Süper Moderatör (BBRR)
- Konu Yazar
transalp 100 kmde 6-7 arası asılırsan 8 gibi yakar bilginize yani yakıt bakımından arabadan farkı yok hatta bir çok arabadan fazla yakar
Aprilia Pegasso (karbüratörlü), Aprilia Pegasso Trail'den (enjeksiyonlu) az yakıyor. Buna ne buyrulur üstad
Demek ki neymiş, "fark bu değilmiş" :mrgreen:
Aprilia Pegasso (karbüratörlü), Aprilia Pegasso Trail'den (enjeksiyonlu) az yakıyor. Buna ne buyrulur üstad
Demek ki neymiş, "fark bu değilmiş" :mrgreen:
NOT: aprilla pegasso
eski F650 rotax-bombardier motorunu kullanır
2003 e kadar karbüratör 2003-2005 arası enjektörlüdür
enjektörlüsü karbüratörden "daha az yakar"
yani pegasso x-trail XT660 motoru taşır evet enjektörlüdür ve evet rotax dan daha fazla yakar..
Uzaktan kişisel martaval okumak,
atıp tutmak yerine bu değerli iki motora el değmeden,
bilgisayar karşısında oturarak edindiği bilgilerle kafadan fikir sallamaktansa,
Dedimya Uzaktan martaval okumak kolay,
hani derlerya bekara eş boşamak kolay gibi.
Forumlarda malesef taraflı, hiç fikri olmasada markanın logosunu sevip kulaktan dolma bilgilerle,
yada denemeden edindiği yalan yanlış bilgilerle yorum yapıp yazan arkadaşlarımız bir çok insanı yanlış yönlendirebiliryor.
Yazılanlarla veya başkalarının zevkinle fikriniz deişecekse zaten motor almayın hatta yaşamayın bile.
Salt olan kendi fikrinizdir!!!
Dene ve gör, herkes birşey söyler, motoru kullanacak sen isen deneyimlerine göre karar ver gerisi hikaye.
Bu senin motorun olacak keyfini sen alacaksın,
kulaktan dolma bilgilerle karar vermek yerine DENE...
ve GEREKENİ KENDİNE UYGUN OLANI AL ve ZEVKLE KULLAN.......
Neden alakalı alakasız her başlıkta F650CS'ten bahsettiğini anlamadım. Motoru mu satacaksın da yol yapıyorsun? :P Prometheus;603696' Alıntı:mete_han; gocunmakla alakası yok; adam Transalp mi 650GS mi demiş, arkadaşımız 650gs adının geçtiği her başlığa CS tavsiye ederim demiş. O kadar beğeniyorsa ayrı bir başlık açsın, Scarver düşünenler de oraya bakar.
Sevgili Prometheus kardeşim.
GS ve Trabsalpi hatrı sayılır bir süre kullandığımı yazmıştım. Bu konuyu göz önüne alırsan alakalı olduğunu anlayacaksın. Ayrıca methetmek yerine fikirlerimi yazdım. Motorumu satacak olsamda nerede satacağımı biliyorum endişe etmene gerek yok.
Bu yüzden forumlarda belirli bir çizgiyi yakalayamamaktayız. Herkesin dediğine bir kulp bulmak sorunun çözümünden önce geliyor malesef.
Kazasız sağlıklı günlere
Sevgilerimle
adam Transalp mi 650GS mi demiş, .
Sevgili Metehan,
O kısmı sildim çünkü Prometheusun yazısındaki o kısmı ilk okumada yanlış
algılamışım.
Sonuç itibarıyla o kısım kalsa haksızlık etmiş olurdum.
Ayrıca Metehan sen hakettin bunu bak şimdi en kısa zamanda Prometheus ile buluşup ifadeni nasıl alırız konusunu tartışacağız
Sevgiye
Sevgili Metehan,
Yazılarımın hiç birinde sevgili dostum diye başlamamışım Sevgili kardeşim diye başlamışımki bu içten saygı dolu bir hitap. Eh motorcular olarak birbirimize kardeş değilmiyiz zaten. Kıymet bilmeye gelince herkesin kıymetini bilmek gerek. Hatta yaz geliyor toplaşıp birlikte gezilere katılmak gerek.
Fikir ayrılıkları, yanlış algılamalar forumlarda her zaman olabilir çünkü burada mimikler, ses tonu yok. Mesela Prometeus (her ne kadar bana şu ana kadar gıcık olmuş olsa bile) Ankaradan İstanbula motorsuz gelebilir motor lazım olur biryere gitmek için sana yada bana gelebilir veririz anahtarları alır gider işini halleder, hatta sevabına birde motoru yıkatır. Keza bizde Ankaraya gittiğimizde tam tersi olabilir. Mühim olan yanlış algılamayıp alınmamakki sanırım bu alınmayı ben dahil hepimiz bazan yapıyoruz.