi ve Netflix eşliğinde bir demlik çay içmeyi planlıyordum. Amacım pijamalarla hımbıl bir gün geçirmek, akşama doğru da kendime geldiğimde bira içmekti. Sonra motor sevgim daha ağır bastı ve mertowski kardeşimi aradım, o da Bostanlı taraflarında turluyormuş, benim evde buluşup yol yapmaya karar verdik. 14:00'a doğru ölümsüz Hero Dash'iyle mertowski bendeydi, rota konusunu konuştuk ve mertowski'nin önerisiyle eski yol üzerinden Alaçatı'ya gitmeye karar verdik. Depoları fulledik ve yola çıktık.

Konak üzerinden Göztepe-Narlıdere istikametini takip ettik ve ilk durağımız olan Urla'ya bağlı Barbaros köyüne geldik. Burası ilginç bir yer, her yerde dekoratif amaçlı bostan korkulukları vardı. Yürüye yürüye köyü gezdik ve donduğumuz için bir köy kahvesinde oturup çay içtik ve ısındık. Burada damlarda kar vardı.

Barboros köyünden sonra Alaçatı'ya doğru yola çıktık. Ben Alaçatı'ya ilk defa gittim, daha önce defalarca Çeşme'ye gelmişliğim vardı ama Alaçatı bugün benim için ilkti. Müthiş bir yer. Hemen hemen tüm sokaklarını yürüyerek gezdik. Kış olmasına rağmen yine de insan kalabalığı vardı, müthiş güzel kadınlar vardı. Hiç ayrılasım gelmedi Alaçatı'dan. Sabahtan beri ağzın lokma koymamış olan mertowski kardeşimle Kumrucu Hüseyin'e oturduk, ben akşam içeceğim için yemek yemedim, mertowski kumruları götürdü.

Akşamüstü 17:15 gibi yola çıkıp otoban üzerinden evlere dağıldık. Ben mertowski'nin temposuna uydum, 80-90 km hızlarda beraber sürdük. Ben haliyle radar cezası yemedim ve yakıt ekonomisi yaparken mertowski sürekli tapagaz gittiğinden bana bol bol küfretti. Velhasıl soğuk moğuk demeden iki ruh hastası adam olarak kendimizi dışarı atarak güzel bir gün geçirdik. Hem makara yaparak eğlendik, hem sürerek gezdik, hem de bir geleneği yaşatmış olduk.

Guzel rota olmus. Bizim burada lapa lapa kar yagiyordu, birak motoru arabayi bile cikartmadik. Ikisinin de kislik lastigi yok ve arkadan itisli😂 son 2 haftada sadece 2 gun cikartabildim motoru zaten. Neyse, haftaya yagis yok gibi.

Ged

Motosikleti
Benim olmadığım İstanbul'da hepiniz hımbılsınız :) Yok cafede oturup çay içmeler falan, olmuyor...Güzel bir program yapmak lazım ki makaraya kaldığımız yerden devam edelim.
Teessuf ederim, en son @Cyan ile cafede oturup cay degil kahve ictik😂
Bi de gordun, organizasyon diyince caddebostan beltur felan diyor bazi arkadaslar😂
Neyse, su foto yukleme isini usenmeyip ogreneyim de haftaya gunubirlik gezi yapip da baslik acayim bari. Baslik acma konusunda baya himbilmisim😂

Ged

Motosikleti
Elektrikli almışsın.

Olsun.🥲:LOL:

@Memcoş48 de 2000 model Nissan Primera varmış ya, senden de arkadan çekişli olarak Nissan Maxima QX 2.0 V6 falan bekledim nedense. :ROFLMAO:
Yok, ben ayri manyagim. 2024 haziranda aldik ioniqi, 21bin kmye geldi sayilir, 2 kere ist-kemer-ist, 1 sefer de ist-ank-ist yaptik. Cok seviyoruz kendisini.
Evlendikten 1 sene sonra da siyah bir fiat 500 almistik. Arka camlar koyu, kapilarin camlari acik film yaptirmistim. Jantlari da opsiyon olarak gelen ince yanakliydi. Boyle anlatinca apaci arabasina benziyor gibi gelebilir ama cok şık bir arabaydi, onu da cok sevmistik.
Bir ara ucuz ve eski bir araba alayim demistim, altinci jenerasyon civic, ikinci jenerasyon micra, suzuki samurai, land rover defender vb baktim. Ama hepsinde de ayni sebepten vazgectim: kimse arabasina iyi davranmamis ama buna karsilik essek kadar para istiyorlar. Bahceli evim olsa o paralari verip ustune de sabir sınırlarimi zorlayacagima gercek esek alir ona binerdim😂

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar