Özel Motosiklet montunuzu nasıl temizliyorsunuz?

szr

İyi Akşamlar ;

Basit bi soru ; malum bu montların kumaşları değişik , ayrıyeten omuz ve dirsek kısımlarında içten korumalar var ve bunlar çıkmıyor bu da montun esnekliğini azaltıyor ; aldığımdan beri hiç yıkamadığım ve iyice kilenen montumu ve pantolonumu nasıl temizlememi önerirsiniz:silent:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
İki yağmurda bin bişeyi kalmaz..... Yıkamaya gerek kalmaz....:cat:

Çamaşır makinasının kapağını aç
İçine montunu ve pantolunu at.
Deterjan yumuşatıcı v.b. şeyleri koy
Çamaşır makinasının programını ayarla
ve son olarak düğmeye bas :queen:

montların korumaları genelde çıkar, cep şeklinde bir yeri vardır,eğerki bu şekilde bir cep yoksa, sadece duru suyla hiç bir temizleme malzemesi kullanmadan makinede kısa programda yada elde yıkamak gereklidir, hatta hiç bir şey yapmasan suya bastırsan bile kumaşın özelliğinden kir kalmayacaktır ( makinede yıkarsan kesinlikle başka bir çamaşır olmasın yanında, sert kumaş olduğundan diğer çamaşırları parçalayabilir )

bende çamaşır makinasında yıkıyorum ...ancak deterjan veya yumuşatıcı kullanmadan ılık suda ve sıkma programınıda es gereçerek yıkıyorum.. sırılsıklam ıslak halde asıyorum... gayet tatmin edici sonuç alıyorum...

szr

Saçma bi topic mi oldu yoksa ; mont çekmesin makinada ; içindeki korumalar zarar görmesin , ne biliyim işte :)

Sağanak yağışta mont temizlenene kadar motorla geziniyorum ordan oraya, eve geldiğimde miss gibin oluyo :queen:

Sağanak yağışta mont temizlenene kadar motorla geziniyorum ordan oraya, eve geldiğimde miss gibin oluyo :queen:

bende konuya son yazı yazan pınarı görünce iyi bayan yazdıysa cevabı bulduk dedim ama hevesim kursağımda kaldı...... sen böyle yıkıyosan biz erkeklerin yıkamasınada gerek yok....

bende konuya son yazı yazan pınarı görünce iyi bayan yazdıysa cevabı bulduk dedim ama hevesim kursağımda kaldı...... sen böyle yıkıyosan biz erkeklerin yıkamasınada gerek yok....

Tüm tatlı su motorcusu sıfatı taşımayan harbi motorcular montunu böyle yıkarlar.. Makinede yıkasanda söylemiycen ki tatlı su motorcusu olduğun afişe olmasın :queen::queen:

ya tekstil ürünler sıcak suyla yıkandıgında su almaya baslamazmı hani olur ya ilk tsort vs alırız ustune bişey dokuyunce içine işlemez yıkandıktan sonra selpak'ın filleri gibi olur:p

bence cok mantıklı yazmış mesela bugun sağnak yağmur vardı dun de taksinin biri ustume camur sıçratmıştı yağmurluğum var ustumde erken indim otobusten eve yurudum tertemizdi valla hem ayakkabılar hemde yağmurluk :queen:

Tüm tatlı su motorcusu sıfatı taşımayan harbi motorcular montunu böyle yıkarlar.. Makinede yıkasanda söylemiycen ki tatlı su motorcusu olduğun afişe olmasın :queen::queen:

yav ne alaka bea akşam üstü 45 km yol yaptım yağmurluk üstümde leş gibi oldu o halde bide montu tekmi giyseydim? yağmurlukla yırttıkta bu mont gerçekten kirlenince ne yapacaz bende bilmiyorum. ALLAHTAN VALİDE ÇAMAŞIRDAN !!!!ANLIYODA!!!!! YIKATIRIZ :) ANLAMAYANLAR DÜŞÜNSÜN :)

szr

Benim motorun arka çamurluğu çok kısa ; sağnak altında binince daha beter oluyor ; sanırım alacan bi koca leğen çitile babam çitile

Ama APV ve banavurma arkadaşların dediği gibi ılık suda deterjansız yıkanacak galiba ; mantıklı geldi

Sağolun:cat:

yav ne alaka bea akşam üstü 45 km yol yaptım yağmurluk üstümde leş gibi oldu o halde bide montu tekmi giyseydim? yağmurlukla yırttıkta bu mont gerçekten kirlenince ne yapacaz bende bilmiyorum. ALLAHTAN VALİDE ÇAMAŞIRDAN !!!!ANLIYODA!!!!! YIKATIRIZ :) ANLAMAYANLAR DÜŞÜNSÜN :)

Sen işini bilememişsin.. Girersen bi kamyonun tırın arkasına kaskına kadar çamur olursun.. Ama bas bakalım e-beşşten trafiksiz saatlerde sağanak yağmur altında gör bak nasıda cillop gidi oluyolar :queen:

Sen işini bilememişsin.. Girersen bi kamyonun tırın arkasına kaskına kadar çamur olursun.. Ama bas bakalım e-beşşten trafiksiz saatlerde sağanak yağmur altında gör bak nasıda cillop gidi oluyolar :queen:

Ablacığımm ben ankaradayım burada basacağım yollarda anca doğan görünümlü şahanlar var ne kamyonu ne tırı? neyse arkadaşlar yarın ben sizlere ÇAMAŞIR YIKAMAYI BİLEN BİRİSİNDEN öğrenip yazarım :)

Bahsedildiği gibi ; birçok montun koruma aparatları çıkarılabilmekte.

Daha sonra da kumaşın özelliğine göre kuru temizleme veya normal yıkama yöntemleri ile temizletebilirsin.

:cat:

Ablacığımm ben ankaradayım burada basacağım yollarda anca doğan görünümlü şahanlar var ne kamyonu ne tırı? neyse arkadaşlar yarın ben sizlere ÇAMAŞIR YIKAMAYI BİLEN BİRİSİNDEN öğrenip yazarım :)

Ben bilmem Ankara'yı.. Soğuk memleket diye sevmemiştim ama tır yoksa dediğin gibi içimde bir Ankara sevgisi beliriverdi.. Ankara'ya mı yerleşsem acep? Keza burda tırlar 130 km hızla takibe koyuluyolar :pale:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar