ledli stop yapımı.

merhaba arkadaşlar bu hafta sonu bir yerlerden 60adet led buldum beleşe ve heme super teneremin arka stobunu ledli yapmak geldi aklıma ve hemen başladım.
önce stobu söküp
kpel605ik2.jpg
[/URL][/IMG]
sonra camını ayırıyoz bunu yazıyom çünkü super tenerenin stop camı vidalı deil aslında klipsli ama silikonda olduğu için anca köşelere sıcak su dökerek ayırabildim zararsıs bi şekilde.
kpel606mz2.jpg
[/URL][/IMG]
bunlarda ledlerim beyaz yanıyolar yani tam istediğim ışık.
kpel607in6.jpg
[/URL][/IMG]
ve geçiyoruz yapım işlemine ben içten bi pleksiklas yardımıyla yapacaım için (maksat orjinali sağalam kalsın ilerde belki normale çeviririz)önce kağıttan bi şablon çıkardım.
kpel608sb7.jpg
[/URL][/IMG]
bunu da pleksiklasın üstüne çizip .
kpel609ys9.jpg
[/URL][/IMG]
kesiyoruz dikatli bi şekilde ve işte kesilmiş hali tabi daha sonra ince traşlamalar oluyo ki güzel otursun.
kpel610eb6.jpg
[/URL][/IMG]
sonra ledleri nasıl yerleştireceimize geliyo sıra.
kpel611zp0.jpg
[/URL][/IMG]
şekline karar verince delip ledleri yerleştirmeye geliyo sıra.
kpel613tx4.jpg
[/URL][/IMG]
arada resim çekmeye unutmuşum ama işte ledleri yerleştirdim ve lehim aşaması başlıyo.
kpel615mj5.jpg
[/URL][/IMG]
bu işte bitince güzelce silikonlamak gerekiyo ki vibrasyondan dökülmesinler veya bağalantılarda kısa devre olmasın.
kpel618cs4.jpg
[/URL][/IMG]
işte bitmiş hali bağlantılar hazır silikon çekildi görüntü biraz hoş deil ama olsun kırmızı camın arkasında görünmicei için pek önemli deil.
kpel619fd4.jpg
[/URL][/IMG]
ve işte bu şekilde stop camına monte ediyorum tekrar biraz silikon ve nerdeyse hazır
kpel620ru3.jpg
[/URL][/IMG]
ve işte parklarda böyle yanıcak arka stobum ve artık hıç ısınmicak ve fazla elektrik tüketmicek.
kpel623xu9.jpg
[/URL][/IMG]
buda frene basınca görüntü bu tabi motosiklete bağalayınca parklara biraz daha az akım vericem freneyse fazla ozaman çok daha iyi görünücek frene basınca.
kpel624uz8.jpg
[/URL][/IMG]
umarım beenirsiniz haftayada büyük ihtimal sinyaleri yapacam.
motosiklete takınca da resim çekip koyarım.
bu işlemin en güzel tarafı ledleri kendin istediğin gibi dizebiliyosun yani tamamen kendi tarzınız oluyo ve başka kimsede olmicaana kesin karanti veriyorum:cat:

eline sağlık çok güzel olmuş.stop canımı da değiştirip şeffaf bi cam taksan orjinal ledlilerden bi farkı olmazdı belki ama kırmızı rengi nası vercektin o zaman :silent: gerçi o da yapılırdı ya kırmızı led alırdın ya da kırmızı cam.

Elemeği saygı görmesi gereken bir çalışmadır paşam..
Saygı ve sevgilerimi iletir başarılı çalışmalarının devamını bekliyorum....

Yüreğine sağlık.....

harbiden çok iyi bi çalışma aslında üzerinde durulsa harika işlemler gerçekleştirilebilir.Emeğinie sağlık:cat:

guselll

guzel ya ama abı bunu yuvarlak bı stop a uygula bı-raz da agresıf yap tam gusel olur bızde serı uretıme gecerız ne dersın :cat::):)

OKD

Tebrik ederim. Güzel bir çalışma. Benzer bir şey bende yapmıştım. Ama ben ledlerin yerleşimini yapamadığımdan hazır dizili ledlerden almıştım. Stop lambası yerine ben top case ime yapmıştım. Denemelerim sırasında kırmızı lamba camının ardında, beyazdan çok yine kırmızı led konduğu zaman daha canlı bir renk elde edildiğini fark edip, kırmızı led kullanmıştım. Biraz ledlerin birbirine bağlantı şeklinden bahsedebilirsen memnun olurum. Artı ve eksi uçlar paralel mi seri mi bağlamak gerekiyor? Ara bağlantı telleri ne özellikte olmalı? Vb. Şimdiden teşekkürler.

abi süper olmus yaa eline sağlık süper bi sanat eseri olmuş harbici! canım çekti :)

herkeze teşekürler beendiğinize sevindim.:cat:

Tebrik ederim. Güzel bir çalışma. Benzer bir şey bende yapmıştım. Ama ben ledlerin yerleşimini yapamadığımdan hazır dizili ledlerden almıştım. Stop lambası yerine ben top case ime yapmıştım. Denemelerim sırasında kırmızı lamba camının ardında, beyazdan çok yine kırmızı led konduğu zaman daha canlı bir renk elde edildiğini fark edip, kırmızı led kullanmıştım. Biraz ledlerin birbirine bağlantı şeklinden bahsedebilirsen memnun olurum. Artı ve eksi uçlar paralel mi seri mi bağlamak gerekiyor? Ara bağlantı telleri ne özellikte olmalı? Vb. Şimdiden teşekkürler.

arkadaşım ben ledleri beleş aldığım için seçme şansım yoktu o yüzden idare ediyom işte kırmızı olsalar daha iyi olur ama..
bağlantılar ledlerde paralel olmuyo yanmıyolar illaki seri olucak yani bütün artılar bir birine ve eksiler de bir birine artının ucuna bitane direnç takılıyo voltajı düşürmek için okadar.:cat:

tebrik ediyorum kafasına koyduğu gibi uygulamayada geçebilmiş.Güzel olmuş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar