Mezarlik ta motosikleti devirdi öldü

Allah rahmet eylesin. Kaderinde o gün kaskını takmayı unutması varmış...

ya arkadaşlar nasılsa vaktimiz saatimiz belli neden enayi gibi gidip bi korumalı monta 200 ytl neden bi kaska yüzlerce € veriyoruzki? boşver nasılsa ecel gelince kaçış yok....

arkadaşlar dışardan cahil birisi bu lafları dese anlarımda allah aşkına siz yapmayın bari. Sizler belli kültür seviyesinde olan insanlarsınız motosiklet kullanan insanlarsınız. korumalarla ilgili bir topic olunca hemen yazan benim gibi yeni başlkıyanları bilinçlendiren insanlarsınız da şimdi nasıl ecel oluyor bu iş? ona bakarsanız atalarımızın bi lafı daha var "eşşeğin önce sağlam kazığa bağla sonra allaha emanet et" O kadar korumaları boşunamı üstümüzde taşıyoruz? illaki ölücez bu allahın emri tüm canlılar doğar yaşar ölür ama şimdi sen önlemini almazsan dikkat etmezsen azrailin suçu ne? adam belli ki cenazesini kaldırmış üzgün korumasız geçmiş motosikletin başına.. bu kadar hatada bu sonucu getirecek tabiki...... e hadi o zaman birimiz çıksın atakulenin tepesinden atlasın bakalım saatimiz gelmemişse yaşıyacazmı?

bari siz yapmayın beyler.....

hocam haklısın ama ECEL in geldiyse tankın içindede ölürsün unutma !
depremde evlerimiz yıkılır diye çadırlara saklananlar oldu sonra noldu ? çadırların olduğu yerde yer yarıldı herkes öldü.. korumalar oke ama Ecel olayı en büyük unsur kim derki motordan düşücen kafdan mezar tasına gelip ölcen ?

NOT:

Allah c.c. Diyorki : Siz Tedbirinizi Alın , Takdiri Bana Bırakın...

hocam haklısın ama ECEL in geldiyse tankın içindede ölürsün unutma !
depremde evlerimiz yıkılır diye çadırlara saklananlar oldu sonra noldu ? çadırların olduğu yerde yer yarıldı herkes öldü.. korumalar oke ama Ecel olayı en büyük unsur kim derki motordan düşücen kafdan mezar tasına gelip ölcen ?

NOT:

Allah c.c. Diyorki : Siz Tedbirinizi Alın , Takdiri Bana Bırakın...

işte bende bunu dyorum ama anlatamıyorum.. hatta baya dinine düşkün arkadaşlarım benimle din konularına girmezler ters düştüğümden.. şimdi %90 küsürü müslüman bir ülkedeyiz dimi? evet. kadere inanıyor çoğu kişi dimi? evet. alınyazısına inanıyoruz? evet. bende o zaman diyorumki alnında ölüm yazılı neden o zaman hastalkandığında doktora gidiyosun? yada motosiklete binerken kask dizlik dirrseklik omuzluk vs.... takıyosun? nasılsa öleceksin bir gün.... gereği yokki.....

arkadaşlar toplum olarak biz bundan kaybediyoruz.. kaderciyiz... iyi kadere inan ama önleminide al bak ne güzel örnek vermişsin. ama şimdi sen tutupta kaderde varsa ....... neye yarar üzülmek dersen motorunun başına korumasız çıkarsan basarsan kafan başka yerdeyse ölürsün bu budur.... ha dediğin örneğede gelelim. hangimiz nerde ve nasıl öleceğimizi biliyor? hiçbirimiz. ha bilmiyoruz bir gün mutlaka olacak belki 10 saniye sonra belki 100 yıl sonra ama yiede önleminizi alın. olaya birde şuradan bakalım... arkadaşlar gerçekten bu forumda yazı yazan sizler kaliteli insanlarsınız. şahsen yazdıklarınızı eksiksiz okuyor ve bende ona göre işimi hallediyorum geçen gün açtığım zzr 250 topicinde olduğu gibi.. ha bu kadar güzel yorum yapabiliyorsunuz konularda mantıklı konuşuyorsunuz ve insanara güven bırakabiliyorsunuz. sizi tanıyan ve aynı şekilde kadreciliğe düşkün olan bi motorcu bu yazıları okusa ne düşünür? "lan zaten kader ne takacağam gaskımı" dese sizce iyimi olur?

bence kaderciliği bırakalımda sebeplerine bakıp ders çıkaralım...

işte bende bunu dyorum ama anlatamıyorum.. hatta baya dinine düşkün arkadaşlarım benimle din konularına girmezler ters düştüğümden.. şimdi %90 küsürü müslüman bir ülkedeyiz dimi? evet. kadere inanıyor çoğu kişi dimi? evet. alınyazısına inanıyoruz? evet. bende o zaman diyorumki alnında ölüm yazılı neden o zaman hastalkandığında doktora gidiyosun? yada motosiklete binerken kask dizlik dirrseklik omuzluk vs.... takıyosun? nasılsa öleceksin bir gün.... gereği yokki.....

arkadaşlar toplum olarak biz bundan kaybediyoruz.. kaderciyiz... iyi kadere inan ama önleminide al bak ne güzel örnek vermişsin. ama şimdi sen tutupta kaderde varsa ....... neye yarar üzülmek dersen motorunun başına korumasız çıkarsan basarsan kafan başka yerdeyse ölürsün bu budur.... ha dediğin örneğede gelelim. hangimiz nerde ve nasıl öleceğimizi biliyor? hiçbirimiz. ha bilmiyoruz bir gün mutlaka olacak belki 10 saniye sonra belki 100 yıl sonra ama yiede önleminizi alın. olaya birde şuradan bakalım... arkadaşlar gerçekten bu forumda yazı yazan sizler kaliteli insanlarsınız. şahsen yazdıklarınızı eksiksiz okuyor ve bende ona göre işimi hallediyorum geçen gün açtığım zzr 250 topicinde olduğu gibi.. ha bu kadar güzel yorum yapabiliyorsunuz konularda mantıklı konuşuyorsunuz ve insanara güven bırakabiliyorsunuz. sizi tanıyan ve aynı şekilde kadreciliğe düşkün olan bi motorcu bu yazıları okusa ne düşünür? "lan zaten kader ne takacağam gaskımı" dese sizce iyimi olur?

bence kaderciliği bırakalımda sebeplerine bakıp ders çıkaralım...

Hayatta yaşanan herşey rastlantıların sonucudur. O sonuca da kader diyoruz. Her gün kaskını takan tedbirini alan bi insansındır. Bir gün dalgınlığına gelir veya nolcak ya zaten kısa mesafe gidecem der takmazsın. O gün düşer başını mezar taşına çarpar ölürsün. Kimse ecel işte diyerek senin sandığın gibi kaderci yaklaşmıyor olaya. Yanlış anlıyorsun bence.

sonuna kadar katılıorum kader olabılır ama bunun onlemını almazsan kaderde yoksa da olursun...sen kıyafetlerını gıyın kaskını kafana tak dıkkatlı kullan gerısını kadere bırak...goruorum yolda adamın kaskı var ya koltugunun arkasına takmıs ya filede yada deponun ustunde anlamıorum kı benzın deposunun ustune koyunca noluo al tak sunu kafana...bakıosun tam serserı gorunuo ınsanların motor kullananlara saygıları kalmıo cunku dıkkat etmeyen arkadasların kendılerıne saygıları yokkıı...motorcular kotu motorcular sole bole deıp benı sınırlendırıyorlar...lutfen onlmelerımızı alalım aradasalar bu ıs bı tutku hepımız yakalanmısız bu muthıs hastalıga ama ılacı korumalarda onlar olmadan öluruz...

Hayatta yaşanan herşey rastlantıların sonucudur. O sonuca da kader diyoruz. Her gün kaskını takan tedbirini alan bi insansındır. Bir gün dalgınlığına gelir veya nolcak ya zaten kısa mesafe gidecem der takmazsın. O gün düşer başını mezar taşına çarpar ölürsün. Kimse ecel işte diyerek senin sandığın gibi kaderci yaklaşmıyor olaya. Yanlış anlıyorsun bence.

usta sen benim yazıları tam oku istersen söylemek istediğim şeylerin hangi laflar üzerine olduğunu anlarsın.. yanlış anladığım bir şey yok...

bu arada cbr 125 faik.. istersen avatarındakini sana satıyım :)

başkentin_asi_pilotu;868827' Alıntı:
usta sen benim yazıları tam oku istersen söylemek istediğim şeylerin hangi laflar üzerine olduğunu anlarsın.. yanlış anladığım bir şey yok...

Tamam usta okudum zaten, haklısın bazıları abartıyor. Herşey kader midir? Tedbirsizlik yapacak kadar dalgın olmak bazen kaderdir. Tedbirsizliği sürekli yapıyosan bu kaderden öte aptallıktır. Ama şöyle de düşünürsek; aptal olmak bi insanın kaderi de olabilir mesela :wiinkk:

Tamam usta okudum zaten, haklısın bazıları abartıyor. Herşey kader midir? Tedbirsizlik yapacak kadar dalgın olmak bazen kaderdir. Tedbirsizliği sürekli yapıyosan bu kaderden öte aptallıktır. Ama şöyle de düşünürsek; aptal olmak bi insanın kaderi de olabilir mesela :wiinkk:

son söze katılırım. ama kısadan demek istediğimi anatabildiysem ne mutlu.. eşşeğini önce sağlam kazığa bağla sonra allaha emanet et... bu makinaların başına sinirli üzgün dalgın geçmeyeceksin korumasız binmeyeceksin bu budur. motoru ilk aldığım gün bi arkadaşım bi tur atıyım dedi. bu adam çocukluğundan beri köy yerinde toprakta planet 3 planet 5 falan kullanmış. kullanırkende gördüm. hacı etme eyleme bu onlara benzemez frene dokunursun tutar gaza basarsın uçar yapma yok ben senelerin motturcusuğyam dedi lan bari şu kaskı dizliği al tak yok moruk bağa bişi olmaz dedi ve bindi 2 dakika sonra carrttt diye bi ses bi döndük baktıkki pro arkadaş yerde. sol bacak kırık motorun altında kalmış el bileği çıkık kafa yarılmış dizler dirsekler gitmiş.....vs.........vs..... şimdi bu adamınki kadermi? hayır ben bunun olacağını çaktım adam hayatında sepetsiz motor kullanmamışki... ama yok anlatamadık... ha gerçi son sözüne bağlar kader derim ama :) yinede görünen köy kılavuz istemez..

başkentin_asi_pilotu;868888' Alıntı:
baba bu arada imzana hasta oldum..... çalsam ayıp olurmu? :)

Sen bir baaayanla nasıl konuşuyosun ya ayıp ayıp :queen:
Hocam siz affedin bir eşeklik etti arkadaş :wiinkk:

başkentin_asi_pilotu;868888' Alıntı:
baba bu arada imzana hasta oldum..... çalsam ayıp olurmu? :)

Çal baba, ben de sen çaldıktan sonra değiştireyim imzamı, arada değiş tokuş yaparız :p
Yok abi atıyolar ne bayanı :queen:

Allah rahmet eylesin. Geride kalanlara sabır versin. Başketlininde bambununda söyledikleri doğru.

Efet öyle biliyorum ben hemde fizikçi :queen:
Gerçi bazı arkadaşlar onun erkek olduğunu söyledikten sonra bende şüphelenmeye başladım ama neyse:cherry:
Sonuçta fatih ürekte insan :queen::queen:

Töpe töpe beni cinsiyet kimlik bunalımına sokmaya çalışıyo bunlar. Tamam sarı şekerler güneye gidenler sizin kafanızı karıştırıyor olabilir. I am real...

ya kusura bakma ne biliyim öyle deyince inandık... tanımıyoruz ya kimseyi ondandırç kusura bakma tekrardan...

Yaw abi sen bana inan bu bambu şeytanın teki kandırıyo seni.
Hatırlasana okulda hocaların seni nasıl kandırdığını :queen::queen:
Aha işte bambuda hoca hemde baaayan :p
Gazlıyo seni bak benden söylemesi :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar