- Motosikleti
- Sym Wolf Sb250Ni
Alemlerin Rabbi Cuma çıkışı köy dedelerini korudu, Motoseverrr'in krankını elinden alarak köy dedelerine 2. bir şans verdi.Iyi bile dayandi ama iste ters zamaninda yakalamis seni![]()
Alemlerin Rabbi Cuma çıkışı köy dedelerini korudu, Motoseverrr'in krankını elinden alarak köy dedelerine 2. bir şans verdi.Iyi bile dayandi ama iste ters zamaninda yakalamis seni![]()
Cuma cikisi @Motoseverrr spontininin arkasini koy dedelerinin dibinde kaydirip odlerini kopartacakti oysaAlemlerin Rabbi Cuma çıkışı köy dedelerini korudu, Motoseverrr'in krankını elinden alarak köy dedelerine 2. bir şans verdi.
Bence ezerdiCuma cikisi @Motoseverrr spontininin arkasini koy dedelerinin dibinde kaydirip odlerini kopartacakti oysa
Oldurme, korkut demisler.Bence ezerdi
İşte birçoğumuzun kötü alışkanlığı var, Motoseverrr'in de kötü alışkanlığı da bu..dede ezmekOldurme, korkut demisler.
Bence bu konida pek calismiyor. Biraz daha fazla calissa ulke guzellesmeye baslar belkiİşte birçoğumuzun kötü alışkanlığı var, Motoseverrr'in de kötü alışkanlığı da bu..dede ezmek![]()
Rotella jaso ma sertifikalı değil. Jaso ma standardını karşıladığını kendileri belirtiyor. Bencede karşılıyor.Rotella T6 JASO-MA sertifikalı bir motosiklet yağı. Cyan yazmış gerçi zaten.
Motosiklette otomobil yağı kullanırsanız debriyaj kaçırır. Kısa vadede başka bir şey olmaz, uzun vadede o yağ şanzıman dişlileri ile başa çıkamayacağı için şanzıman zarar görmeye başlar. Ha bir de kısa vadede de olsa çok yüksek devir çevirmem. Otomobil yağları ona da uygun değil.
Yolda kalma durumu varsa gram düşünmem koyarım.
Normal bakım yapıyorsam, gram düşünmem, koymam.
Silindir ne alemde hal buysa oda gitmiştir.Teşekkür ederim abilerim. İşten eve dönerken ses iyice arttı ve motorun sele altını söküp sesi dinlerken egzozdan çok yoğun mavi duman geldiğini gördüm ve motoru açma kararı aldım, motoru açtım ve silindiri söktüğümde gördüğüm şey piston eteği kırılmıştı.
Dikkatimi çeken bir diğer unsur ise kompresyon segmanları birbirine çok yaklaşmış.
İşten gelmiştim ve yorgundum o yüzden pek bakmadım, yarın toplarken fotoğraflarım.Silindir ne alemde hal buysa oda gitmiştir.
Ve ustasının yüzü gülerBişey olmaz.. Olursa CASTROL zengin olur...
Satışları artar..![]()
Basit bir Google aramasıyla doğrulanabilen bir konu:Rotella jaso ma sertifikalı değil. ...
OEM Specifications and Approvals: See additional specifications for Shell Rotella® T6 5W-40 Full Synthetic Diesel Oil:
API: CK-4, CJ-4, CI-4 PLUS, CI-4, CH-4 ACEA E9; JASO DH-2; Cummins CES 20086; Volvo VDS-4.5; Detroit Fluid Specification (DFS) 93K222, Caterpillar ECF-2/ECF-3, MAN M3575, JASO MA/MA2, Allison TES 439, MB-Approval 228.31
Sevgili Ged'cim. Dede Korkut'u yanlış anlamışsın bunca sene. O hikaye o. Gerçekte bir işe yaramıyor.Oldurme, korkut demisler.
Basit bir Google aramasıyla doğrulanabilen bir konu:
5W-40 Diesel Oil-Full Synthetic T6 | Shell Rotella®
Buy 5W-40 diesel oil, part of the Shell Rotella®T6 full synthetic line. Shear stability for better viscosity control in low winter temps. Promotes fuel economy.rotella.shell.com
Ama bu durumda JASO MA/MA2 diye yazamaz ki Shell? Yani onu yazıyorsa sertifikaya gerçekten sahip olması gerekir. Shell böyle alaturka işler yapmaz bence. Bir saçmalık var... Kendi sitesine certifications/approvals maddesi altında net bir şekilde yazmış çünkü. Şimdiye kadar aldığım hiçbir yağda JASO sitesine girip kontrol etmedim açıkçası, kutunun üzerinde yazana güvendim. Bunu kim yapar yani? JASO'ya para vermeden JASO lafını geçirirsen davalık olmaz mısın?Ben de Shell'in ürün sayfalarından hatırlıyordum bunu ama şimdi gidip baktım, JASO'nun sitesindeki listede yok gerçekten =)
Dizel yağ sertifikasyonlarından bazıları bu motosiklet şanzımanında oluşan "shear" (yırtma?) koruma seviyesini kapsıyor - yan kanıt gibi yağın bu özelliklere sahip olduğunu gösteriyor denebilir. Friction modifier'lar da motosiklet ile uyumlu ama sanırım Shell zahmet edip JASO'ya para vermek istememiş =)