1.Ocak.2026 - Evde hımbıl hımbıl oturmayıp OMM.ci abilerimizin geleneğini yaşattık

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Arkadaşlar daha önce de yazıldı, çizildi. OMM.ci (One More Mile) abilerimizin uzun yıllar önce başlattığı "Mad Run - Çılgın Sürüş) diye bir gelenek var, bu geleneğe göre yeni yılın ilk sabahı motosikletlere atlayıp sürdüğünüzde o yılın hep motosiklet üzerinde geçeceğine inanılır. Ben her yılbaşı sabahı bu geleneği sürdürmeye çalışıyorum. Bugün de yeni yılın ilk günü öğlene doğru anca kendime gelirken @mertowski kardeşimden "bugün için bir planın var mı?" mesajı geldi, ne yalan söyleyeyim hava buz gibi ve Netflix eşliğinde bir demlik çay içmeyi planlıyordum. Amacım pijamalarla hımbıl bir gün geçirmek, akşama doğru da kendime geldiğimde bira içmekti. Sonra motor sevgim daha ağır bastı ve mertowski kardeşimi aradım, o da Bostanlı taraflarında turluyormuş, benim evde buluşup yol yapmaya karar verdik. 14:00'a doğru ölümsüz Hero Dash'iyle mertowski bendeydi, rota konusunu konuştuk ve mertowski'nin önerisiyle eski yol üzerinden Alaçatı'ya gitmeye karar verdik. Depoları fulledik ve yola çıktık.

Konak üzerinden Göztepe-Narlıdere istikametini takip ettik ve ilk durağımız olan Urla'ya bağlı Barbaros köyüne geldik. Burası ilginç bir yer, her yerde dekoratif amaçlı bostan korkulukları vardı. Yürüye yürüye köyü gezdik ve donduğumuz için bir köy kahvesinde oturup çay içtik ve ısındık. Burada damlarda kar vardı.

Barboros köyünden sonra Alaçatı'ya doğru yola çıktık. Ben Alaçatı'ya ilk defa gittim, daha önce defalarca Çeşme'ye gelmişliğim vardı ama Alaçatı bugün benim için ilkti. Müthiş bir yer. Hemen hemen tüm sokaklarını yürüyerek gezdik. Kış olmasına rağmen yine de insan kalabalığı vardı, müthiş güzel kadınlar vardı. Hiç ayrılasım gelmedi Alaçatı'dan. Sabahtan beri ağzın lokma koymamış olan mertowski kardeşimle Kumrucu Hüseyin'e oturduk, ben akşam içeceğim için yemek yemedim, mertowski kumruları götürdü.

Akşamüstü 17:15 gibi yola çıkıp otoban üzerinden evlere dağıldık. Ben mertowski'nin temposuna uydum, 80-90 km hızlarda beraber sürdük. Ben haliyle radar cezası yemedim ve yakıt ekonomisi yaparken mertowski sürekli tapagaz gittiğinden bana bol bol küfretti. Velhasıl soğuk moğuk demeden iki ruh hastası adam olarak kendimizi dışarı atarak güzel bir gün geçirdik. Hem makara yaparak eğlendik, hem sürerek gezdik, hem de bir geleneği yaşatmış olduk.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
İşte beklenen konu gelmiş. Selamlar. 🤣 💦 (y)

Ben bugün full çalıştım, müşteri mesaide. Hoş çalışmasam hımbıllık ederdim, yalan yok. Bizim buralar komple kar zaten, motosiklet sürülecek bir ortam yok.

Motosikleti
Hero Dash 125
Planlamadan sürüş yaptığımız için üzerimdeki kıyafetler Alaçatı yolu için uygun değildi ve elimde yazlık eldivenlerle sürmek zorunda kaldım. Ellerim yeni çözülüyor da bu mesajı yazabiliyorum. 🤣

Elcik ısıtma ve kışlık eldiven linki yollayın acilllll 🤣🤣

Şaka bir yana önceden planlamadan, spontene gelişen bir program oldu. @tommygun Menderes - Selçuk tarafına sürelim dedi. Ben yürü Alaçatı’ya dedim ve beni kırmadan onayladı.

Alaçatı’ya yazın daha adım atmışlığım yoktur ancak baharda ve kışın güzel olur.

Hava ciddi derecede soğuktu. Sabaha karşı ve sabah Çeşme, Karaburun tarafına kar yağmıştı. İnsanlar yol kenarına arabalarını çekmiş, kar gören masum İzmir’li mizansenini canlandırıyordu. 😜

Dash yine taşşş gibi bir yolculuğu daha tamamladı. 🤩

— Hava soğuk mu?
— Yoo sıcakkhhhh

😂😂😂

Bonus:

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İlk görüşte direkt yunus polislerine benzettim :D
Rayban taksa al sana Yunus. :)

O değil de eskiden Şahinler diye motorize ayrı bir ekip vardı, Yunuslar siyah üstüne kırmızıyken Şahinler siyah üstüne sarıydı. O birim kapandı sanırım.

Abi senden biraz GS sürücüsü vibe’ı alıyorum, öyle misin acaba? 😄
Şaka bir yana, hayatı motor üstünde geçmiş; şu sıralar tek derdi evde takılıp keyfine bakmak, hobi olarak da motor sürmek ve köfte ekmek yemek olan biri gibi hayal ediyorum seni.
Bu arada benzinlikte sigara içerken dönen muhabbeti de çok merak ettim 😂 @tommygun

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Abi senden biraz GS sürücüsü vibe’ı alıyorum, öyle misin acaba? 😄
Şaka bir yana, hayatı motor üstünde geçmiş; şu sıralar tek derdi evde takılıp keyfine bakmak, hobi olarak da motor sürmek ve köfte ekmek yemek olan biri gibi hayal ediyorum seni.
Bu arada benzinlikte sigara içerken dönen muhabbeti de çok merak ettim 😂 @tommygun
Ben apaçiyim, o an altımda hangi motor varsa onunla gezerim. Tribe girmem, "efendim o motor şöyle" , "efendim şu motor olmadan yol yapılmaz" laflarını pek takmam. Benim için önemli olan sürebilmek ve yolda olmak, Gs sürsem de yola çıkar gezerim Rks sürsem de.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar