Google'a OBD2 cihazı yazıp görselini benzettiğin bir tanesinin fiyatına bakar mısın rica etsem. O fiyatlarda cihazı olan adam bi dönüp başka yerlere de bakardı.
Yaşadığın bir arıza yok ise sensörün kablo veya soketinde temassızlık vardır. Bir fırça ve wd40 ile soketleri açıp kendin temizle kablolarda ezilen bir yer var mı diye bir bak.
İlk marş sonrası rölanti kendine gelene kadar yükselip geri düşebilir bunda bir sorun yok.
Bir de lambayı yaktıktan sonra belli bir süre lamba yanmaya devam eder belli bir süre sonra kendiliğinden söner. OBD cihazı ile lamba resetlenebiliyor, farklı marka modellerde gidondaki butonlar yardımı ile de resetlenebiliyor. Sürüş esnasında boğulma gaz kesme, durduğun anlarda egzoz patlatması vs yoksa üstüne çok düşünecek bir durum değildir.
Usta usta gezmek istemiyorsan ve zamanın da varsa bir multimetre ile dediğim gibi parçaları bi ölç bak. Usta usta gezdikçe herkes bir yerini mıncıklar elek ederler.
Evet harbiden de sandığımdan çok daha ucuzmuş fiyatı

Yani benim ustanın elinde gördüğüm geniş ekranli büyük sarı bir cihazdı detayını ben bilmem :/
Tamam dediğiniz gibi birde ben kendim halletmeye çalışayım wd40 ile
Biz ustayla oksijen sensorunu temizlemeden önce cihazla resetlemisti sonra 15 km sonra yine yaktı arıza lambası ama temizledikten sonra cihaza baglayip resetlemedik bugün yarın tekrar gidicem gel bi resetleyelim tekrar arıza lambası yakar mı bakalım dedi.
Yani dediğim gibi onun dışında Allaha şükür soğukta bazen 10-15 gün yatıyor motor tek marşta çalışıyor böyle giderken yavas hızlarda vs olsun hic stop edicek gibi olmuyor. Bastığımda 0-100 olsun daha yüksek hizlar olsun aldığım ilk gun ki gibi. Hani bunu ustaya soyledigimde de dert etme biraz bi kullan bakalim parca degisimi icin acele etme demisti
Doğru diyorsunuz bencede usta usta gezmek sıkıntı olur dediğiniz gibi.
Bilmiyorum belkide ben gereksiz yere fazla kuruntu ettim. Ilk defa motosiklet sahibi oldum r25 de en cok korktugumda yağ pompası kafam allak bullak oldu. Cevaplarınız için teşekkür ederim.