Yamaha r25 Oksijen Sensörü HK

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Söyle izah edeyim. Yakıt tüketiminde ortalama ne yakıyor diye bakmadım ama benzin çubuk birer birer azalır ya hani sanki arıza ışığı yanmadan önce ne yapıyorsa aynı yakıyor gibi geldi bana.

Hayır hiç başka egzos takmayı denemedim.

Egzostan dolayida yaparmi ki acaba?
Farklı bir egzoz taktığınızda evet sensör arızası verebilir. Ben bir önceki motorumu 5 sene boyunca oksijen sensöründen kaynaklı Fi arıza ışığı yakılmış şekilde 105.000 km kullandım. Arada yeni sensör aldım, olmadı, arıza ışığı silmek için cihaza bağladım, olmadı. Baktım yakıt tüketimimde bir değişim yoktu, sallamadım.

Motosikleti
yzf r25
Farklı bir egzoz taktığınızda evet sensör arızası verebilir. Ben bir önceki motorumu 5 sene boyunca oksijen sensöründen kaynaklı Fi arıza ışığı yakılmış şekilde 105.000 km kullandım. Arada yeni sensör aldım, olmadı, arıza ışığı silmek için cihaza bağladım, olmadı. Baktım yakıt tüketimimde bir değişim yoktu, sallamadım.
Anladım. 105 k kilometrede sensor arizasi dışında sorun yasamamaniz sevindirici bir haber ustada bana öyle dedi ama yinede icime dert oldu birde benim korktuğum şey şu Allah korusun o ışık yanarken motorda baska bir arıza olsa onu anlayabilicekmiyim o var işte.

Motomania izmirdeki usta bir video çekmiş r25 lerde kronik en ufak kirli yakitta sensör yakar diye.

Bakalım ama bu arıza gecmezse mecbur belli bir süre sonra alicam sensör.

Kendi ustamda acele etme maddi olarak kendini zorlama sonra yine içine sinmezse alirsin sadece yakit bu sure içinde biraz fazla yakar dedi

Sizce sensor bozuksa ve ileride bu bana ciddi masraflar cikarir mi?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Anladım. 105 k kilometrede sensor arizasi dışında sorun yasamamaniz sevindirici bir haber ustada bana öyle dedi ama yinede icime dert oldu birde benim korktuğum şey şu Allah korusun o ışık yanarken motorda baska bir arıza olsa onu anlayabilicekmiyim o var işte.

Motomania izmirdeki usta bir video çekmiş r25 lerde kronik en ufak kirli yakitta sensör yakar diye.

Bakalım ama bu arıza gecmezse mecbur belli bir süre sonra alicam sensör.

Kendi ustamda acele etme maddi olarak kendini zorlama sonra yine içine sinmezse alirsin sadece yakit bu sure içinde biraz fazla yakar dedi

Sizce sensor bozuksa ve ileride bu bana ciddi masraflar cikarir mi?
Motorun geçiş motoru zaten 10-20k km dolmadan satacaksın, ötesini çok düşünme.

Benim eski motorda self diagnostic imkanı vardı. Fi ışığı yanıp sönme hız ve şekline göre sorunu anlama şansım vardı. Gerçi Fi ışığımın sürekli yanması bana statörümün patates olduğunu anlattı. Ne zaman ışık sönse statötörüm yandı ve akü bitti.

Motosikleti
yzf r25
Motorun geçiş motoru zaten 10-20k km dolmadan satacaksın, ötesini çok düşünme.

Benim eski motorda self diagnostic imkanı vardı. Fi ışığı yanıp sönme hız ve şekline göre sorunu anlama şansım vardı. Gerçi Fi ışığımın sürekli yanması bana statörümün patates olduğunu anlattı. Ne zaman ışık sönse statötörüm yandı ve akü bitti.
Anladım cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Içim bir nebze olsun rahatladı:) bellki bundan sonraki durak 650f ya da xj6 diversion f olur

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Anladım cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Içim bir nebze olsun rahatladı:) bellki bundan sonraki durak 650f ya da xj6 diversion f olur
Diversion iyidir ama bir alan mutlu oluyor, bir de satabilen.. :)

650F güzel, Rs 660 daha da güzel, Daytonalar güzeller güzeli

Motosikleti
yzf r25
Diversion iyidir ama bir alan mutlu oluyor, bir de satabilen.. :)

650F güzel, Rs 660 daha da güzel, Daytonalar güzeller güzeli
Diversion f de 100k lari devirenler cok harbi ölümsüz blok diyorlar 😅 650 f küçük duruyor ama ses mükemmel.

Rs660 evet çok iyi hele cift silindir sekmentte tek givi daytona da yenir omega 3 😅

Motosikleti
XV250 - FZ6
Ben oksijen sensörlü motor kullanmıyorum ama arabada (2006 Toyota Yaris) oksijen sensörü arızası başıma geldi.
Oradan öğrendiklerimi yazabilirim.

Motor arıza ışığı yanmaya başlamıştı, ara ara sönüyor, sonra yine yanıyordu.
Bilgisayara bağlandığında "oksijen sensörü" arızası kodu görünüyordu.
Egzoz muayenesinden geçemiyordu. (Tabi para her işi çözer bizim memlekette)
Yakıt tüketimi epey artmıştı. ( şehir içi 6lt/100km yerine 8lt/100km yakıyordu)

Birkaç yıl öyle kullandık arabayı, Toyota servisi geçen yıl 12 bin TL gibi parça maliyeti çıkardı, sadece bir sensör için.

Sonra biraz araştırınca orijinal Toyota parçasının Denso marka olduğunu öğrendim ve universal olanından 1500 TL civarına bulup ısmarladım. Sadece soketleri uymuyordu, zaten üniversal olan soketsiz geliyor. Eski soketi kesip yenisine taktım ve araba düzeldi. Bir daha hiç motor ışığı yanmadı. Geçen gün de egzoz muayenesinden rahatça geçti.

Niye daha önce tamir etmedim diye pişman oldum tabi.

Orijinal parçanın markasını ve modelini keşfetmek iyi oluyor bu tür durumlarda. Oksijen sensörü de aslında epey universal bir parça. Uyumlu yani. Yamaha da Denso kullanıyor olabilir bu arada, araştırmak lazım.

Son düzenleme:
Motosikleti
yzf r25
Ben oksijen sensörlü motor kullanmıyorum ama arabada (2006 Toyota Yaris) oksijen sensörü arızası başıma geldi.
Oradan öğrendiklerimi yazabilirim.

Motor arıza ışığı yanmaya başlamıştı, ara ara sönüyor, sonra yine yanıyordu.
Bilgisayara bağlandığında "oksijen sensörü" arızası kodu görünüyordu.
Egzoz muayenesinden geçemiyordu. (Tabi para her işi çözer bizim memlekette)
Yakıt tüketimi epey artmıştı. ( şehir içi 6lt/100km yerine 8lt/100km yakıyordu)

Birkaç yıl öyle kullandık arabayı, Toyota servisi geçen yıl 12 bin TL gibi parça maliyeti çıkardı, sadece bir sensör için.

Sonra biraz araştırınca orijinal Toyota parçasının Denso marka olduğunu öğrendim ve universal olanından 1500 TL civarına bulup ısmarladım. Sadece soketleri uymuyordu, zaten üniversal olan soketsiz geliyor. Eski soketi kesip yenisine taktım ve araba düzeldi. Bir daha hiç motor ışığı yanmadı. Geçen gün de egzoz muayenesinden rahatça geçti.

Niye daha önce tamir etmedim diye pişman oldum tabi.

Orijinal parçanın markasını ve modelini keşfetmek iyi oluyor bu tür durumlarda. Oksijen sensörü de aslında epey universal bir parça. Uyumlu yani. Yamaha da Denso kullanıyor olabilir bu arada, araştırmak lazım.
Sizede çok geçmiş olsun. Gerçekten işinin ehli dürüst ustalar bulmak çok zor. Orjinal parça 1500 tl olupta sizin ustaya 12 bin vermeniz üstüne sorun yasamaniz gerçekten sinir bozucu hem vaktinize hem paranıza yazık oluyor. Cevabınız için teşekkür ederim. Sanırım ben oksijen sensörü alacak olsam orjinalini alırım çıkmaları şuan 1000 tl gibi fiyatlardan başlıyor.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Yazdıklarımdan öyle mi anladınız,
Usta değil, resmi Toyota servisi 12 bin istedi, ben kendim 1500'e işi hallettim. (Ustaya falan gerek kalmadı yani :))
Çıkma almak yerine, orijinalinin markasını öğrenip Yamaha yerine aynı parçayı dışarıdan almaya çalışmak mantıklı oluyor.

Motosikleti
yzf r25
Yazdıklarımdan öyle mi anladınız,
Usta değil, resmi Toyota servisi 12 bin istedi, ben kendim 1500'e işi hallettim. (Ustaya falan gerek kalmadı yani :))
Çıkma almak yerine, orijinalinin markasını öğrenip Yamaha yerine aynı parçayı dışarıdan almaya çalışmak mantıklı oluyor.
Şimdi dediklerinizi daha iyi anladım sanırım iş yoğunluğu ile ilgili beynim yanmış olabilir.😅 Evet genelde marka yetkili servisleri acayip fiyatlar çıkarıyor. Dediklerinizi daha iyi anladım teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar